header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


St Kitts en Nevis committeren zich aan 100% hernieuwbare energie bij energieopwekking voorafgaand aan COP26

Nov 2, 2021 3:48 PM ET

Als een regio die het meest kwetsbaar is voor klimaatrampen, geeft het Caribisch gebied prioriteit aan klimaatbestendigheid. Vooral de Federatie van St Kitts en Nevis maakt stappen. Onlangs diende het land een ambitieus nationaal klimaatplan in bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering (UNFCC) om de CO2-uitstoot in de hele economie met 61% te verminderen door over te schakelen op 100% hernieuwbare energie. De regering zal het document, bekend als de Nationaal Bepaalde Bijdrage (NDC), presenteren op COP 26 op2 november. De strategie benadrukt een financierings- en implementatiebenadering gericht op het mobiliseren van steun voor de klimaatdoelstellingen en positioneert de eilanden als een milieuvriendelijkere bestemming die zich inzet voor het milieu. De NDC zal ook helpen bij het opbouwen van een robuuster toeristisch aanbod voor St Kitts en Nevis. Een rapport uit 2021 van Booking.com stelt dat 61% van de reizigers duurzaam reizen van vitaal belang vindt, waarbij 46% zegt dat de pandemie ervoor heeft gezorgd dat ze in de toekomst duurzamer willen reizen. “Duurzaam toerisme is een belangrijk onderdeel van onze economie. Het klimaatactieplan van St Kitts en Nevis zal inspelen op een groeiende trend op het gebied van duurzaamheid, terwijl het ernaar streeft de ecologische voetafdruk te verkleinen,” zei premier Timothy Harris. “Deze herziene en versterkte NDC belooft een aanzienlijk ambitieuzere mitigatiedoelstelling om de CO2-emissies in de hele economie tegen 2030 met 61% te verminderen in vergelijking met het basisjaar 2010, op voorwaarde van adequate toegang tot hulpbronnen, waaronder klimaatfinanciering en steun voor capaciteitsopbouw. Dit zal worden bereikt door over te schakelen op 100% hernieuwbare energie bij de opwekking van elektriciteit en het aandeel van elektrische voertuigen in het wagenpark te verhogen tot ten minste 2%”, aldus het rapport. “Duurzaamheidsbewustzijn beperkt zich niet alleen tot de impact op het milieu. Het omvat ook belangrijke sociaal-economische overwegingen met betrekking tot lokale gemeenschappen waar wordt gereisd. We leggen de nadruk op recycling en het vermijden van plastic voor eenmalig gebruik, en het verminderen van voedselverspilling is onze topprioriteit. De financiering van ons Citizenship by Investment (CBI) -programma wordt naar elk deel van de economie gesluisd om St Kitts en Nevis niet alleen ideaal te maken voor reizigers, maar ook voor de lokale bevolking en nieuwe burgers,” zei Les Khan, het hoofd van de CBI-eenheid van het land. Het PWM-magazine van de Financial Times rangschikt St Kitts en Nevis als eerste in 14 rechtsgebieden wereldwijd voor zijn CBI-programma. De eilanden pionierden het concept in 1984, een jaar na het verkrijgen van de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. St Kitts en Nevis biedt beleggers een veilige route naar een tweede burgerschap zodra ze bijdragen aan het Sustainable Growth Fund. De fondsoptie is de snelste en meest eenvoudige route naar st Kitts en Nevis burgerschap en is het enige pad dat een beperkte tijdsaanbieding biedt. Onder de korting kunnen gezinnen van maximaal vier staatsburgerschap krijgen voor $ 150.000 in plaats van de vorige $ 195.000.

Contactgegevens:

pr@csglobalpartners.com
Tags:   United States, Wire