header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Komt u in aanmerking voor kwijtschelding van studieleningen?

Jun 20, 2022 7:48 AM ET

Miljoenen mensen hebben een studielening. Voor velen zijn ze een bron van stress en financiële lasten. Als u onder degenen bent die worstelen om uw studieleningen af te betalen, vraagt u zich misschien af of u in aanmerking komt voor vergeving van studieleningen en of het een betere optie is dan schuldconsolidatie. Hier is wat je moet weten.

Wat is studentenlening kwijtschelding?

Studentenlening kwijtschelding is een beleid dat leners in staat stelt om hun leningen te laten vergeven na een bepaalde hoeveelheid tijd. Het beleid is de laatste jaren steeds populairder geworden, omdat meer mensen op zoek zijn naar manieren om hun schuldenlast te verminderen.

Wat zijn de vereisten voor kwijtschelding van studieleningen?

Om in aanmerking te komen voor kwijtschelding van studieleningen, moet je aan alle volgende eisen voldoen:

  • Je moet een in aanmerking komende studielening hebben.
  • Je moet ingeschreven zijn geweest in een in aanmerking komende opleiding.
  • Je moet voldoende academische vooruitgang hebben geboekt terwijl je in de opleiding was ingeschreven.
  • Je moet financiële problemen kunnen aantonen.

Welke programma’s komen in aanmerking voor kwijtschelding van studieleningen?

Er zijn verschillende soorten programma’s voor kwijtschelding van studieleningen, dus het is belangrijk om te weten voor welke programma’s je in aanmerking komt.Enkele soorten programma’s voor het kwijtschelden van studieleningen zijn: Public Service Loan Forgiveness (PSLF): Met dit programma kunnen leners die 10 jaar of langer in overheidsdienst werken, hun federale studieleningen laten kwijtschelden. Dit omvat banen bij de overheid, in het onderwijs, de gezondheidszorg en non-profitorganisaties. De vereisten verschillen per kredietverstrekker, dus controleer bij je bank of kredietunie of je in aanmerking komt voor PSLF voordat je een aanvraag indient. Employment Certification Program (ECP): Dit is een nieuw programma dat is opgezet als onderdeel van de inspanningen van de regering-Obama om studenten met problemen te helpen werk te vinden nadat ze zijn afgestudeerd aan de universiteit. ECP vereist dat deelnemende werkgevers een werkgelegenheidscertificaat indienen waaruit blijkt dat de werknemer binnen 12 maanden ten minste 180 dagen voltijds bij het bedrijf heeft gewerkt voordat hij een aanvraag indient voor kwijtschelding van federale studieleningen. Teacher Loan Forgiveness (TLF): Met dit programma kunnen leraren die voltijds werken in een vakgebied waar veel behoefte aan is, zoals wiskunde, natuurwetenschappen of speciaal onderwijs, hun federale studieleningen laten kwijtschelden. Lerarenleningen kunnen alleen worden kwijtgescholden via het Direct Loan Program van het Ministerie van Onderwijs. Veteran’s Student Loan Forgiveness: Het Department of Veterans Affairs (VA) biedt verschillende programma’s die veteranen kunnen helpen bij het afbetalen van hun studieleningen. Het post-9/11 Student Loan Forgiveness Program van de VA staat dienstleden toe die als gevolg van hun militaire dienst volledig en permanent invalide zijn, hun studieleningen te laten kwijtschelden. Het Veterans Educational Assistance Program (VEAP) biedt gedeeltelijke kwijtschelding van studieleningen aan studenten die zijn ingeschreven in een erkende hogeschool of universiteit. En de School Transcript Conversion Service (STCS) zet je DD214 om in een geldig academisch dossier als je in aanmerking komt voor kwijtschelding van studieleningen via het VA-, VEAP- of ECP-programma.

Hoe vraag ik kwijtschelding van studieleningen aan?

Om kwijtschelding van een openbare dienst aan te vragen, moet je een aanvraag indienen bij je leningverstrekker. Om een aanvraag in te dienen voor Teacher Loan Forgiveness, moet je een aanvraag indienen bij het Ministerie van Onderwijs.

Wat als ik niet in aanmerking kom voor kwijtschelding?

Als je niet in aanmerking komt voor kwijtschelding van studieleningen, kun je nog steeds in staat zijn om je schuldenlast te verminderen door je studieleningen te herfinancieren of andere financiële oplossingen te vinden. Hier zijn een paar wegen die je kunt overwegen:

  • Schuldconsolidatie – Het consolideren van je schuld tegen een lagere rente kan je helpen je maandelijkse betalingen te verlagen en je algehele financiële situatie te verbeteren.
  • Herfinanciering – Herfinanciering van je studieleningen kan je een lagere rente opleveren en je in staat stellen je leningen sneller af te lossen.
  • Kredietadvies – Een kredietadviesdienst kan je helpen je kredietscore te verbeteren en andere financiële oplossingen te vinden om je schuldenlast te verminderen.

De onderste regel

Als je moeite hebt om je studieleningen af te betalen, kom je misschien in aanmerking voor kwijtschelding van studieleningen. Deze kwijtschelding kan zorgen voor een broodnodige financiële pauze voor degenen die het moeilijk hebben.

Contactgegevens:

Name: Carolina Darbelles
Email: press@credello.com
Job Title: PR Specialist
Tags:   United States, Wire