header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Uit de gegevens van White Bullet blijkt een enorme toename van de naleving in de landen die het controleert, omdat het klanten helpt dure boetes te voorkomen

Jun 16, 2022 10:59 AM ET

Het cyberveiligheidsbedrijf heeft gezorgd voor een enorme toename van de naleving van de regelgeving, door te voorkomen dat advertenties op illegale sites verschijnen en door te helpen een einde te maken aan malafide affiliate marketinginitiatieven

 

Londen, 14 juni, 2022: IP-bescherming en cyberveiligheidsbedrijf White Bullet heeft ontdekt dat de advertentieuitgaven op illegale websites bijna vier keer lager zijn in landen waar het bedrijf actief is dan in gebieden waar geen toezicht wordt gehouden.

Wat meer is, alleen al over de top drie gokken exploitant klanten, hebben de affiliate marketing compliance programma’s – opgezet in reactie op overweldigende vraag – 163k gevallen van niet-conforme affiliate marketing geïdentificeerd in de laatste 12 maanden alleen. Elk van deze gevallen kan leiden tot verlies van de licentie of boetes; met boetes voor misleidende of niet-conforme marketing die kunnen oplopen tot £300k.

Tussen is, in de landen waar White Bullet de activiteiten van haar klanten controleert, de overgrote meerderheid – maar liefst 98% – van alle gokadvertenties op illegale websites afkomstig van gokexploitanten die geen klant van White Bullet zijn.

Filip Petru, White Bullet’s Director of Marketing Compliance, legt uit: “Gereguleerde sectoren met strenge nalevingseisen – zoals de gokindustrie, de financiële sector en de farmaceutische industrie – lopen bijzonder grote risico’s als het gaat om misplaatste advertenties en malafide partners. Exploitanten hebben volledige transparantie nodig om aan de regelgeving te kunnen voldoen en wij zijn vastbesloten om alle gegevens te verstrekken die nodig zijn om hun bedrijf te beschermen.

“Binnen onze groeiende groep klanten van gokexploitanten hebben we bijvoorbeeld gekeken naar de landen die we wel en niet controleren. We hebben ontdekt dat 22% van alle advertenties op illegale websites in gecontroleerde landen wordt geplaatst, tegenover 78% in niet-gecontroleerde landen. Dat betekent dat er bijna vier keer zo weinig verkeerd gerichte advertenties worden geplaatst in de landen die we momenteel controleren.”

Dit betekent dat, in een tijd waarin veel adverteerders nog steeds miljarden dollars verspillen aan IP-inbreukmakende sites die illegale en schadelijke inhoud hosten, de technologie van White Bullet klanten helpt om de veiligheid en het rendement op advertentie-uitgaven te maximaliseren, niet alleen door advertenties te identificeren die op illegale sites verschijnen, maar ook door malafide spelers binnen affiliate-programma’s aan het licht te brengen; waardoor kostbare boetes en de intrekking van licenties worden voorkomen.

En, naast een groeiende behoefte aan dynamische, real time compliance monitoring tools en technologieën, is Petru’s rol geëvolueerd in antwoord op de vraag. Hij voegt hieraan toe: “We zijn vastbesloten om transparantie te bieden rond de intermediaire infrastructuur die voor een groeiend aantal merken zo belangrijk is. We voorkomen niet alleen dat advertenties naar illegale sites gaan, maar klanten komen nu ook voor een extra niveau van bescherming op de affiliatemarkt. Het gaat erom dat marketing en reclame in de eerste plaats aan de regels voldoen, ongeacht waar ze terechtkomen.”

Peter Szyszko, CEO, White Bullet geeft het volgende commentaar: “Toonaangevende merken en adverteerders zijn zich steeds meer bewust van de behoefte aan innovatieve en technologiegedreven oplossingen om illegale online activiteiten aan te pakken. Onze missie is een schoner, veiliger en beter presterend media-ecosysteem en met ons groeiende team en onze toonaangevende platforms, tools en technologieën blijven we meer diensten toevoegen om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. We zijn erg blij met de resultaten die deze programma’s opleveren voor klanten over de hele wereld.”

White Bullet heeft eerder dit jaar zijn team uitgebreid met een aantal antipiraterij- en merkveiligheidsexperts, nadat de vraag naar zijn diensten wereldwijd was toegenomen. White Bullet biedt de transparantie die nodig is om te voorkomen dat advertenties verkeerd worden geplaatst en om in realtime te voldoen aan de regelgeving voor advertenties. White Bullet controleert alle digitale en verbonden ecosystemen, waaronder web, mobiel, OTT / CTV, zoeken en sociale media, om risico’s te detecteren en te scoren, waaronder piraterij, seksueel expliciete en leeftijdsongeschikte inhoud. Ondertussen kan het ook de naleving van affiliate-programma’s controleren, met inbegrip van verouderde of onjuiste promoties, ongereguleerde of niet-gelicentieerde producten, doorklikfraude en inactieve links.

 

Voor meer informatie:

Peter Szyszko

peter.szyszko@white-bullet.com

 

Over White Bullet Solutions

In 2013 opgericht door een leiderschapsteam van ervaren advocaten op het gebied van intellectueel eigendom uit de media- en reclame-industrie, biedt White Bullet bedrijven gegevens en bescherming tegen het risico van piraterij, oplossingen voor merkveiligheid en volledige transparantie over hun advertentieplaatsing en digitale toeleveringsketens.

White Bullet werkt samen met merken, beleidsmakers en de reclame-industrie om reclame-uitgaven veilig te stellen en te voorkomen dat advertentieplaatsingen verschijnen op domeinen en apps die inbreuk maken op het intellectueel eigendom. White Bullet is een gecertificeerde leverancier van antipiraterijoplossingen onder de reclameregulator TAG en is een belanghebbende bij het memorandum van overeenstemming van de EU-Commissie over reclame en IPR.

White Bullet bestaat uit IP-experts en toegewijde technische ingenieurs die gespecialiseerd zijn in AI, big data-modellen en voorspellend machinaal leren. Het team bestaat uit zeer bekwame onderzoekers en data-analisten met ervaring in het aanpakken van de financiering en distributie van illegale inhoud. White Bullet heeft kantoren in Londen, New York en Los Angeles en adviseert beleidsmakers en overheidsinstanties over regelgevings- en nalevingsprogramma’s over de hele wereld.

Contactgegevens:

Name: Julia Linehan
Email: julia@thedigitalvoice.co.uk
Job Title: PR and Communications

Tags:   United States, Wire