header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 tips voor het beheer van uw hypotheek

Aug 4, 2022 6:35 AM ET

Een hypotheek kan u helpen uw levensdroom te verwezenlijken, namelijk het bezitten van een huis. Hoewel de wens om uw droom te vervullen sterk kan zijn, kan de gedachte aan het terugbetalen van het hypotheekbedrag een uitdaging lijken. Een van de redenen daarvoor is dat hypotheken meestal grote bedragen zijn. Maar met een goede planning kunt u zo’n situatie het hoofd bieden en uw hypotheek gemakkelijk beheren.

 

Tips om je hypotheek beter te beheren

Budget Planning

Het plannen van je budget is belangrijk als het gaat om het omgaan met financiën en ervoor te zorgen dat je niet mist op je maandelijkse hypotheek betalingen. Het niet betalen van uw Equated Monthly Installments (EMI’s) kan niet alleen leiden tot boetes, maar kan ook invloed hebben op uw credit score. Om dergelijke omstandigheden te voorkomen, is het noodzakelijk om uw budget elke maand te plannen en dienovereenkomstig uit te geven.

Vaste rente of variabele rente

Voor of tijdens het aanvragen van een hypotheek, kunt u het type van de rente die wordt geleverd met uw geselecteerde hypotheek plan te controleren. Als het een variabele rente heeft, dan kan uw EMI bedrag elke maand veranderen, afhankelijk van de heersende marktomstandigheden. Als u het gevoel dat uw maandelijkse uitgaven kan krijgen verstoord met een andere EMI-bedrag elke maand, dan kunt u beter kijken naar hypotheken die een vaste rente hebben.

Initiate Auto-Pay

Als je al een lange lijst van bill betalingen te doen elke maand of als u op een drukke schema, dan kan er gevallen waarin je vergeet om uw EMI te betalen op tijd. Om ervoor te zorgen dat dergelijke vermijdbare situaties geen invloed hebben op uw aflossingsschema, kunt u uw bank of de financiële instelling vragen om het te verwerken met de auto-betaalfunctie. Eenmaal geïmplementeerd, zal het aflossingsbedrag automatisch worden afgeschreven van uw bankrekening elke maand op een bepaalde datum.

Herfinancier een hypotheek

U kunt ervoor kiezen om uw hypotheek te herfinancieren om een betere deal te krijgen dan uw bestaande hypotheek plan. Wanneer u kiest voor de optie herfinanciering, betaalt de bank uw oude hypotheek af en biedt u een nieuwe hypotheek aan met nieuwe rentetarieven die meestal lager zijn dan uw huidige hypotheekrente. Een lage rente kan uw maandelijkse aflossingen verlagen, en u zo helpen het hypotheekbedrag op een gemakkelijke manier terug te betalen. U moet echter wel rekening houden met de kosten die de bank in rekening brengt voor vervroegde aflossing.

Final Thoughts

U kunt de bovengenoemde punten gebruiken bij het opstellen van uw strategie voor hypotheekbeheer om uw uitgaven beter te budgetteren. U kunt ook gebruik maken van een hypotheek calculator om bij benadering een schatting te krijgen van de EMI’s die u mogelijk elke maand moet betalen.

Merking:Meningen, analyses, beoordelingen of aanbevelingen in dit artikel zijn die van de selecte redactie alleen, en zijn niet beoordeeld, goedgekeurd of anderszins onderschreven door een derde partij.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire