header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 manieren om het meeste te halen uit een grote loonsverhoging

Jun 24, 2022 2:24 AM ET

Het krijgen van loonsverhoging op het werk is een spannende tijd! Er is niets zo bevredigend als hard werken en dat het loont, maar kiezen wat te doen met het extra geld is net zo belangrijk. Terwijl sommigen misschien naar de winkel rennen voor een impulsaankoop, zijn er goede manieren om je opslag te investeren.

Voor degenen die hun opslag goed willen gebruiken, zie hoe investeringen in je toekomst en in ervaringen een lange weg kunnen gaan!

1. Investeer in je pensioen

De centen die je vandaag wegstopt voor je pensioen kunnen groeien tegen de tijd dat je 65 bent. Of u nu al jaren proactief spaart of dit voor het eerst doet, extra geld voor uw pensioen uittrekken kan uw toekomst ten goede komen.

Veel mensen kiezen ervoor om een vast percentage van hun salaris automatisch in hun 401(k) of ander pensioenfonds te storten. Dus als je inkomen stijgt na een loonsverhoging, zal ook de hoeveelheid geld die naar je pensioenrekening gaat toenemen. Maar je kunt nog een stap verder gaan en het percentage dat je naar je pensioen stort zodanig verhogen dat al dat nieuwe geld naar je pensioenfonds gaat. Je zult de nieuwe fondsen niet missen, maar je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

2. Koop een levensverzekering

Hoewel je een levensverzekering misschien beschouwt als een “just-in-case” opzet, zijn er vele soorten levensverzekeringen waarmee je waarde kunt opbouwen (en zelfs een erfenis kunt opbouwen).

Als u alleen op de hoogte bent van overlijdensrisicoverzekeringen, kunt u door te vragen “Wat is een overlijdensrisicoverzekering?” kennismaken met verzekeringen die levenslange dekking bieden zolang u premies blijft betalen. Met een levensverzekering ontvangen uw begunstigden een uitkering bij overlijden en heeft uw polis een contante waardecomponent waar u tijdens uw leven toegang toe heeft. Uw salarisverhoging besteden aan een overlijdensrisicoverzekering of een overlijdensrisicoverzekering kan uw dierbaren zekerheid bieden.

3. Schulden bedwingen

Leven met schulden kan verlammend zijn, vooral wanneer u probeert er bovenop te komen. Wat geld van een loonsverhoging gebruiken om hoogrentende schulden af te betalen kan levensveranderend zijn. Niet alleen kan het aflossen van schulden je in een betere algemene financiële positie brengen en helpen je credit score op te bouwen, het kan ook je gemoedsrust aanzienlijk verbeteren.

Overweeg je salarisverhoging te gebruiken om meer dan je maandelijkse minimumaflossingen voor leningen en creditcards te betalen: dit vermindert niet alleen je schuld, maar het kan ook de rentekosten verminderen van wat je schuldig bent door je hoofdsom te verlagen.

4. Investeer in memorabele ervaringen

Als je zeker weet dat je pensioenplan, levensverzekering en schuld gezond zijn, sla dan de laatste gadget over en zet je geld in voor een geweldige ervaring.

Of je nu in de bergen bent, in een ander land, of dat je iets meer betaalt voor een VIP-ervaring met je favoriete artiest, het geld dat je hebt verdiend gebruiken om levenslange herinneringen op te bouwen is een geweldige manier om je geld uit te geven. Denk na over je interesses (en die van je vrienden en familie) en bouw een ervaring op die een leven lang meegaat.

Final Thoughts

Een loonsverhoging is vaak een erkenning voor je consequente harde werk. Dus denk na over waar je die fondsen voor wilt gebruiken en werk hard voor jezelf door onderzoek te doen naar zekerheid op lange termijn en levenslange ervaringen die aansluiten bij je levensdoelen. Als je je loonsverhoging inzet voor grotere doelen, investeer je uiteindelijk in jezelf – en wat is een betere manier om die zuurverdiende loonsverhoging te vieren?

Contactgegevens:

Name: Carolina Darbelles
Email: Carolina.darbellesv@iquanti.com
Job Title: PR Specialist

Tags:   United States, Wire