header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


GreenVenus breidt niet-bruinende slaportfolio uit voor aanplant in een uitgebreid seizoen

Jan 14, 2022 5:26 PM ET

Davis, CA, 12 januari 2022— GreenVenus, LLC, een leider in het verbeteren van de kwaliteit van voedsel voor consumenten en maker van ‘s werelds eerste niet-bruinende romaine sla door middel van genbewerking, heeft bevestigd dat ze vijf nieuwe slavariëteiten in 2022 naar de veldproeffase zullen brengen door de toepassing van hun precisieveredelingsplatform, Primavera. De complete line-up van rassen omvat vier romaine-soorten en één Batavia-type. In 2020 bouwde GreenVenus met succes open veld- en gecontroleerde omgevingspartnerschappen om hun eerste commerciële niet-bruinende romaine-variëteit te testen en te lanceren. Het ras presteerde consequent beter dan de marktnormen in termen van algehele kwaliteit en opbrengst en trekt interesse van de $ 10,7 miljard verpakte salademarkt, waardoor GreenVenus prioriteit gaf aan zijn opkomende slaactiviteiten. “We begrijpen het belang om zowel telers als consumenten het hele jaar door een consistente superieure kwaliteit sla te geven, dus we hebben snel gehandeld om ons niet-bruinende slaportfolio uit te breiden,” zei Dr. Jeff Touchman, VP van R & D Operations, GreenVenus, LLC. “Het is opmerkelijk om te zien dat nieuwe rassen in zo’n snel tempo door ons platform komen en we kijken ernaar uit om ze in het veld te zien presteren.” De onderzoekers en veredelaars van GreenVenus richten ook hun pijlen op nieuwe slaconcepten waarvan ze zeker weten dat ze het potentieel hebben om enorme waarde te bieden aan telers en consumenten. “We hebben onze onderzoekspijplijn zodanig geperfectioneerd dat we in slechts negen maanden spannende nieuwe niet-bruinende slasoorten op de markt kunnen brengen,” zei hoofdwetenschapper Dr. Arianne Tremblay. Hoewel de vooruitgang waarde zal toevoegen aan zowel telers in open veld als in gecontroleerde omgeving, voorziet GreenVenus het als een andere game-changer voor het open veldsegment waar het planten van niet-bruinende producten nu mogelijk is. Wereldwijd is voedselverspilling van sla een probleem van $ 3,3 miljard. GreenVenus zet zich in om nauw samen te werken met onze partners in de waardeketen om de prestaties van onze niet-bruinende slavariëteiten te meten, die unieke waarde zullen toevoegen aan de markt en oplossingen zullen bieden voor de uitdagingen van het duurzaam voeden van de wereld. GreenVenus – De Groene Revolutieversnellen ™ Met de volgende generatie plantenvermeerdering, precisieveredeling en technologieën voor hybridisatie van gewassen, GreenVenus verbetert de kwaliteit van voedsel voor consumenten en telers en vermindert tegelijkertijd voedselverspilling en behoud van waardevolle natuurlijke hulpbronnen. We zijn gericht op het versnellen van innovatie in de landbouw met eigen producten en platforms die duurzame voedselproductie mogelijk maken voor een groeiende bevolking. Ga voor meer informatie over GreenVenus naar www.greenvenus.comof neem contact op met: Jeff Touchman, Ph.D. Vice President van R&D Operations Jeff.Touchman@GreenVenus.com BRON GreenVenus, LLC

 
 
 
 
 

Contactgegevens:

https://www.GreenVenus.com
Tags:   United States, Wire