header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Blink Technologies verzekert $ 14 miljoen in Series A-financiering onder leiding van INcapital Ventures om zijn groei in 2021-2022 te versnellen

Nov 11, 2021 3:28 PM ET

PALO ALTO, Californië. –( iCrowdNewswire )- Blink Technologies, de opkomende leider in eye-tracking software, heeft vandaag een Serie A-financieringsronde van $ 14 miljoen aangekondigd onder leiding van INcapital Ventures, met deelname van opmerkelijke particuliere investeerders, waaronder de zaadinvesteerders van Group Gefen Capital Blink, Trilogy, Eldridge, Cervin Ventures en Elysian Park. Het nieuwe kapitaal volgt op een startronde die in april 2018 is opgehaald en brengt de totale investering van Blink tot nu toe op $ 24 miljoen. Het bedrijf heeft vestigingen in Downtown Palo Alto, CA en Downtown Haifa, ISRAËL.

Bedrijfsfoto door Tzachi Mizrachi

“We zijn enthousiast over deze kans. Dit is een ervaren team dat gewend is om hun voorspellingen waar te maken en hun mijlpalen te bereiken. Blink’s vermogen om eenvoudig te implementeren software alleen eye tracking-oplossingen te bieden, is een game changer in deze groeiende markt.” Aldus Natty Nashman, Managing Partner bij INcapital.

Oren Yogev – foto credit aan Intel woordvoerders afdeling.

“We gebruiken onze eigen AI-gebaseerde, eye-tracking softwareoplossing om de human machine-interface te vereenvoudigen en de wereld toegankelijker te maken voor iedereen op elk apparaat.” Aldus Oren Yogev, CEO van Blink

Blink’s visie is om de ultieme interactie te creëren tussen de menselijke visie en de evoluerende wereld om ons heen. De mensheid is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren van interactie die verder gaan dan de traditionele fysieke aanraking, omdat eye-tracking-technologie een standaardfunctie zal zijn in onze evoluerende wereld – waardoor een snellere en meer natuurlijke manier van communicatie mogelijk wordt met het groeiende aantal slimme apparaten en intelligente hardware-apparaten in vele industrieën. “We gebruiken onze eigen AI-gebaseerde, eye-tracking softwareoplossing om digitale ervaringen op elk apparaat en elk besturingssysteem te vereenvoudigen,” zei Oren Yogev, CEO en mede-oprichter van Blink. ” De menselijke en digitale evolutie is hier terwijl we doorgaan met het creëren van onderling verbonden reeks ervaringen in de hybride wereld die bekend staat als de metaverse”. Oren Yogev is een bekende en succesvolle seriële ondernemer die 5 jaar geleden zijn laatste bedrijf Replay Technologies aan Intel verkocht. Door eye-tracking controle te combineren met 3D-technologie, hervormt Blink de manier waarop we traditionele zichtdisplays ervaren door een naadloze 3D-omgeving mogelijk te maken zonder het gebruik van een speciale bril of een head mounted display (HMD). “De toekomst van deze technologie zal deel uitmaken van ons dagelijks leven”, legt Blink CTO, Gilad Drozdov, uit. “Onze auto’s, smartphones en computers zullen allemaal eye-tracking gebruiken om onze producten te verbeteren en eye-control navigatie te creëren.” Blink helpt klanten momenteel bij het betrekken van optometrie, 3D-displays, onderwijs, ooggezondheid, mobiele apparaten en detailhandel met behulp van touchless technologiekiosken en online applicaties met behulp van bliktracking op apparaten om oogcontrole en selectie op apparaten te bieden, waardoor de noodzaak voor fysieke aanraking in de gecompliceerde post-COVID-omgeving van vandaag wordt geëlimineerd.

Inbar Haham en Natty Nashman – Medeoprichters en Managing Partners INcapital – Curtacy INcapital

Blink zal zijn nieuwe kapitaal gebruiken voor productontwikkeling en nieuwe aanwervingen. Het bedrijf is van plan zijn personeelsbestand te verdubbelen tot 60 werknemers door zijn verkoop-, klantenservice- en Israëlische R& D-teams in de VS en Azië uit te breiden. Over Blink TechnologiesBlink is het eerste startende bedrijf dat een robuuste, niet-opdringerige, eyesight tracking-technologie ontwikkelt zonder de noodzaak van speciaal ontworpen speciale hardware, afgezien van de ingebouwde camera die al op het apparaat bestaat. Onze eigen oplossing is gebaseerd op wiskundige modellering van het oog in combinatie met machine-learning architectuur, gepersonaliseerd voor de gebruiker. De algoritmen van het bedrijf kunnen de 3D-hoofdhouding, oogbeweging, oogtoestand, lokalisatie en richting van visuele fixatie van meerdere gebruikers volgen, zoals vastgelegd door de camera. Over INcapital VenturesINcapital Ventures richt zich op het investeren in B2B-technologiebedrijven in de vroege groeifase, voornamelijk uit Israël. Het fonds heeft kantoren in Toronto, NYC en Tel Aviv. Het fonds is verankerd door een Canadese family office en wordt ondersteund door prominente institutionele en particuliere beleggers uit Noord-Amerika. De managing partners van het fonds, Natty Nashman en Inbar Haham, nemen een actieve rol op zich bij portfoliobedrijven en maken gebruik van hun operationele ervaring en wereldwijde netwerk om hen te helpen opschalen in Noord-Amerika. Het fonds ondersteunt oprichters op gebieden als: kapitaalverhoging, business development en go to market strategie. Tot nu toe heeft het fonds investeringen gedaan in 8 bedrijven in verschillende sectoren in serie A en B financieringsrondes.

Contactgegevens:

JWPR - Jonathan Wolf.
Yoni@jwpr.co.il
972-54-2299422
https://blinkeye.com
Tags:   United States, Wire