header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


WIE STAAT ER BOVENAAN IN DE INBOX? ONDERZOEK RANGSCHIKT DE TEVREDENHEID VAN CLINICI OVER DE DIGITALE INHOUD VAN FARMA

Jan 14, 2022 5:12 PM ET

Verteerbare inhoud onthuld als de belangrijkste drijfveer voor de tevredenheid van clinici

 13 januari 2022 – LONDEN, VK: Nieuw onderzoek onder +1.830 artsen in Europa, Brazilië en Japan heeft aangetoond dat de farmaceutische industrie in het post-COVID-tijdperk gemakkelijk leesbare, ‘verteerbare’ inhoud moet produceren, omdat artsen meer digitale inhoud ontvangen dan ooit tevoren. Het onderzoek onder leiding van Bryter, een adviesbureau voor marktonderzoek en inzichten, toont de directe relatie tussen de behandelingskeuzes van clinici en het vermogen van farma om verteerbare digitale inhoud te produceren die gemakkelijk met patiënten kan worden gedeeld. In het onderzoek is gekeken naar tevredenheid over digitale content (e-mail, internet, smartphone of tablet content) van AstraZeneca, Roche, Sanofi, Novartis, Bayer, Pfizer, Bristol-Myers Squibb, MSD, Daiichi-Sankyo, Janssen, Gilead en Takeda. Laurence Olding, Healthcare Research Manager bij Bryter, zei:“Als digitale kanalen het belangrijkste communicatiemiddel willen worden, moeten farmaceutische bedrijven begrijpen wat het belangrijkst is voor clinici en hoe ze momenteel presteren ten opzichte van hun concurrenten. Het verstrekken van informatie die licht verteerbaar is, artsen op de hoogte houdt van wetenschappelijke ontwikkelingen en hen helpt betere patiëntenzorg te leveren, is van fundamenteel belang voor het stimuleren van tevredenheid met de digitale inhoud die farma biedt”.   Sinds het begin van de pandemie heeft meer dan tweederde (67%) van de clinici meer digitale inhoud van farmaceutische bedrijven ontvangen dan vóór de pandemie. Laurence Olding, Bryter, legt uit: “We beginnen een kloof te zien tussen de farmaceutische bedrijven die gelijke tred houden met de behoeften van clinici op digitaal gebied, en degenen die achterop beginnen te raken. We rangschikten de tevredenheid van clinici in alle therapiegebieden, in markten en tussen farmaceutische bedrijven. We hebben beoordeeld hoe tevreden clinici zijn, welke bedrijven voorop lopen in het produceren van interactieve inhoud en welke achterblijven. Wat duidelijk is, is dat er meer is dat de farmaceutische industrie kan doen om te verbeteren”.   Het onderzoek van Bryter onthult:

  • Van alle clinici hadden Novartis, Daiichi-Sankyo en Pfizer de hoogste tevredenheidsscores voor verstrekte digitale informatie
  • Bayer, Daiichi-Sankyo en Janssen scoorden het hoogst voor het hebben van digitale inhoud die verteerbaar is
  • Janssen bleek ook over het algemeen de meest interactieve inhoud te produceren
  • Huisartsen vonden content van Novartis en Sanofi het makkelijkst om te delen met hun collega’s
  • Over het algemeen scoorde Janssen het hoogst voor het produceren van content die clinici hielp om betere patiëntenzorg te leveren en voor het produceren van content die was afgestemd op gebruik bij patiënten.
  • Bayer scoorde over het algemeen het hoogst voor het op de hoogte houden van clinici van de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen en behoort ook tot de beste voor het verstrekken van onbevooroordeelde informatie
  • 48% geloofde dat digitale inhoud van farmaceutische bedrijven sterk was verbeterd sinds het begin van de wereldwijde pandemie
  • 53% van de artsen gelooft dat digitale inhoud interactiever is geworden sinds het begin van de pandemie

De volledige resultaten zijn hier te downloaden: https://pages.bryter-research.co.uk/pharma-digital Daarnaast heeft Bryter, als onderdeel van hun onderzoek naar digitale betrokkenheid bij zorgverleners post-COVID, de digitale inhoud en kanaalbetrokkenheid forxiga, Jardiance en Invokana beoordeeld onder nefrologen en vijf immunologische merken (Dupixent, Skyrizi, Taltz, Stelara en Cosentyx), waarbij Dupixent het hoogst scoort. Dermatologen deelden vaker digitale informatie en inhoud van Dupixent met hun collega’s (79%) in vergelijking met andere merken. Farmaceutische bedrijven die graag meer gegevens willen zien met betrekking tot hun prestaties in verschillende markten, kunnen contact opnemen met Ben Gibbons (VS) of Seb Martin (VK) voor meer informatie ben.gibbons@bryter-us.com / seb.martin@bryter-uk.com.

Opmerkingen voor de redactie

Verwijs Bryter als bron van dit onderzoek in alle redactionele artikelen. Interviews en visuele onderzoeksafbeeldingen zijn op aanvraag beschikbaar. Neem contact op met Liz Adams via 07775515593 of LizAdamsComms@gmail.com.

Over Bryter

Bryter is het in het Verenigd Koninkrijk en de VS gevestigde marktonderzoeks- en inzichtadviesbureau dat gespecialiseerd is in onderzoek in de gezondheidszorg. www.bryter-uk.com. Bryter gebruikt een reeks benaderingen en methodologieën met kwalitatieve technieken zoals digitale etnografie en geavanceerde analytische technieken voor het optimaliseren van de contentstrategie. Bryter’s Digital Campaign Builder is een op keuze gebaseerde tool die helpt om geïntegreerde kanaal- en contentvoorkeuren echt te optimaliseren.

Contactgegevens:

Name: Ben Gibbons
Email: ben.gibbons@bryter-us.com
Job Title: Managing Director

Tags:   United States, Wire