header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Napoli Shkolnik partner vecht tegen opioïdenepidemie en wint $2.575.000 vonnis tegen voorschrijvende arts

Apr 22, 2022 6:54 AM ET

Napoli Shkolnik partner Chris Schnieders heeft een belangrijke overwinning behaald in een rechtszaak gericht op de opioïdenepidemie met een vonnis van $2.575.000 van de aanklager tegen Elsie Steelberg, M.D. en haar praktijk Advocates for Behavioral Health, P.A.

Plaintiff Nicholas Moon was een slachtoffer van de massale schietpartij in Excel Industries in Hesston, Kansas in februari 2016. Na zijn schietpartij begon hij gedaagde Elsie Steelberg, M.D. te zien voor zijn posttraumatische stressstoornis. Dr. Steelberg, die gewoonten volgde die hij had geleerd van jarenlange marketingcampagnes van de opioïdenindustrie, schreef een dodelijke cocktail van opioïden en benzodiazepine recepten uit die uiteindelijk fataal bleken te zijn voor Mr. Moon. Nicholas Moon overleed op 30-jarige leeftijd en liet een weduwe en een 9-jarige zoon achter.

“De jury was in staat om door het stigma van de psychiatrische verwondingen van Nick Moon heen te kijken en zich te richten op de meedogenloze escalatie van het agressieve regime van opioïden en benzodiazepinen die Dr. Steelberg voor Nick uitschreef,” deelt Napoli Shkolnik Partner Chris Schnieders. “We hebben goede hoop dat dit resultaat dient als waarschuwing dat patiënten geoptimaliseerd moeten worden op niet-opioïde en gecontroleerde middelen voordat ze er ooit aan denken om deze gevaarlijke en verslavende drugs te proberen.”

Dit vonnis is vermoedelijk het grootste voor een opioïde overdosis in de geschiedenis van Sedgwick County. “Artsen moeten erop worden gewezen dat deze dodelijke cocktailcombinaties van opioïden en benzodiazepinen nooit mogen worden voorgeschreven”, aldus de heer Schnieders, die de leiding heeft over het kantoor van de firma in Overland Park, Kansas.

Als u of een dierbare heeft geleden onder de opioïdenepidemie of te veel gereguleerde stoffen heeft voorgeschreven gekregen, staan de advocaten van Napoli Shkolnik klaar om u te helpen. Bel ons vandaag nog op (844) 230-7676 om uw juridische mogelijkheden te bespreken, het gesprek en ons advies zijn gratis.

Over de firma

Napoli Shkolnik is een nationaal advocatenkantoor dat personen vertegenwoordigt in collectieve rechtszaken en complexe commerciële zaken, alsmede slachtoffers van milieurampen, luchtvaartongevallen, defecte medicijnen en medische hulpmiddelen, asbestgerelateerde ziekten en andere ernstige persoonlijke letselzaken. Met hoofdkantoren in New York City en nevenkantoren in Californië, Delaware, Florida, Illinois, Kansas, Michigan, New Jersey, Ohio, Texas, Washington DC en filialen verspreid over de Verenigde Staten, staat Napoli Shkolnik zijn cliënten graag terzijde.

Contactgegevens:

Name: Christopher Schnieders
Email: cschnieders@napolilaw.com
Job Title: Partner