header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Academy of Court-Appointed Neutrals juicht besluit van ABA-commissie toe om ook haar naam te veranderen en een nieuw ontwerp voor een modelregel voor door de rechtbank aangestelde neutrale personen uit te vaardigen

Aug 3, 2022 6:50 AM ET

Op 7 juli 2022, wat was de Academy of Court-Appointed Masters aangekondigd dat haar leden hadden gestemd om de naam van de Academie te wijzigen in de Academie van de rechtbank-Appointed Neutrals (“ACAN”). Vorige week veranderde ook het Lawyers Conference Special Masters Committee van de ABA Judicial Division zijn naam in het “Court-Appointed Neutrals” Committee en publiceerde het voor brede discussie een ontwerp van de allereerste model-staatsregel voor het overwegen van de benoeming van “Court-Appointed Neutrals. ACAN voorzitter David Tenner legde uit, “de Academie kan niet meer verheugd zijn met het besluit van de ABA commissie om zowel dezelfde naamswijziging te maken die we onlangs hebben gemaakt in onze eigen naam en om de juridische gemeenschap te betrekken in de discussie over een ontwerp van model-staatsregel voor Court-Appointed Neutrals.” Tenner voegde daaraan toe: “Het is een uitdaging om een beroep een andere naam te geven en een nog grotere om het te heroverwegen en te verbeteren. De inspanningen van het ABA-comité zijn een grote stap in de richting van deze beide uitdagingen. We kijken uit naar de samenwerking met de ABA Commissie om ervoor te zorgen dat de regel wordt beoordeeld door degenen die ermee te maken krijgen en, hopen we, uiteindelijk een standaard wordt voor staten in het hele land. ACAN Executive Director Merril Hirsh, die ook fungeert als voorzitter van de ABA Commissie voegde toe: “De naamswijziging van de ABA Commissie is een bevestiging van wat de Honorable Shira Scheindlin (ret.) zei in ACAN’s eigen 7 juli persbericht. In 2002-03 was rechter Scheindlin voorzitter van het subcomité van het Advisory Committee on the Federal Rules of Civil Procedure dat de laatste grote herzieningen van Federal Rule of Civil Procedure 53, getiteld “Masters”, heeft opgesteld. Zij merkte in het persbericht op dat de naamswijziging “op het juiste moment” komt en dat “‘court-appointed neutral’ beter de diverse gemeenschap beschrijft die deze rollen kan vervullen en het diverse scala aan rollen die rechtbanken kunnen vervullen.”” Hirsh voegde eraan toe, “deze ontwerpregel, die het resultaat was van honderden uren inspanningen van een subcommissie voorgezeten door Kathleen Massey, implementeert principes die de ABA heeft goedgekeurd in zijn januari 2019 Guidelines on the Appointment and Use of Special Masters in Federal and State Civil Litigation. Alleen het doet het met behulp van een naam die veel beter weerspiegelt de bijstand die deze professionals kunnen bieden rechtbanken en het doel van het verbeteren van de rechtsbedeling. “Mensen die geïnteresseerd zijn in meer informatie over deze en andere ontwikkelingen kunnen contact opnemen met de heer Hirsh op ExecDir@courtappointedneutrals.org, (202) 448-9020.

Contactgegevens:

Name: Merril Hirsh
Email: ExecDir@courtappointedneutrals.org
Job Title: Executive Director