header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Voordelen van het werken met een financieel adviseur

Jun 24, 2022 1:07 AM ET

Of u nu een beginner bent op het gebied van persoonlijke financiën of een ervaren belegger, er is altijd iets te winnen bij het werken met een financieel adviseur.Een goede financieel adviseur heeft een grondige opleiding, een vergunning, en vaak jaren ervaring in het bedienen van klanten. Ze kunnen u helpen risico’s af te wegen, uw financiële gezondheid te controleren en een plan op te stellen om uw doelen te bereiken.In dit bericht belichten we vijf belangrijke voordelen van het werken met een financieel adviseur en hoe ze u kunnen helpen uw doelen te bereiken.

1. Helpt u zich voor te bereiden op uw pensioen

U hebt misschien een 401k via uw werkgever of zelfs geld in een Roth IRA gestoken. Maar hoe weet u of wat u spaart genoeg zal zijn om met pensioen te gaan? Financiële adviseurs kunnen u helpen u voor te bereiden op uw pensioen. Zij luisteren naar uw doelstellingen en helpen u een stappenplan op te stellen om daar te komen. En omdat ze voor een alomvattende aanpak kiezen, kunnen ze u ook tips geven over hoe u op een belastingefficiënte manier kunt sparen.

2. Helpt risico’s beheren

Een financieel adviseur kan nagaan wat uw risicotolerantie is en uw vermogen daarop afstemmen. Uw risicotolerantie kan veranderen naarmate u ouder wordt, en uw financieel adviseur kan u helpen dit aan te passen. Als u bijvoorbeeld nog 30 jaar van uw pensioen verwijderd bent, vindt u het misschien prettig om activa te bezitten die in de loop van de tijd in waarde kunnen schommelen. Een adviseur kan u aanraden een groter deel van uw vermogen op de aandelenmarkt te houden. Na uw pensioen kan een financieel adviseur u aanraden meer te beleggen in activa die doorgaans als minder risicovol worden beschouwd, zoals schatkistcertificaten.

3. Past uw financieel plan aan

Financiële doelen kunnen complex zijn, en sparen voor de toekomst behelst meestal meer dan alleen bij elke loonstrook geld in uw pensioenplan storten. De financiële situatie van elke persoon is uniek, en soms vereist het meer creativiteit en strategie dan anderen.Financiële adviseurs kunnen een plan op maat maken voor uw behoeften. Dat kan betekenen dat hij u helpt kiezen tussen het opzetten van een custodial account of een 529 plan om geld te sparen voor college, of het kiezen van een Roth IRA conversie wanneer u verder van uw pensioen af bent.

4. Helpt u om een erfenis achter te laten

Het sparen van geld en het bereiken van financiële onafhankelijkheid is een ongelooflijke prestatie. Maar wat gebeurt er na uw overlijden? Waarom laat u het na al dat harde werk niet na aan uw familie of aan belangrijke doelen die u na aan het hart liggen? Veel financiële adviseurs hebben ervaring met estate planning en kunnen u helpen uw vermogen op een fiscaal efficiënte manier over te dragen aan de mensen die u het wilt nalaten.

5. Biedt u emotionele begeleiding

Soms bent u uw eigen ergste vijand, en dit kan vooral waar zijn als het om uw geld gaat. Als de markten slecht zijn of als u twijfels heeft over uw financieel plan, kunt u op eigen houtje overhaaste financiële beslissingen nemen. Over het geheel genomen kan het werken met een financieel adviseur helpen om u met beide benen op de grond te houden, u gerust te stellen en u dichter bij uw doelen te brengen.

Contactgegevens:

Name: Carolina Darbelles
Email: Carolina.darbellesv@iquanti.com
Job Title: PR Specialist

Tags:   United States, Wire