header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat is een lening op afbetaling?

Jun 22, 2022 1:01 AM ET

Simpel gezegd is een lening met afbetaling een lening waarbij geld wordt gegeven als een forfaitair bedrag vooraf en vervolgens wordt terugbetaald over een bepaalde periode van tijd. De lening wordt dan terugbetaald met rente over een vast aantal regelmatige betalingen (meestal maandelijks), de zogenaamde termijnen. De hoogte van de aflossingen, de frequentie van de aflossingen en de rentevoet worden bepaald door de voorwaarden van de leningovereenkomst.

Installeringsleningen kunnen gedekt of ongedekt zijn.

Gedekte leningen omvatten een onderpand, dat wil zeggen een actief dat de kredietnemer aan de kredietgever zal afstaan als de schuld niet kan worden betaald. Bijvoorbeeld, als een lener een lening op een motorfiets neemt en de motorfiets gebruikt als onderpand voor de lening, kan de geldschieter de motorfiets terugnemen als de lening niet wordt afbetaald. Het is ook gebruikelijk voor beveiligde leningen om aanbetalingen te hebben, of een vast bedrag dat vooraf moet worden betaald om de lening af te sluiten.Een ongedekte lening op afbetaling stelt de lener in staat om de lening terug te betalen zonder gebruik te maken van een actief als onderpand. Deze leningen komen meestal met een hogere rente dan beveiligde leningen, maar meestal niet nodig aanbetaling’s.For zowel beveiligde en ongedekte leningen, kan de rente worden bepaald door credit score van de kredietnemer, uitstaande schuld, en inkomen.

Installment loans vs credit cards.

  • Maandelijkse betalingen Installment loans vereisen meestal gelijke maandelijkse betalingen tot het saldo volledig is afbetaald. De maandelijkse betalingen voor creditcards kunnen fluctueren, afhankelijk van het rentepercentage en het uitstaande saldo. Bij creditcards en doorlopend krediet kunnen kredietnemers kiezen tussen een minimumbetaling of een betaling tot het uitstaande saldo. Het voordeel is dat hij een lening sneller kan afbetalen en dus minder rente hoeft te betalen. Als leners echter niet snel genoeg grote bedragen aflossen, kan hun schuld snel oplopen tot een bedrag dat moeilijk is af te lossen.
  • Beschikbare middelen Bij een lening op afbetaling krijgt de lener een vast bedrag vooraf ter beschikking, en moet hij het vaste bedrag plus rente terugbetalen, ongeacht hoeveel hij ervan gebruikt. Bij creditcards is de hoeveelheid beschikbaar geld afhankelijk van de kredietlimiet van de lener. Leners kunnen hun kredietlimiet maximaal gebruiken en hoeven alleen rente te betalen over het uitstaande saldo.
  • Rentevoet De meeste leningen op afbetaling hebben een vaste rentevoet die niet verandert tijdens de looptijd van de lening. Creditcards hebben meestal variabele rentetarieven die om verschillende redenen kunnen stijgen of dalen, bijvoorbeeld wanneer een lener te laat is met het doen van maandelijkse betalingen, wanneer een promotietarief afloopt, of wanneer er concurrentie is van andere creditcardmaatschappijen.

The Bottom Line

Installeringsleningen zijn een optie die leners in staat stelt om een groot bedrag aan geld te krijgen om meteen te gebruiken als zij dat nodig achten. Het is belangrijk om de lening voorwaarden met betrekking tot de vaste maandelijkse betaling bedragen en vaste rente, en alle andere mogelijke kosten of boetes te begrijpen. Een lening op afbetaling maakt budgetteren gemakkelijker en helpt het missen van betalingen te voorkomen, omdat het mogelijk is om de exacte betalingsbedragen en vervaldata in de tijd te berekenen. Gesponsorde inhoud

Contactgegevens:

Name: Carolina Darbelles
Email: carolina.darbellesv@iquanti.com
Job Title: PR Specialist

Tags:   United States, Wire