header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Dekt de ziektekostenverzekering palliatieve zorg?

Jun 11, 2022 6:26 AM ET

Als u of een dierbare lijdt aan een levensbedreigende ziekte, is er een kans dat u palliatieve zorg zult krijgen. De aard van palliatieve zorg verschilt een beetje van hospice behandeling, dus je kunt je afvragen of uw ziektekostenverzekering zal dekken of niet. De meeste openbare of particuliere verzekeringen zullen palliatieve zorg dekken, maar klanten die een aanvullende kankerverzekering zullen merken dat ze zich minder zorgen hoeven te maken over de kosten van palliatieve zorg, vooral voor lange behandelingsperiodes.

Wat is palliatieve zorg?

Palliatieve zorg is elke vorm van langdurige behandeling die u krijgt voor een ernstige of levensbedreigende ziekte en die bedoeld is om uw kwaliteit van leven te verbeteren. Deze vorm van zorg is gebruikelijk bij de behandeling van patiënten met een terminale ziekte zoals kanker, maar kan worden toegepast op elke patiënt die een levensbedreigende kwaal ervaart.Een groot deel van palliatieve zorg is dat het niet expliciet “curatief” is, wat betekent dat het niet bedoeld is om je van een kwaal of ziekte te verlossen (hoewel het naast een curatieve behandeling kan worden gebruikt). In plaats daarvan probeert palliatieve zorg ervoor te zorgen dat u geen vermijdbare pijn of leed ondervindt van de behandeling van uw ziekte.

Is palliatieve zorg anders dan hospice?

Weliswaar vertoont palliatieve zorg enkele overeenkomsten met hospicezorg, maar ze verschillen fundamenteel in het einddoel van hun behandelingen. Ten eerste is hospicezorg bedoeld voor patiënten met een levensverwachting van zes maanden of minder. Ook vervangt het gewoonlijk elke curatieve behandeling die de patiënt heeft ontvangen. Aan de andere kant kan palliatieve zorg worden uitgevoerd als aanvulling op curatieve behandeling. Het is meestal ook van toepassing op elke patiënt die lijdt aan een ernstige ziekte, ongeacht hun leeftijd of levensverwachting.

Zal ik meer moeten betalen op mijn premies voor palliatieve zorg?

Het meest waarschijnlijk, nee. Als u al een ziektekostenverzekering heeft voordat u palliatieve zorg krijgt, hoeft u misschien geen extra premie te betalen voor palliatieve zorg. Echter, veel verzekeringsmaatschappijen behandelen palliatieve zorg anders, dus het is belangrijk om te controleren met uw bedrijf om te begrijpen wat palliatieve zorg is.Zelfs als uw verzekering palliatieve zorg dekt, kunt u nog steeds problemen hebben met het dekken van externe kosten die een typische zorgverzekering niet dekt, zoals reis- of verblijfskosten tijdens het proces van het ontvangen van zorg. Om deze redenen kan een aanvullende verzekering, zoals een kankerverzekering, u helpen de kosten beter te beheersen.

Is er een tijdslimiet voor de dekking van palliatieve zorg?

Er is geen tijdslimiet voor de dekking van palliatieve zorg. U kunt palliatieve zorg ontvangen zolang als nodig is voor uw ziektekostenverzekering. Zorg er altijd voor dat u een palliatief zorgregime volgt zo lang als nodig is. De positieve effecten van palliatieve zorg kunnen u helpen het curatieve deel van uw behandeling met extra gemak aan te pakken.

Laat u dekken door uw verzekering

Levensbedreigende ziekten veroorzaken al een aanzienlijke hoeveelheid ongemak en leed. Laat u en uw dierbaren zich concentreren op herstel door uw verzekering de kosten van palliatieve zorg te laten dekken. Op die manier kunt u zich concentreren op uw behandeling met een beetje minder zorgen.Dit is slechts een kort productoverzicht. Dekking is mogelijk niet beschikbaar in alle staten, inclusief maar niet beperkt tot ID, NJ, NM, NY, of VA. Voordelen/premietarieven kunnen variëren afhankelijk van het gekozen plan. Optionele uitbreidingen kunnen beschikbaar zijn tegen extra kosten. Polissen en aanvullende verzekeringen hebben beperkingen en uitsluitingen die van invloed kunnen zijn op de te betalen uitkeringen. Neem contact op met uw plaatselijke Aflac-agent voor meer informatie over de dekking en de kosten. In Idaho, polissen B70100ID, B70200ID, B70300ID, B7010EPID, B7020EPID. In Oklahoma, Policies B70100OK, B70200OK, B70300OK, B7010EPOK, B7020EPOK. Aflac-verzekeringsdekking wordt door Aflac verzekerd. De inhoud van dit document is bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, financieel of gezondheidsadvies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen dienen contact op te nemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige details, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac verzekeringen, kunt u contact opnemen met uw lokale Aflac agent. Aflac | WWHQ | 1932 Wynnton Road | Columbus, Ga 31999Z2200327 Exp. 4/23

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: Michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant
Tags:   United States, Wire