header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wanneer moet u een persoonlijke lening afsluiten?

Jun 22, 2022 1:09 AM ET

Je weet nooit wanneer het leven je een curveball zal gooien – een persoonlijke lening kan je helpen navigeren door de ups en downs van het leven zonder te hoeven stressen als een aanzienlijke uitgave zich voordoet.

Om een grote aankoop te financieren

Ofwel moet je een nieuwe auto kopen, je huis renoveren of een huwelijk plannen. Een persoonlijke lening kan je helpen de kosten van deze grote levensgebeurtenissen en aankopen te spreiden, waardoor het makkelijker wordt je budget van maand tot maand te beheren.

Om een medisch noodgeval te betalen

Aan de andere kant kennen velen van ons de stress van ziek te worden en te moeten betalen voor dure medische verzorging. Misschien heb je hulp nodig om onverwachte medische rekeningen te betalen, of als je het geluk hebt dat je een ziektekostenverzekering hebt, moet je misschien een hoog eigen risico dekken. Het afsluiten van een persoonlijke lening om medische rekeningen te betalen kan een manier zijn om wat zorgen te verlichten in een tijd waarin je je zou moeten concentreren op herstel.

Om schuld te herfinancieren

Persoonlijke leningen kunnen ook worden gebruikt om eerdere schulden te consolideren. Het herfinancieren van meerdere schulden in één lening kan de aflossing gemakkelijker maken en je zelfs geld besparen op hoge rentetarieven.

Wat de reden ook is, een persoonlijke lening kan je helpen je financiën te beheren door een forfaitair bedrag te verstrekken dat je in regelmatige aflossingen over een bepaalde tijd terugbetaalt.

Het proces

Het verkrijgen van een goedkeuring voor een persoonlijke lening kan een gemakkelijk en snel proces zijn, mits je de juiste informatie bij de hand hebt.

De meeste aanbieders zullen je toelaten om online een aanvraag in te dienen met een snel antwoord op de vraag of ze je lening kunnen toestaan. Indien goedgekeurd, verbinden zij u door met een leningsspecialist die de details van het aanbod doorneemt, uw identiteit verifieert en uw ondersteunende informatie bevestigt. Als dat allemaal gedaan is, hoef je alleen nog maar de leningsovereenkomst te bekijken en te ondertekenen, en je geld zal de volgende werkdag al bij je zijn.

Je Geschiktheid

Je geschiktheid voor een lening, en de daaropvolgende rentevoeten/voorwaarden die worden aangeboden, hangt af van een handvol factoren. Elke financiële instelling heeft zijn eigen criteria voor aanvragers, maar als algemene regel geldt dat het volgende in aanmerking wordt genomen:

  • Je financiële en kredietgeschiedenis (ook als je ooit faillissement hebt aangevraagd),
  • Huidige inkomsten en uitgaven (dit is om ervoor te zorgen dat de aflossingen betaalbaar zullen zijn)
  • Het doel van de persoonlijke lening
  • De waarde van het onderpand (als je een gedekte lening aanvraagt)
  • Je staat van verblijf.

Gegarandeerd of ongedekt?

Een gegarandeerde lening wordt gedekt door een goed dat je bezit; dit goed wordt onderpand genoemd. Veel voorkomende voorbeelden van onderpand voor een persoonlijke lening met onderpand kunnen een auto of juwelen/bezit met een aanzienlijke waarde zijn. Als je in gebreke blijft bij het nakomen van de leningovereenkomst, kan de kredietgever het onderpand in beslag nemen om het resterende saldo dat je verschuldigd bent te vereffenen.

Een ongedekte lening is een lening waarbij geen onderpand nodig is. Kredietverstrekkers worden geconfronteerd met een hoger niveau van risico met ongedekte leningen, wat betekent dat het bedrag dat wordt aangeboden voor de lening kan soms kleiner zijn, hebben een hogere rente, of zijn alleen beschikbaar voor degenen die voldoen aan specifieke criteria credit score.

The bottom line

Je zou een persoonlijke lening moeten afsluiten als je geld nodig hebt voor een noodgeval, of als je iets wilt financieren en verwacht dat je geen problemen zult hebben met het inpassen van de maandelijkse betalingen in je budget. Zorg ervoor dat je de totale betaling van de lening berekent, met inbegrip van de rente en eventuele kosten, zodat je weet of het een goede lening voor je is.

Sponsored Content

Contactgegevens:

Name: Carolina Darbelles
Email: carolina.darbellesv@iquanti.com
Job Title: PR Specialist

Tags:   United States, Wire