header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Riverlane en Rigetti Computing starten samenwerking om foutcorrectie op supergeleidende quantumcomputers aan te pakken

Jun 28, 2022 7:35 AM ET
  • Foutcorrectie is de grootste uitdaging om het volledige potentieel van quantum te ontsluiten
  • Innovate UK verstrekt £500k initiële financiering in het kader van haar missie om ‘disruptive and game changing R & D’ te financieren
  • Project zal zich specifiek richten op ‘syndrome extraction’, een cruciale stap in het oplossen van het foutcorrectieprobleem

Cambridge, UK; Berkeley, CA, VS (27 juni 2022) – Riverlane, het kwantumtechnologisch bedrijf dat ‘s werelds eerste besturingssysteem voor foutgecorrigeerde kwantumcomputers bouwt, en Rigetti, een pionier op het gebied van hybride kwantum-klassieke computers, kondigen vandaag een partnerschap aan dat wordt gesteund door Innovate UK om de extractie van syndromen op supergeleidende kwantumcomputers aan te pakken.Syndroomextractie is een cruciale stap in quantumfoutcorrectie, de grootste uitdaging die moet worden opgelost om bruikbare quantumcomputers te ontwikkelen die meer gegevens kunnen verwerken met een veel grotere nauwkeurigheid dan nu mogelijk is. Nuttige kwantumcomputers kunnen voorheen onmogelijke wetenschappelijke mogelijkheden ontsluiten en een reeks vitale industrieën transformeren, waaronder gezondheidszorg, duurzame energie en geavanceerde materialen.Kwantumcomputers maken gebruik van kwantumbits, of qubits, die de werkelijke kwantummechanische complexiteit van de subatomaire wereld weerspiegelen op een manier die klassieke computers eenvoudigweg niet kunnen. Maar qubits zijn van nature onstabiel door hun grote gevoeligheid voor storingen van de externe omgeving en dus vatbaar voor gegevensfouten. Het toepassen van foutcorrectietechnieken betekent het meten van de status van qubits en het corrigeren van mogelijke fouten met een ongekende snelheid en in een ongekend volume. De uitdaging wordt nog groter doordat deze stappen ook verdere fouten kunnen introduceren. De kwantummechanica verbiedt directe metingen aan de belangrijkste qubits die de eigenlijke berekening uitvoeren, aangezien dit de informatie die zij dragen zou vernietigen. Foutcorrectietechnieken maken daarom gebruik van extra qubits, ‘syndroom-qubits’ genoemd, en meten hun status, syndromen genoemd, om het optreden van fouten op de hoofd-qubits af te leiden. Riverlane en Rigetti zullen samenwerken om de fouten te minimaliseren die worden geïntroduceerd tijdens de syndroom-extractie op een supergeleidende kwantumcomputer van topklasse. “Sommige problemen zijn kwantummechanisch van aard en kunnen dus alleen worden opgelost met behulp van een kwantumcomputer. Kwantumcomputers bieden dus een kans om de wetenschap op vele gebieden te laten evolueren van een tijdperk van ontdekking via uitgebreide trial and error naar een tijdperk van ontwerp waarin alle mogelijkheden kunnen worden gesimuleerd. Foutcorrectie is een van de sleutels tot het ontsluiten van deze toekomst. Wij zijn verheugd samen te werken met Rigetti en de foutcorrectie voor de gehele industrie op te lossen,” aldus Steve Brierley, oprichter en CEO van Riverlane. “Om foutcorrectie aan te pakken zijn partners nodig die de volledige quantum-stack begrijpen. We zijn verheugd dat we onze kennis van kwantumhardware kunnen combineren met de softwaremogelijkheden van Riverlane om deze kritieke uitdaging op te lossen en de vooruitgang van de kwantumcomputerindustrie te versnellen”, zegt Chad Rigetti, oprichter en CEO van Rigetti Computing. “Lastige problemen kunnen alleen worden aangepakt door samenwerking en in het geval van foutcorrectie is het nodig dat degenen die echt verstand hebben van de fysica in het hart van een kwantumcomputer nauw samenwerken met degenen met de kennis van toepassingen en software. Riverlane en Rigetti beschikken niet alleen over de vereiste deskundigheid om een dergelijke uitdaging aan te gaan, maar vormen samen een formidabel team,” aldus Roger Mckinlay, Challenge Director for Quantum Technologies van UK Research and Innovation. Note to Editors: About Syndrome Extraction Het implementeren van protocollen voor het corrigeren van kwantumfouten is een van de meest fundamentele en moeilijkste uitdagingen bij het bouwen van een schaalbare en betrouwbare kwantumcomputer. Informatie kan worden beschermd door deze te coderen in meerdere data-qubits, maar als deze direct worden gemeten, zullen qubits de informatie verliezen die ze dragen. Daarom worden hulpqubits die met de data-qubits verstrengeld zijn, aan de foutcorrectieregeling toegevoegd. Metingen van hun status, syndromen genoemd, kunnen worden gedecodeerd om het optreden van fouten af te leiden, en de berekening te corrigeren.Synthese-extractie wordt echter ook uitgevoerd met behulp van quantumcircuits die fouten kunnen introduceren. Het vinden van strategieën om syndroomextractie op een fouttolerante manier uit te voeren en ervoor te zorgen dat potentiële fouten het resultaat van de schakeling niet teniet doen, is een complexe uitdaging op zich, en een cruciale bouwsteen op weg naar foutgecorrigeerde kwantumcomputers. Het project zal dit probleem oplossen door nieuwe quantumalgoritmen te ontwikkelen en deze te implementeren op een supergeleidende quantumcomputer van topklasse. Over Riverlane De missie van Riverlane is om quantumcomputing veel sneller bruikbaar te maken dan eerder denkbaar was, en zo een tijdperk van menselijke vooruitgang in te luiden dat even belangrijk is als de industriële en digitale revoluties. Om het enorme potentieel van quantumcomputing volledig te ontsluiten, moeten we de omvang en betrouwbaarheid van quantumcomputers met ongeveer 10.000x vergroten. Wij spelen een sleutelrol in de verwezenlijking hiervan door het bouwen van Deltaflow.OS – het besturingssysteem voor foutgecorrigeerde kwantumcomputers. Dit begint met het doorbreken van de grootste barrière voor kwantumcomputing op dit moment: kwantumfoutcorrectie. Dit kan de ontwikkeling van bruikbare, fouttolerante, commercieel levensvatbare kwantumcomputers met wel tien jaar versnellen. Omdat we door hardware geobsedeerd en commercieel gedreven zijn, werken we nauw samen met toonaangevende kwantumhardwarebedrijven die elke qubit-technologie vertegenwoordigen. We worden gesteund door durfkapitaal van Molten Ventures, Cambridge Innovation Capital, Amadeus Capital Partners en de Universiteit van Cambridge. Over Rigetti Rigetti Computing is een pionier op het gebied van full-stack quantumcomputing. Het bedrijf exploiteert sinds 2017 kwantumcomputers via de cloud en bedient wereldwijde enterprise-, overheids- en onderzoeksklanten via zijn Rigetti Quantum Cloud Services-platform. De eigen quantum-klassieke infrastructuur van het bedrijf biedt ultralage latency-integratie met publieke en private clouds voor high-performance praktische quantumcomputing. Rigetti heeft de eerste multi-chip quantumprocessor in de industrie ontwikkeld voor schaalbare quantumcomputingsystemen. Het bedrijf ontwerpt en produceert zijn chips in eigen huis in Fab-1, de eerste speciale en geïntegreerde productiefaciliteit voor kwantumapparaten in de industrie. Rigetti werd in 2013 opgericht door Chad Rigetti en heeft vandaag de dag meer dan 140 mensen in dienst met kantoren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.Rigetti Computing kondigde in oktober aan dat het een definitieve fusieovereenkomst heeft gesloten met Supernova Partners Acquisition Company II, Ltd. (“Supernova II”) (NYSE:SNII), een beursgenoteerde special purpose acquisition company. Wanneer de transactie wordt gesloten, zal de beursgenoteerde onderneming de naam Rigetti Computing, Inc. krijgen en haar gewone aandelen zullen naar verwachting op de NYSE worden genoteerd onder de ticker “RGTI”. Meer informatie op www.rigetti.com. Perscontact: econlon@milltownpartners.com

Contactgegevens:

Name: Emilia Conlon
Email: econlon@milltownpartners.com
Job Title: Senior Analyst
Tags:   United States, Wire