header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Dovel & Luner Law Firm kondigt consumentenbeschermingsrechtszaken aan tegen OLLY en The Procter & Gamble Company over misleidende reclame voor Melatonine-supplementen.

Jun 28, 2022 8:55 AM ET

SANTA MONICA – Dovel & Luner, een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in geschillenbeslechting, heeft vrijdag twee federale collectieve rechtszaken aangespannen tegen Olly Public Benefit Corporation en The Procter & Gamble Company (“P & G”) namens consumenten in het hele land die Olly melatonine en Vicks Pure Zzzs melatonine supplementen hebben gekocht. De rechtszaken beweren dat Olly en P & G misleid miljoenen consumenten door onnauwkeurige dosering en etikettering hun over-the-counter melatonine supplementen.

In de zaak tegen P & G, De klacht, ingediend bij de United States District Court voor het noordelijke district van Illinois, wordt beweerd dat P & G de consumentenbeschermingswetten van tal van staten heeft geschonden, waaronder de Illinois Consumer Fraud and Deceptive Business Practices Act.

P & G’s Vicks supplementen etiketten beweren dat haar melatonine producten, zoals Vicks Pure Zzzs All Night en Vicks Pure Zzzs Kidz, specifieke hoeveelheden melatonine per portie bevatten, bijv, 2 mg of 1 mg. Volgens de rechtszaak bleek uit laboratoriumtests dat de melatonineproducten “substantieel (en schijnbaar willekeurig) overdoseerden” en dat “de werkelijke hoeveelheid melatonine 150% tot 164% van de geclaimde hoeveelheid was”.

In de zaak tegen Olly, De Klacht staat: “Olly’s etikettering is vals en misleidend voor de consument in meerdere opzichten. De dosering van Olly Melatonin is niet goed gecontroleerd en consistent met de doseringen waarvoor Olly de aanbevolen porties heeft ontworpen. Olly Melatonin bevat niet de hoeveelheid melatonine die op het etiket wordt geclaimd. En Olly vermeldt niet eens dat de werkelijke dosering kan variëren.”

“Geen enkele redelijke consument wil een supplement kopen en innemen dat een willekeurige, niet bekendgemaakte hoeveelheid melatonine bevat,” beweert de klacht.

“Consumenten moeten kunnen vertrouwen op de etiketten van melatonine supplementen,” zei Jonas Jacobson van Dovel & Luner. “De eisers hebben deze zaken aangespannen om de miljoenen Amerikaanse consumenten te beschermen die Olly en Pure Zzzs melatonine kopen.”

CONTACT:
Dean Kateris
dean@dovel.com
SOURCE Dovel & Luner, LLP
Gerelateerde links: https://www.dovel.com/wat-we-doen/klasse-acties//

 
 
 

<>

Contactgegevens:

Name: Dean Kateris
Email: dean@dovel.com
Job Title: Marketing Coordinator