header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Redenen waarom Koreaanse gebruikers enthousiast zijn over Ubisoft

Jun 28, 2022 7:06 AM ET

Vandaag kijken we naar de strategie van Ubisoft in Azië, dat de tweede plaats inneemt in de wereldwijde verkoop, waarmee Azië net achter Noord-Amerika komt. We zullen erachter komen waarom het Franse bedrijf Aziatische gamers boeit via Ubisofts lokalisatiepartner.

(Afbeelding: Meerdere games van Ubisoft /Bron: Ubisoft)

Buitenlands gamebedrijf geliefd bij Koreaanse gebruikers Ubisoft, een van Europa’s grootste gamebedrijven, is ook een van de meest geliefde gamebedrijven onder Koreaanse gamers vanwege zijn brede scala aan games zoals “Assassin’s Creed”, “Far Cry”, en “Rainbow Six”. In Azië, met inbegrip van Korea, heeft Ubisoft de grootste verkoopcijfers genoteerd, met uitzondering van Noord-Amerika, de grootste spelletjesmarkt. Het is ongebruikelijk voor een Frans bedrijf, geen wereldwijd gamebedrijf in Korea of Noord-Amerika, om zo lang geliefd te zijn.

(Afbeelding: Statista – Ubisoft Global Market Share / beeldbron: Statista)

 

Laten we vandaag eens kijken waarom Koreaanse en Aziatische gamers enthousiast zijn over Ubisofts games, en wat Ubisofs toekomstige strategie is voor succes in Azië. Ubisofts strategie voor het betreden van de Aziatische markt De meeste wereldwijde gamebedrijven richten zich op marketing en lokalisatie om de overzeese markten te betreden. Ubisoft gebruikt verschillende marketingkanalen in Azië om hun marktaandeel en merk te vergroten. Het is belangrijk om te communiceren met fans die in bepaalde doelmarkten passen. Ubisoft erkent dat een one-size-fits-all aanpak niet noodzakelijkerwijs goed resoneert in Azië, dus hebben ze lokale marketingcampagnes uitgerold die zijn afgestemd op de unieke bijzonderheden van Azië. Ubisoft bereidt lokalisatie grondig voor vanaf de planningsfase van het spel tot en met de ontwikkelings- en releasefasen. Vanaf de ontwikkelingsfase van het spel werken experts van meertalige teams met verschillende achtergronden en perspectieven samen, zowel op het gebied van taal als audio. Ubisoft’s inspanningen voor de Koreaanse markt Ubisoft wordt in Korea ook wel liefkozend “Yu Hwang-sook” genoemd, een knipoog naar de gelijknamige hoofdrolspeler “Lui Bei” in het verhaal van Three Kingdoms, heeft een uniek geheim om geliefd te zijn bij Koreaanse gamers. Het is om veel moeite te steken in de lokalisatie in de Koreaanse markt, waar er veel prominente game-ontwikkelaars zijn. De toevoeging van een Koreaanse militaire basis en stemmen van personages in de verhaallijn van het open wereld actiespel Watchdog 2, en het gebruik van Koreaanse personages op de achtergrond van het spel in de Rainbow Six serie, worden beschouwd als goede voorbeelden van lokalisatie en catering aan de cultuur in de Koreaanse gamemarkt.Ubisoft wordt soms het toonbeeld van consistentie in Korea genoemd. Ubisoft is stabiel geweest in zijn benadering van de Koreaanse console-markt sinds het zijn intrede deed op de markt, zelfs zonder daadwerkelijke verkopen te behalen. Zelfs toen andere bedrijven NEE schreeuwden tegen het betreden van de Koreaanse consolegamemarkt, verzekerden zij zich stevig van hun entree. Naarmate console games populairder werden in Korea, stond Ubisoft om de vruchten te plukken van reeds gevestigde relatie met de Koreaanse gaming community.Daarnaast verovert Ubisoft’s de harten van Koreaanse gamers door middel van gestage communicatie en voortdurende inspanning om dichter bij hen te komen. Op Ubi’s Day 2019 communiceerde Ubisoft met Koreaanse fans door verhalen, introducties en verhalen van ontwikkelaars te delen. Vanaf 2020 hebben ze een Twitch-kanaal uitgebracht genaamd ‘U Hwang Suk TV’, waarin verschillende programma’s worden getoond die speciaal door Ubisoft Korea zijn geproduceerd.

(Afbeelding: Korea in Ubisoft games/ Bron: Ubisoft game watch dogs 2)

Proces van Ubisoft’s lokalisatie Om de Aziatische markt te bereiken, opent Ubisoft een projectpartnerschap met gespecialiseerde lokalisatiebedrijven in elk groot Aziatisch land. De Koreaanse lokalisatiepartner van Ubisoft is bijvoorbeeld Latis Global. Latis Global is een professioneel lokalisatiebedrijf dat sinds de oprichting in 2004 al meer dan 450 lokalisatieprojecten heeft uitgevoerd. Latis Global levert niet alleen lokalisatie, maar ook alle benodigde diensten voor wereldwijd te lanceren games, zoals Game QA, CS en geluidswerk. Latis Global, met haar ruime ervaring in het lokaliseren van verschillende games, lokaliseert momenteel meerdere Ubisoft-games en -series die in Korea zijn uitgebracht, waaronder Assassin’s Creed, Watch Dogs, The Division, Settler en Anno1880. Latis Global’s teamleider Hong Je-heon, die toezicht hield op de lokalisatie van Assassin’s Creed: Valhalla, zei: “Ubisoft voert in principe lokalisatie uit met respect voor de smaak en emoties van gamers in de Koreaanse cultuur. Daarom is het belangrijk om een uitdrukking te vinden die Koreaanse gebruikers op een natuurlijke manier kunnen accepteren zonder de betekenis van de originele tekst aan te tasten. Daarnaast richt Ubisoft zich momenteel op het respecteren van “diversiteit” zoals cultuur/ras/gender in alle content die het uitgeeft. In hun werk komen ook LGBTQ-personages voor, dus is er speciaal op gelet dat een specifiek geslacht zich niet ongepast of gemarginaliseerd voelt. Tot slot, aangezien de Assassin’s Creed-serie Ubisofts vlaggenschip is, hebben we ons gericht op het behouden van consistentie met de bestaande lokalisatieresultaten in verhaal, terminologie en wereldbeeld. “Een anonieme Ubisoft-functionaris zei: “We houden de implementatie van de Koreaanse cultuur in verschillende games die momenteel in ontwikkeling zijn nauwlettend in de gaten, aangezien de Koreaanse cultuur en het Koreaanse entertainment wereldwijd enorm aan populariteit blijven winnen.”

Contactgegevens:

Name: Latis global Communications
Email: marketing@latisglobal.net
Job Title: Marketing
Tags:   United States, Wire