header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Operator van chartervlucht die is neergestort in Dominicaanse Republikein heeft een geschiedenis van onderhoudsverschillen en nalevingsproblemen

Dec 21, 2021 10:57 AM ET

Negen mensen aan boord van een gecharterde privéjet op weg naar Miami kwamen woensdag om het leven toen het vliegtuig kort na het opstijgen in de Dominicaanse Republiek neerstortte. Het vliegtuig probeerde naar verluidt een noodlanding te maken op de internationale luchthaven van Amerika in Santo Domingo.

Het vliegtuig, een Gulfstream IV-SP beheerd door Helidosa Aviation Group, werd gevlogen en meldde herhaalde “touch-and-go” -landingen te doen in de dagen voor de crash. Onderzoekers zullen waarschijnlijk onderzoeken waarom het vliegtuig repetitieve starts en landingen heeft gedaan, wat kan wijzen op onderhoudsproblemen of pilotentraining en vaardigheidsproblemen.

Slack Davis Sanger luchtvaartadvocaat Ladd Sanger uit Dallas heeft eerder zaken tegen Helidosa aangespannen. “Helidosa heeft een geschiedenis van het uitoefenen van druk op piloten om vluchten uit te voeren, wat resulteert in onvoldoende rust voor de piloten, en ook het weglaten van kritisch vliegtuigonderhoud,” zei Sanger. In eerdere rechtszaken, zei Sanger, bleek Helidosa niet altijd te voldoen aan onderhoudsprogramma’s die door de vliegtuigfabrikant waren voorgeschreven.

“Met een geavanceerd vliegtuig zoals de Gulfstream IV is het noodzakelijk om goed opgeleide monteurs te hebben die zich houden aan de Onderhoudshandleidingen en inspectieprogramma’s van Gulfstream,” zei Sanger.

Zeven passagiers en twee bemanningsleden kwamen om bij het ongeluk op Las Americas Airport in Santo Domingo. Onder de slachtoffers waren de Puerto Ricaanse muziekproducent Jose A. Hernandez, beter bekend als “Flow La Movie”, en zijn vrouw en kind.

Slack Davis Sanger behandelt al meer dan 25 jaar geschillen over charter- en zakenvliegtuigongevallen. Senior advocaten Sanger en Mike Slack zijn beide ervaren privépiloten en zijn zeer vertrouwd met chartervliegtuigoperaties in de VS en andere landen. Sanger heeft meerdere zaken aangespannen in de Dominicaanse Republiek, waaronder een Door Helidosa geëxploiteerde Robinson R-44, een Door de Dominicaanse luchtmacht geëxploiteerde T-34 en het vertegenwoordigen van passagiers op American Airlines-vlucht 587.

Slack Davis Sanger heeft uitgebreide ervaring in rechtszaken met betrekking tot vliegtuigcrashes buiten de Verenigde Staten of het treffen van slachtoffers van ongevallen en overlevenden die burgers van andere landen zijn. Slack Davis Sanger vertegenwoordigde de families van 24 slachtoffers van de tragische crash van American Airlines-vlucht 587 in New York. De crash van 12 november 2001 doodde alle 260 passagiers en bemanningsleden aan boord van de Airbus A300 jetliner op weg naar Santo Domingo.

Neem voor meer informatie contact op met Marketing & Communications Specialist Stephanie Eitrheim van Slack Davis Sanger op 512-225-5322.

Contactgegevens:

Stephanie Eitrheim
Marketing & Communications Specialist
Slack Davis Sanger
512-225-5322