header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Het bestuur van het Forum voor consumptiegoederen geeft verklaring uit waarin het de eigenaars van de regelingen verzoekt de SSCI-benchmark te ondergaan

May 12, 2022 6:19 AM ET

PARIS, 11de mei, 2022 – CEO-leden van De Raad van Bestuur van het Consumer Goods Forum (CGF) hebben vandaag een verklaring gepubliceerd waarin ze relevante partners in de toeleveringsketen aanmoedigen om tegen eind 2023 het Sustainable Supply Chain Initiative (SSCI) benchmarkingproces uit te voeren. De verklaring benadrukt de ambitie van het CGF-bestuur om de bredere industrie te laten profiteren door ervoor te zorgen dat certificeringsregelingen en -programma’s van derden voldoen aan de evoluerende wereldwijde due diligence-eisen voor de toeleveringsketen. Deze doelstelling kan worden verwezenlijkt als de partners in de toeleveringsketen de SSCI-verificatieaanpak omarmen, zoals in onderstaande verklaring wordt uiteengezet: “Als bestuur van het Forum voor Consumptiegoederen (CGF) erkennen wij de dringende behoefte aan meer vertrouwen in duurzaamheidsnormen over de hele wereld. Normen en certificeringen zijn belangrijke hulpmiddelen bij onze verantwoorde inkooppraktijken, maar met honderden regelingen op de markt en tientallen die er elk jaar bijkomen, kan het moeilijk zijn om te weten welke aan onze verwachtingen voldoen. Dit leidt tot wereldwijde inefficiëntie, hogere kosten en verwarring bij onze klanten. Het is een groeiende uitdaging voor alle betrokkenen, met inbegrip van de eigenaars van de regelingen die normen hebben die voldoen aan onze sociale en ecologische duurzaamheidsbehoeften. Het CGF Sustainable Supply Chain Initiative (SSCI) is ontworpen om deze problemen aan te pakken en het voor onze bedrijven gemakkelijker te maken om te weten welke normen kunnen worden vertrouwd, terwijl het de eigenaars van de regelingen een effectieve manier geeft om de kwaliteit van hun normen te laten zien. De SSCI-benchmark wordt nu een cruciaal instrument om te bepalen welke programma’s en regelingen beoordelingen afleveren op het niveau dat wij verwachten en nodig hebben om onze due diligence van de toeleveringsketen goed te onderbouwen. De SSCI begint dus vertrouwen te wekken in de markt en zal naar verwachting in de toekomst een integraal onderdeel worden van onze gesprekken over verantwoord inkopen en onze inkoopbeslissingen. Vandaag vragen we het bredere CGF-lidmaatschap en onze partners in de toeleveringsketen om de SSCI-benchmark te steunen en mee te werken aan de totstandkoming van een sector die geloofwaardige beoordelingen levert en vertrouwen wekt in onze wereldwijde toeleveringsketens. Als we serieus positieve zakelijke acties willen ondernemen die de implementatie van de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling ondersteunen, kan due diligence van de toeleveringsketen niet wachten. We moeten kunnen vertrouwen op adequate instrumenten en benaderingen om aan de verwachtingen te voldoen, en we moeten samenwerken met partners in de toeleveringsketen die onze visie delen. Onze klanten verwachten van ons dat we de duurzaamheidsagenda uitvoeren en we geloven dat de SSCI het voor ons gemakkelijker zal maken om dit te doen en tegelijkertijd de eigenaars van de regelingen een duidelijkere reeks verwachtingen zal geven en de mogelijkheid om wereldwijd vertrouwen in duurzaamheidsnormen te helpen opbouwen. Eigenaars van regelingen worden daarom aangemoedigd om een aanvraag in te dienen om erkend te worden aan de hand van de SSCI-benchmarks en ons te helpen bij het bouwen aan de duurzame toekomst die nu van cruciaal belang is voor het overleven van onze bedrijven. Het SSCI-team zal beschikbaar zijn om organisaties te ondersteunen bij elke stap van het traject. Natuurlijk zijn we verheugd dat verschillende programma’s zich al een weg banen door het proces, en leiderschap tonen op hun gebied als de eerste programma’s die SSCI-erkenning willen. Industriële partners hebben ook het belang erkend van processen zoals de SSCI-benchmark bij het aanvaarden van sociale audits en certificeringen. We vragen om een vergelijkbare impuls van CGF-leden en partners in de toeleveringsketen om ervoor te zorgen dat bestaande instrumenten voldoen aan de verwachtingen voor duurzaamheidsnormen en belangrijke bestuurs- en verificatiepraktijken.Onze inzet voor SSCI geeft aan dat onze industrie samenkomt om duidelijke verwachtingen te stellen. We hebben een tool gecreëerd om onze duurzaamheidsbeloften te implementeren en positieve verandering te stimuleren. Nu is het tijd om er gebruik van te maken en ervoor te zorgen dat het werkt voor onze bedrijven, de miljoenen werknemers in onze waardeketens en het milieu in het algemeen.” Over het Initiatief voor een duurzame toeleveringsketen Het Initiatief voor een duurzame toeleveringsketen (SSCI) van het Consumer Goods Forum (CGF) bouwt wereldwijd aan het vertrouwen in duurzaamheidsnormen door auditing- en certificeringsprogramma’s van derden te benchmarken en programma’s te erkennen die aan de verwachtingen van de sector voldoen. Door een open lijst van erkende programma’s op te stellen, geeft het SSCI duidelijke richtlijnen over welke programma’s de belangrijkste duurzaamheidscriteria dekken en relevante verificatiepraktijken toepassen. Het SSCI verbetert de transparantie op de markt, vergemakkelijkt de besluitvorming over programma’s op het niveau van zowel afnemers als leveranciers en stelt de verwachtingen van de sector op het gebied van verantwoord inkopen vast. Het initiatief richt zich in eerste instantie op sociale naleving, maar kan worden uitgebreid tot naleving van milieueisen. Meer informatie is te vinden op www.tcgfssci.com. Over het Consumer Goods Forum Het Consumer Goods Forum (“CGF”) is een wereldwijd, op pariteit gebaseerd industrienetwerk dat door zijn leden wordt aangestuurd om de wereldwijde invoering aan te moedigen van praktijken en normen die de consumptiegoederenindustrie wereldwijd ten goede komen. Het verenigt de CEO’s en het senior management van zo’n 400 detailhandelaren, fabrikanten, dienstverleners en andere belanghebbenden in 70 landen, en het weerspiegelt de diversiteit van de industrie in geografie, grootte, productcategorie en formaat. De aangesloten bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van 4,6 biljoen euro en bieden rechtstreeks werk aan bijna 10 miljoen mensen, met naar schatting nog eens 90 miljoen aanverwante banen in de waardeketen. De Raad van Bestuur bestaat uit meer dan 55 CEO’s van fabrikanten en detailhandelaren. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.theconsumergoodsforum.com . Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Didier BergeretDirecteur Duurzaamheid, CGFssci@theconsumergoodsforum.comLouise ChesterOfficier, Communicatie, CGFl.chester@theconsumergoodsforum.com

Contactgegevens:

Name: Lee Green
Email: l.green@theconsumergoodsforum.com
Job Title: Communications Director
Tags:   United States, Wire