header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


GumGum sluit zich aan bij de Global Alliance for Responsible Media (GARM) en levert expertise op het gebied van context, merkveiligheid en geschiktheid voor de normalisatie-inspanningen van de sector

May 13, 2022 5:53 AM ET

Londen, UK, 12 mei 2022 — GumGum , een contextueel-eerst wereldwijd digitaal advertentieplatform, kondigde vandaag aan dat het een officieel lid is geworden van Global Alliance for Responsible Media (GARM), het brancheoverkoepelende initiatief dat is opgericht door de World Federation of Advertisers (WFA), en zal een meer strategische rol spelen bij het helpen opstellen van richtlijnen die het vertrouwen en de transparantie vergroten en de reclame-industrie vormgeven op het gebied van context, merkveiligheid en geschiktheid.

“Het is van het grootste belang voor de industrie in het algemeen om gestandaardiseerde definities te hebben om merken veilig te houden zonder negatieve impact op de monetisatie voor uitgevers,” zegt Phil Schraeder, CEO van GumGum. “We zijn verheugd dat we ons in een meer strategische hoedanigheid bij GARM kunnen aansluiten. We hebben de kracht en de voordelen gezien die standaardisatie heeft voor alle spelers in de industrie. We zijn verheugd om met GARM samen te werken om die normen voor merkveiligheid, geschiktheid en nu contextuele targeting op te bouwen.”

GARM werd opgericht door de WFA om de uitdagingen van schadelijke inhoud op digitale mediaplatformen en de tegeldemaking ervan via reclame aan te pakken. Het verenigt adverteerders, agentschappen, mediabedrijven, platforms, brancheorganisaties en nu ook aanbieders van ad-tech. De missie van GARM is om het ecosysteem van digitale media samen te laten werken aan de gedeelde prioriteiten die zullen leiden tot de verwijdering van schadelijke inhoud van door adverteerders ondersteunde sociale media.

“Als leiders in het online ecosysteem, spelen merkadverteerders een centrale rol in de belangrijkste media-activiteiten, van media-uitgaven strategie, advertentieplaatsing beslissingen, en ervoor te zorgen dat reclame positieve inhoud ondersteunt en schadelijke inhoud vermijdt,” zegt Rob Rakowitz, Initiative Lead – Global Alliance for Responsible Media. “Veel van onze inspanningen resulteren in het creëren van standaarden, transparantie en controles voor adverteerders, bureaus en platforms die de uitdaging – hoe digitale inhoud wordt gecategoriseerd – benaderen en hen voorzien van controles om inhoud in betaalde mediacampagnes op te nemen of uit te sluiten. We zijn verheugd om met GumGum samen te werken aan een veiligere online omgeving die vertrouwen schept tussen marketeers en consumenten.”

GumGum’s geaccrediteerde contextuele intelligentieplatform Verity implementeert van nature het GARM: Brand Safety Floor Suitability Framework in GumGum-bedreigingscategorieën.

VerityTM maakt gebruik van deep-learning kunstmatige intelligentie voor bedreigingsdetectie en -classificatie. Het proces voor het trainen van dit model omvat het verzamelen van gegevensmonsters, het toepassen van menselijke annotatie op deze gegevensmonsters en uiteindelijk het voeden van deze gelabelde (door mensen geverifieerde) monsters aan het model om de gepresenteerde concepten te “leren”. Om het model zo nauwkeurig mogelijk te trainen, moeten er goed verdeelde monsters zijn voor elk van de ondersteunde categorieën (klassen). De monsters die voor de bedreigingsmodellen van Verity worden geleverd, weerspiegelen de categorische definities die binnen het GARM-raamwerk voor merkgeschiktheid worden gepresenteerd voor representaties met een laag, gemiddeld en hoog risico van elke klasse.

“Contextueel is de toekomst van merkveiligheid en -geschiktheid – iets waar GumGum al meer dan een decennium in gelooft,” zegt William Merchan, hoofd van Verity, van GumGum. “Als een industrie zal het belangrijk zijn voor ons om niet alleen samen te komen over de normen voor merkveiligheid en geschiktheid, maar ook hoe we de volgende generatie van contextuele technologie definiëren en implementeren.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met pr@gumgum.com.

Over GumGum

GumGum is een contextueel-first wereldwijd digitaal advertentieplatform dat de aandacht van mensen trekt, zonder het gebruik van persoonlijke gegevens. Wij geloven dat een digitaal advertentie-ecosysteem dat gebaseerd is op het begrijpen van de actieve gemoedstoestand van een consument in plaats van op zijn gedrag, een rechtvaardigere en veiligere toekomst biedt voor zowel consumenten, uitgevers als adverteerders. GumGum is opgericht in 2008, heeft haar hoofdkantoor in Santa Monica, Californië en is wereldwijd actief in 19 markten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met pr@gumgum.com.

Over de Global Alliance for Responsible Media

De Global Alliance for Responsible Media (GARM) is opgericht om specifieke samenwerkingsacties, processen en protocollen vast te stellen voor de bescherming van consumenten en merken tegen veiligheidskwesties. De leden van de alliantie zullen samenwerken om acties vast te stellen die de consumenten online beter zullen beschermen, door toe te werken naar een mediaomgeving waar haatzaaien, pesten en desinformatie worden bestreden, waar persoonsgegevens worden beschermd en verantwoord worden gebruikt wanneer ze worden verstrekt, en waar iedereen, vooral kinderen, online beter beschermd is. De leden van de Alliantie erkennen hun collectieve kracht om de gezondheid van het media-ecosysteem aanzienlijk te verbeteren.

Contactgegevens:

Name: Julia Linehan
Email: Julia@thedigitalvoice.co.uk
Job Title: PR and Communications

Tags:   United States, Wire