header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Tienjarig kind jarenlang slachtoffer van afschuwelijke mishandeling; Anthony Avalos burgerlijke moordzaak schikt voor 32 miljoen dollar met de gemeente Los Angeles

May 12, 2022 6:23 AM ET

Jay Paul Deratany

Chicago, IL (11 mei 2022) – Advocaat Jay Paul Deratany, oprichter van het in Chicago gevestigde Deratany & Kosner en zijn medewerker Thomas Stewart, samen met advocaat Brian Claypool, oprichter van het in Pasadena gevestigde Claypool Law Firm, en zijn medewerker Nathalie Vallejos, zijn verheugd aan te kondigen dat in de moordzaak Anthony Avalos een schikking is getroffen met de County of Los Angeles voor $32 miljoen, een van de grootste schikkingen in zijn soort tegen een Department of Children and Family Services. De rechtszaak werd aangespannen namens Victor Avalos, de vader van Anthony, en drie van Anthony Avalos’ overlevende broers en zussen. Deratany en Claypool waren co-lead counsels in de zaak.

De moord op Anthony Avalos, door toedoen van zijn biologische moeder en de vriend van de moeder, kreeg nationale aandacht door de gruwelijke aard van het misdrijf en de gemiste waarschuwingen voor levensbedreigende mishandeling door de provincie en de gecontracteerde particuliere instantie, Hathaway-Sycamores, die geestelijke gezondheidszorg verleende aan Anthony en zijn broers en zussen.

“Anthony en zijn drie broers en zussen werden van 2013 tot en met 2018 gruwelijk misbruikt door hun biologische moeder en haar vriend, een bekend MS-13 bendelid,” legt Deratany uit, een nationaal erkende pleegjongerenvoorvechter, die meerdere miljoenen kostende pleegzorg nalatigheidszaken heeft gewonnen. “Er waren 13 meldingen bij de DCFS van leraren, buren en zelfs andere familieleden die vertelden dat de biologische moeder en haar vriend hete saus over de gezichten van hun kinderen goten, de kinderen in hun buik schopten en hen sloegen met een riem, een peddel en een rubberen slang,” voegde hij eraan toe. “De kinderen werden gedwongen om urenlang te knielen op ongekookte rijst en stenen en werden opgesloten in hun kamers zonder toegang tot een badkamer. Het was pure marteling.”

In hun zaak toonden Deratany en Claypool aan dat DCFS geen grondig onderzoek deed volgens hun eigen regels, hun eigen regelgeving negeerde die vereist dat de kinderen alleen worden ondervraagd, en de specifieke klachten van de kinderen over de mishandelingen bleef negeren. Helaas bereikte dit alles zijn hoogtepunt op 20 juni 2018, toen Anthony zogenaamd tegen zijn moeder zei dat hij misschien homo was, en werd geslagen in het hoofd, op het gezicht, geschopt in de maag en urenlang alleen gelaten in de woonkamer. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

“Na bijna drie jaar en slechts enkele dagen voor de rechtszaak, konden we deze zaak schikken met de County of Los Angeles voor 32 miljoen dollar,” zei Deratany. “We hopen van harte dat de genezing kan beginnen en dat de County of Los Angeles haar kinderwelzijnssysteem rehabiliteert, zodat zinloze tragedies als deze nooit meer zullen gebeuren,” voegde hij eraan toe. “Anthony Avalos had nooit vermoord mogen worden en zijn broers en zussen hadden nooit mogen worden geconfronteerd met het misbruik en de verwaarlozing waarmee ze te maken kregen,” vervolgde hij. “Niets kan Anthony ooit terugbrengen of het trauma van deze kinderen wegnemen, maar hopelijk kunnen ze nu beginnen met het proces van genezing. Zolang kinderen misbruikt blijven worden in het systeem, zal ik voor hen blijven vechten.”

De zaak zal nog steeds doorgaan tegen het particuliere bureau, Hathaway-Sycamores, met de rechtszaak die is vastgesteld voor 6 september 2022. “Naar mijn mening, is Hathaway-Sycamores even verantwoordelijk voor de dood van Anthony Avalos,” zei Deratany. “We hebben de intentie om ervoor te zorgen dat geen enkel ander kind lijdt zoals Anthony, omdat een particuliere instantie, bedoeld om kinderen te helpen en te beschermen, de rode vlaggen negeerde.”

Voor meer informatie of om te spreken met Jay Paul Deratany, bel 312-857-7285. Hij is ook te bereiken via e-mail op jpderatany@lawinjury.com

Links:

Deratany & Kosner – www.LawInjury.comDeratany & Kosner Facebook – https://www.facebook.com/DeratanyKosnerWikipedia – https://en.wikipedia.org/wiki/Jay_Paul_DeratanyFix Foster Care – https://fixfostercare.org/

Contactgegevens:

Marcy Manning
847-712-0212
Marcy724@comcast.net