header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


CIRCUSTALK LANCEERT UITGEBREIDE ONLINE CASTINGTOOLS VOOR CIRCUS EN PODIUMKUNSTEN

Jun 28, 2022 7:28 AM ET

NEW YORK, NY – CircusTalk, de online casting- en carrièremarktplaats voor circus en podiumkunsten, kondigt de lancering aan van een nieuw lidmaatschapsniveau, Talent Seeker PRO, waarmee talentzoekers gedetailleerd kunnen zoeken naar artiesten in het circus, de variétékunsten, dans en fysiek theater.

De nieuwe functie stelt talentzoekers in staat om gedetailleerde zoekopdrachten uit te voeren, zodat ze gespecialiseerde of multidisciplinaire artiesten kunnen identificeren via de discipline zoekfunctionaliteit. Talent zoekers kunnen ook het beheer van hun favoriete kandidaten op een dashboard dat meerdere workflow organisatie tools biedt, zoals gepersonaliseerde zoeksets, tagging, en lijsten.

Vorig jaar, CircusTalk voerde een kwalitatief onderzoeksproject ontworpen om het castingproces te verkennen vanuit het perspectief van talent zoekers en meer te weten te komen over hun methodologie, tools, en middelen. De conclusie van het onderzoek was dat circus onmiskenbaar een aparte kunstvorm is, maar dat het niet altijd als zodanig wordt erkend en nog niet volledig is geïntegreerd in de bredere podiumkunstensector. De belemmeringen zijn onder meer de gespecialiseerde technische kennis van het circus, de hogere productiekosten en de hoge veiligheidsnormen in vergelijking met andere vormen van kunst en amusement. In 2021 berust het casten voor het circus nog steeds hoofdzakelijk op persoonlijke netwerken, eigen databases en doorverwijzingen, en is er nog geen sprake van formele castingonderscheidingen. Deze processen bestendigen de exclusiviteit binnen de sector, in plaats van het creëren van een gelijk speelveld voor circusartiesten en -makers te ondersteunen.

Televisie, film en theater casting integreert al meer dan twee decennia onafhankelijke online casting databases in het aannameproces om het selectie- en filterproces te verbreden en efficiënter en inclusiever te maken. “Het was tijd voor non-verbale artiesten om de zichtbaarheid en toegankelijkheid te hebben die een online casting platform kan bieden,” zegt mede-oprichter Andrea Honis van CircusTalk. Dit idee van het versterken van zichtbaarheid is al lang een principe achter het werk en de missie van CircusTalk. Sinds de lancering in 2017 is de talentendatabase, toegankelijk via CircusTalk.com, exponentieel gegroeid; vandaag de dag bevat het meer dan 27.000 optredende artiesten uit 193 landen.

“Ik ben verheugd om deze functie te lanceren en trots om een gat in de markt te kunnen vullen. Onze onafhankelijke database van internationaal talent is ontworpen voor freelance casting directors, casting specialisten binnen bedrijven en organisaties, en iedereen die talent wil inhuren maar niet de luxe heeft van een eigen database. Ik ben ervan overtuigd dat de toegankelijkheid die deze op maat gemaakte casting tool biedt ook meer diverse en rechtvaardige casting praktijken zal ondersteunen,” zegt Stacy Clark, CEO.

De vraag naar multidisciplinair talent groeit in de podiumkunsten, theater, film, en televisie. Terwijl het onderzoek van CircusTalk erop wees dat circus een enorm potentieel en een enorme dynamiek heeft om te groeien binnen de podiumkunsten, werpt het ook een licht op het feit dat de industrie nog veel werk moet verzetten om circus en variétékunsten beter te integreren in de “business” van de podiumkunsten.

Contactgegevens:

Name: Andrea Honis
Email: info@circustalk.com
Job Title: Founder, COO

Tags:   United States, Wire