header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


3 manieren om uw dividenden te gebruiken

Aug 9, 2022 6:02 AM ET

Velen van ons beleggen met het oog op de financiering van hun pensioen. Slimme beleggers kunnen ook de dividenden van hun beleggingen in de gaten houden. Een dividend is een deel van de winst van een bedrijf, dat wordt uitgekeerd aan belanghebbenden.

Veel beleggingen kunnen dividend uitkeren, waaronder sommige aandelen en beleggingsfondsen. Een ander activum dat dividend kan uitkeren zijn levensverzekeringen. Wat is een overlijdensrisicoverzekering? Een overlijdensrisicoverzekering is een permanente levensverzekering die, hoewel meestal duurder dan een termijn levensverzekering, levenslange dekking biedt, consistente premies, en mogelijk dividenden uitkeert aan polishouders.

Gelijk waar uw dividenden vandaan komen, u kunt het voordelig vinden om uw dividenden doordacht en productief te gebruiken vóór uw pensioen.

1. Beleggen en herbeleggen

Je kunt overwegen om je dividenden te herbeleggen. Dit kan betekenen dat je je geld weer in beleggingsfondsen, obligaties, onroerend goed of iets anders stopt dat in de loop van de tijd kan groeien.

Wanneer je je dividenden herbelegt, kunnen je beleggingen groeien, en kunnen ze zelfs meer dividenden opleveren. Over de jaren heen kan herinvestering een verschil maken in je totale vermogen.

2. Spaar voor iets groots

Naast het herinvesteren van je dividenden, kun je ze in plaats daarvan gebruiken als extra inkomen. Je dividenden kunnen dienen als aanvulling op je inkomen, als noodfonds, of om een grote uitgave te betalen.

Investeren voor de toekomst kan belangrijk zijn, maar onmiddellijke toegang tot je geld kan ook nuttig zijn in veel situaties. Sommige mensen gebruiken hun dividend om studiekosten te betalen, een aanbetaling te doen op een huis, of een auto te kopen. Het ontvangen van dividend kan een goed moment zijn om te investeren in jezelf, je huis of je opleiding.

3. Neem je droomvakantie

Je hebt misschien gehoord dat mensen meer baat hebben bij uitgaven op het gebied van ervaring dan bij materiële uitgaven. Met andere woorden, mensen geven vaak aan dat ze gelukkiger zijn als ze hun geld uitgeven aan dingen doen in plaats van aan dingen hebben.

Als je met je beleggingen al op weg bent naar je pensioen, overweeg dan om een deel van je dividend te besteden aan het maken van herinneringen. Of het nu gaat om tijd nemen om jezelf te vinden of tijd nemen om samen te zijn met mensen waar je om geeft, je dividenden kunnen een manier zijn om echt en direct voordeel te halen uit je langetermijnbeleggingen.

Laat geen geld op tafel liggen

Als je moeite hebt om te beslissen wat je met je dividenden gaat doen, probeer dan de tijdswaarde van geld in gedachten te houden – $1.000 die je vandaag kunt gebruiken is van grotere waarde voor je dan $1.000 over drie jaar. Op dezelfde manier kan het optimaal benutten van uw dividenden betekenen dat u ervan profiteert wanneer u ze verdient, of u ze nu herbelegt in uw portefeuille, een grote aankoop financiert of nieuwe herinneringen creëert met uw geliefden.

Alle beleggingen brengen een zeker risico met zich mee, inclusief het mogelijke verlies van al het geïnvesteerde geld. Dividenden zijn niet gegarandeerd.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire