header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Snel krediet opbouwen met uw eerste kredietkaart

May 7, 2022 1:59 AM ET

Vraagt u uw eerste kredietkaart aan? Zo ja, dan heeft u een unieke kans om te proberen uw kredietscore op te bouwen.Uw kredietscore (ook bekend als uw FICO Score) is een getal tussen 300 en 850 dat kredietverstrekkers vaak gebruiken om uw kredietwaardigheid te beoordelen. Hoe hoger de score, hoe groter de kans dat een kredietverstrekker u zal goedkeuren voor creditcards, leningen en zelfs hypotheken. Bovendien zullen kredietverstrekkers u soms lagere rentetarieven aanbieden, wat u na verloop van tijd duizenden euro’s kan besparen. In dit bericht nemen we een paar belangrijke tips door voor het gebruik van uw eerste creditcard om vanaf het begin een positieve kredietgeschiedenis op te bouwen.

Toepassing voor uw eerste creditcard

Wondert u hoe u voor het eerst een creditcard krijgt? Kijk voor kaarten gebrandmerkt als “student credit cards.” Creditcardmaatschappijen ontwerpen deze kaarten speciaal voor aanvragers met weinig of geen kredietgeschiedenis. Plus, studentenkaarten hebben meestal veel meer ontspannen inkomen en schuld eisen.Als je moeite hebt om goedgekeurd te krijgen voor een creditcard, dan kunt u altijd proberen een beveiligde creditcard. Deze kaarten werken net als gewone creditcards, maar ze vereisen een kleine aanbetaling die ongeveer $200 tot $300 kan zijn om als onderpand te dienen. Omdat deze aanbetaling een deel van het risico afwentelt op de creditcardmaatschappij, hebben kaartuitgevers de neiging om een breder scala van aanvragers voor gedekte creditcards goed te keuren.

Teken in op automatische betalingen

Na het activeren van uw nieuwe kaart, is het eerste wat u moet doen het instellen van automatische betalingen. Dit kan eenvoudig worden gedaan via het dashboard of de app van uw online account.Het instellen van automatische betalingen kan helpen bij twee belangrijke voorwaarden voor creditcardgebruik:

  • Tijdige betalingen
  • Betalingen boven het minimum maandelijkse saldo bedrag

On-time betalingen kunnen meetellen voor 35% van uw FICO Score, dus deze ene stap alleen al zal een aanzienlijke impact hebben. Vergeet niet ervoor te zorgen dat u altijd genoeg geld op uw bankrekening hebt staan om elke maand de betaling te voldoen. Pro tip: Als u hoopt nooit een cent rente te betalen, dan kan het helpen om uw automatische betaling zo in te stellen dat u elke maand het “afschriftsaldo volledig” betaalt.

Houd uw saldo laag

Uw “credit utilization ratio” kan goed zijn voor 30% van uw FICO score. Dit getal geeft aan hoeveel beschikbaar krediet u gebruikt. Idealiter zou uw kredietgebruik nooit een derde van uw gegeven kredietlimiet mogen overschrijden. Om u een voorbeeld te geven, als uw kredietlimiet $5.000 is, probeer dan uw saldo onder de $1.500 te houden. In feite, hoe dichter je kunt houden uw saldo op een 10% tot 20% bereik, hoe beter het kan zijn voor jou.

Vraag geen creditcards meer aan

Hoewel het verleidelijk kan zijn om meer dan één creditcard te hebben, kunt u beter 12 maanden wachten voordat u er nog één probeert te krijgen. Wanneer u een kredietkaart of lening aanvraagt, kan de kredietverstrekker een zogeheten “hard inquiry” doen in uw kredietrapport. Te veel van deze harde onderzoeken kunnen een negatieve invloed hebben op uw FICO Score.

Houd geduld

Houd in gedachten – het kost tijd om uw kredietgeschiedenis op te bouwen. Wees geduldig als u maand na maand uw betalingen doet en controleer uw score zo nu en dan. Voor u het weet, kruipt uw FICO Score naar de 700 en kunt u in aanmerking komen voor de beste financiële producten en rentetarieven.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire