header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 Budgetteringstips voor gepensioneerden

Aug 9, 2022 6:09 AM ET

Het is onvermijdelijk dat uw financiën veranderen nadat u met pensioen bent gegaan. Misschien verhuist u naar een nieuwe woning, hebt u opeens veel meer tijd of verandert uw inkomen. Dit kan een goede gelegenheid zijn om uw uitgaven en spaargewoonten opnieuw te bekijken en ervoor te zorgen dat uw financiën gaan waar u wilt dat ze gaan. Hier zijn vijf tips voor gepensioneerden die een budget willen opstellen en zich daaraan willen houden.

Bedenk alle bronnen van inkomsten.

Met pensioen heb je misschien verschillende bronnen van inkomsten naast je 401(k) of andere pensioenrekeningen. U kunt bijvoorbeeld een uitkering van de sociale zekerheid ontvangen, een pensioen, en inkomsten uit parttime werk. Zorg ervoor dat u met al dit geld rekening houdt bij het opstellen van uw budget.Het is belangrijk om bronnen van financiering buiten uw pensioenrekeningen te overwegen. Als u bijvoorbeeld een permanente levensverzekering hebt, zoals een levenslange of een universele levensverzekering, dan heeft de polis een contante waarde component. U kunt lenen tegen de contante waarde van de polis en deze gebruiken voor elke reden, inclusief het aanvullen van uw inkomen bij pensionering. Dit kan nuttig zijn tijdens marktdalingen wanneer u zich niet wilt terugtrekken uit (of zo veel wilt terugtrekken uit) beurszware investeringen, zoals uw IRA of 401 (k). Ongeacht waar uw inkomen vandaan komt, als u ervoor kiest om u terug te trekken uit uw pensioenrekeningen, wilt u deze opnames op een manier plannen die ervoor zorgt dat u later nog steeds genoeg zult hebben.

Bereken je nieuwe uitgaven

Afhankelijk van hoeveel je levensstijl verandert en of je ergens anders gaat wonen, kunnen je kosten van levensonderhoud sterk veranderen. Als je met pensioen gaat, is een van de grootste veranderingen die je zult moeten maken, het aanpassen van je budget aan je nieuwe levensstijl. Uw uitgaven kunnen anders zijn dan toen u nog werkte, dus het is belangrijk om samen te bekijken wat deze zullen zijn. Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden, zoals waar je woont, of je je huidige huis kleiner maakt of behoudt, of je gaat reizen, en je zorgkosten.

Beslis hoe je je inkomen aanpast indien nodig

Omdat je je aanpast aan een nieuwe levensstijl, kunnen je uitgaven hoger of lager zijn dan je dacht dat ze zouden zijn. Misschien geef je meer uit aan hobby’s of kook je vaker thuis. U zult willen zien hoeveel u uitgeeft ten opzichte van hoeveel u van plan was uit te geven en zo nodig uw opnames aanpassen of andere inkomstenbronnen overwegen. Als je uiteindelijk meer uitgeeft, zorg er dan voor dat dit werkt met de hoeveelheid pensioensparen die je hebt.

Maak een plan voor de kosten van de gezondheidszorg

Zorgkosten kunnen, helaas, een van de grootste budget-busters voor gepensioneerden zijn. Zorg ervoor dat u weet welke dekking u hebt en voor welke kosten u mogelijk verantwoordelijk bent. Als u dit eenmaal weet, zoek dan uit hoe de zorgkosten in uw budget passen en hoe u kunt sparen voor onverwachte kosten. Dit zal niet 100 Maar een plan en extra spaargeld kunnen helpen.

Maak ruimte voor plezier

Omdat je een budget hebt, hoef je niet saai te zijn! Zorg ervoor dat u elke maand wat geld opzij zet voor activiteiten en entertainment die u leuk vindt. Hobby’s zijn de sleutel tot een bevredigend pensioen en kunnen u helpen actief en sociaal te blijven. Meer tijd overhouden kan ook een goede gelegenheid zijn om nieuwe hobby’s te beginnen en geld uit te geven aan dingen waar u plezier aan beleeft. Actief en sociaal blijven kan zelfs betekenen dat u uiteindelijk minder uitgeeft tijdens uw pensioen, omdat u bezig bent en niet uit verveling boodschappen doet.

Blijf flexibel

Uw budget moet flexibel genoeg zijn om rekening te houden met veranderingen in uw inkomsten en uitgaven. Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn om je budget aan te passen als je plotseling een grote medische rekening krijgt. Bekijk uw budget regelmatig en breng waar nodig wijzigingen aan. Met deze tips haalt u het meeste uit uw pensioeninkomen. Het primaire doel van een levensverzekering is een overlijdensuitkering. Het gebruik van de contante waarde van een levensverzekering voor onbepaalde tijd om het pensioeninkomen aan te vullen door middel van polisleningen, afkoop of opnames in contanten zal de overlijdensuitkering verminderen en kan andere aspecten van de polis beïnvloeden, zoals een grotere uitgave dan verwacht en/of een onverwachte belastbare gebeurtenis tot gevolg hebben.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant
Tags:   United States, Wire