header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wereldwijde autoriteit citeert nieuwe regels voor professioneel spreken (virtueel of live)

Jan 3, 2022 11:42 AM ET

Forbes Business Council-lid Merilee A. Kern, MBA, oprichter van TheLuxeList.com,

interviewt internationaal bekroonde professionele spreker Saana Azzam, de MENA

regio’s belangrijkste autoriteit voor spreken in het openbaar

FORT LAUDERDALE, FL – Er is de afgelopen jaren veel veranderd in het zakelijke landschap, waaronder het schoppen van de toch al bloeiende sector van spreken in het openbaar in de stratosfeer, omdat virtuele live presentaties (via Zoom en andere grenzeloze real-time communicatieplatforms) een geaccepteerde norm zijn geworden. Hieronder biedt de internationaal bekroonde professionele spreker Saana Azzam,de belangrijkste autoriteit van de MENA-regio die ook wereldwijd wordt vereerd om haar meeslepende keynotes op conferenties en evenementen over de hele wereld, wat tactisch advies voor degenen die al als openbare spreker dienen en degenen die van plan zijn dat te doen. MK: Hoe ziet u de handel in sprekende mensen evolueren? SA: Professioneel spreken is in de loop der jaren aanzienlijk uitgegroeid tot een wereldwijde industrie en heeft daarmee deuren van carrièremogelijkheden geopend voor degenen die experts en beïnvloeders zijn in hun respectieve vakgebieden. Hoewel er kansen zijn ontstaan, is er ook concurrentie voor professionele sprekers. De wereld van professioneel spreken in het openbaar is de afgelopen 18 maanden ook veranderd, op dezelfde manier als de wereld deed toen bedrijven evolueerden in het licht van de wereldwijde COVID-19-pandemie. Professioneel spreken bestaat niet meer in een vacuüm waarin experts het podium betreden, een presentatie geven en gecompenseerd worden voor hun tijd en expertise. Professionals van vandaag moeten voortdurend aan hun vaardigheden werken, voortdurend trends in de branche onderzoeken en spreekbeurten met zorg beheren om boven de concurrentie uit te stijgen. Vooruitzichten in de 21e eeuw professioneel spreken zijn vaak live, hoewel er enkele uitstekende kansen zijn in het virtuele rijk met meer in de toekomst. Met deze veranderingen in de industrie komen nieuwe regels voor professioneel spreken. MK: Op welke basisprincipes moeten professionele sprekers altijd rekening worden gehouden? SA: Bijna iedereen is bekend met het gezegde: “Hoe meer dingen veranderen, hoe meer ze hetzelfde blijven.” Hoewel het zijn eigen unieke mate van sarcasme heeft, is het adagium accuraat. Hoewel veranderingen vaak plaatsvinden, blijft veel constant in het midden van die eb en vloed – zeker in de professioneel sprekende industrie. Er zijn “regels voor spreken in het openbaar” die de tand des tijds zullen doorstaan. Professionele sprekers moeten nog steeds hun stijl aanscherpen om autoriteit te vestigen en het publiek te begeleiden om zich te concentreren en te relateren terwijl ze de voordelen van het luisteren naar een expert verzamelen. Het zetten van de toon vereist dat de professionele spreker eerst het publiek kent en zijn eigen persoonlijkheid in de toespraak of presentatie opneemt. Daarnaast helpen kleding, gevoel voor humor en bewegingen ook om toon en stijl vast te stellen. Als professionele spreker blijft oogcontact centraal staan. Dit brengt een verbinding tot stand met het publiek en toont investeringen in hen. Het doel blijft om het publiek een deel van de toespraak of presentatie te maken, hen aan te trekken en hen aan te moedigen om deel te nemen en deel te nemen. Pacing presentatie en pauzeren om belangrijke punten te accentueren blijft als een belangrijk principe, zowel in live locaties, als virtuele. Een laatste herinnering in deze wereld van verandering: de aankomsttijd van de locatie is van cruciaal belang en het moet vóór de afgesproken tijd worden gedaan, of het nu voor een live publiek of virtueel vanuit de woonkamer verschijnt. Neem de tijd om vertrouwd te raken met de installatie, zorg ervoor dat de gebruikte technologie goed functioneert en controleer audio- en visuele apparatuur. Neem ook de extra tijd om een minuut of twee te oefenen voordat de presentatie begint. MK: Dus hoe zit het met de ‘nieuwe regels’ – waar moet de huidige spreker naar streven? SA: Hoewel het lijkt alsof virtueel professioneel spreken snel na de wereldwijde pandemie op het toneel verscheen, bestaat het eigenlijk al geruime tijd. Wat is veranderd, is dat klanten nu actief op zoek zijn naar virtuele sprekers om werknemers en klanten te motiveren en aan te moedigen met bijna dezelfde frequentie als ze live sprekers zoeken voor conferenties, seminars, conventies en meer. Professionele sprekers zijn niet langer de leveranciers van ritueel voorbereide opmerkingen. In plaats daarvan zijn de meest invloedrijke presentatoren van vandaag degenen die een effectieve, eerlijke en communicatieve dialoog uitstralen. Naarmate presentaties interactiever worden, verwacht het publiek gesprekken, geen lezingen, wat betekent dat professionele sprekers de concurrentie voor kunnen blijven met dynamische, interactieve toespraken die zijn ontworpen om uw publiek aan te trekken en uw boodschap op een toegankelijke en boeiende manier over te brengen. Formele presentaties zijn uit, laagdrempeligheid en authenticiteit zijn in. Er is een nieuwe regel nr. 1: Wees jezelf en blijf je spreekvaardigheid aanscherpen. Het verfijnen van een skillset betekent niet noodzakelijkerwijs meer oefening. In plaats daarvan betekent het betere oefening. Herhalen wat er in het verleden is gedaan, zal niet tot verbetering leiden, maar feedback nemen en positieve veranderingen aanbrengen kan dat wel. De nieuwste technologie kan ook helpen. Neem eenvoudig repetities op, bekijk ze terug en maak aantekeningen, terwijl u rekening houdt met eventuele feedback. De veranderingen die nodig zijn, zullen duidelijk worden, waardoor een nieuwere, betere presentatietechniek met die aanpassingen kan worden geoefend. Visuals kunnen een boodschap ook versterken of er afbreuk aan doen. Verwijder presentaties van ineffectieve visuals en voeg die toe die echt de hoofdboodschap of het idee uitdrukken. Kies altijd voor afbeeldingen van hoge kwaliteit, zelfs bij gebruik van stock. In plaats van de presentatie af te stemmen op de visuele hulpmiddelen, ontwikkel je een verhaal en verrijk je het vervolgens met middelen die het publiek helpen zich te concentreren op de beoogde boodschap. MK: Ik weet dat u pleit voor een meer gesprekstoon wanneer u in het openbaar spreekt, alsof de spreker in dialoog gaat met vrienden. Kunt u daar nader op ingaan? SA: Hoewel sommige van de beproefde regels van effectief professioneel spreken standvastig blijven, is er veel veranderd op dit gebied, of het nu live of virtueel is. De krachtigste luidsprekers van dit moment zijn authentiek en benaderbaar. Hun presentaties lijken minder op formele lezingen en meer op een gesprek met vrienden. De beste professionele sprekers vinden dat succes ligt in hun vermogen om een verbinding te maken met hun publiek, terwijl ze waardevolle informatie delen vanuit een positie van zowel kennis als vertrouwen. Van haar kant is DE oprichter en CEO van MENA Speakers Saana Azzam, de belangrijkste autoriteit van de MENA-regio voor spreken in het openbaar, een wereldwijd bekende ‘Chief Inspirational Officer’. Als internationaal bekroond econoom en professionele spreker staat Azzam wereldwijd bekend om het leveren van impactvolle conferentie- en evenementtoespraken. Haar online Experts Market-platform maakt gebruik van een marktplaats waar een verscheidenheid aan sprekers kan worden geboekt voor evenementen, hun boeken op de markt kan brengen, online cursussen en klantadvies kan bieden en zichzelf over het algemeen effectiever op de markt kan brengen. Dus, Azzam’s inzichten hierboven over “de nieuwe regels van professioneel spreken” komen uit een plaats van diepe kennis en eerstelijnservaring. Luister naar haar advies en misschien geniet je van de hoge winstgevendheid die de spreekwereld biedt. Forbes Business Council Member Merilee Kern, MBA is een internationaal gewaardeerde merkanalist, strateeg en futurist die rapporteert over opmerkelijke veranderingsmakers, verhuizers, shakers en innovators in alle B2B- en B2C-categorieën. Dit omvat veldexperts en thought leaders, merken, producten, diensten, bestemmingen en evenementen. Merilee is oprichter, uitvoerend redacteur en producent van “The Luxe List” en gastheer van dezakelijke tv-show“Savvy Ventures”die nationaal wordt uitgezonden op FOX Business TV en Bloomberg TV en de “Savvy Living” lifestyletv-show die wordt uitgezonden in New York, Los Angeles, San Francisco, Miami, Atlanta en andere belangrijke markten op CBS, FOX en andere topnetwerken. Als een productieve zakelijke en consumententrends, lifestyle- en vrijetijdsindustrie stem van autoriteit en smaakmaker, ze houdt haar vinger aan de pols van de markt op zoek naar nieuwe en innovatieve must-haves en voorbeeldige ervaringen op alle prijspunten, van betaalbaar tot het extreme – ook duiken in de geesten achter de merken. Haar werk bereikt miljoenen mensen wereldwijd via tv-uitzendingen (haar eigen shows en talloze andere waarop ze verschijnt) en een groot aantal gedrukte en online publicaties. Maak contact met haar op www.TheLuxeList.com en www.SavvyLiving.tv / Instagram www.Instagram.com/LuxeListReports / Twitter www.Twitter.com/LuxeListReports / Facebook www.Facebook.com/LuxeListReports / LinkedIN www.LinkedIn.com/in/MerileeKern.

Contactgegevens:

https://icrowdnewswire.com/2021/12/30/global-authority-cites-new-rules-of-professional-speaking-virtual-or-live-2/
Tags:   United States, Wire