header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Moeten leners van een studentenlening ook een levensverzekering afsluiten?

Aug 9, 2022 6:06 AM ET

Met de schuld van studieleningen in de Verenigde Staten op dit moment geschat op een totaal van $ 1,762 biljoen, eist de prijs van hoger onderwijs snel zijn tol op veel huishoudens. Leners kunnen zich afvragen of ze hun studieleningen moeten overwegen bij de aankoop van levensverzekeringen dekking. Het antwoord op deze vraag hangt af van wat voor soort lening de lener heeft en wie ervoor heeft getekend.

Wie is verantwoordelijk voor het betalen van de schuld?

Veel mensen geloven dat studentenlening schuld wordt kwijtgescholden als de lener overlijdt. Dit is echter niet altijd het geval. Het hangt af van een paar factoren, waaronder of de lening federaal of particulier was, en of de lener een medeondertekenaar had.

Federale vs. Particuliere Student Lening Schuld

Federale studentenleningen (zonder medeondertekenaar) zijn het meest eenvoudige geval. Deze leningen worden bij wet kwijtgescholden bij overlijden of volledige invaliditeit, en familieleden of de nalatenschap zijn niet verantwoordelijk voor de terugbetaling ervan. In dit geval is het voor geen enkele betrokken partij nodig om hun levensverzekeringsdekking te verhogen op basis van de lening.

Aan de andere kant kunnen particuliere studentenleningen andere voorwaarden hebben. Omdat particuliere leningen worden verstrekt door een particuliere geldschieter, kan de geldschieter zijn eigen regels dicteren, waaronder de voorwaarden voor overlijden of arbeidsongeschiktheid. De beste manier om het zeker te weten is de kleine lettertjes te lezen.

Als iemand met onbetaalde particuliere studieleningen en geen medeondertekenaars zou overlijden, moet zijn of haar nalatenschap mogelijk de schuld terugbetalen. Een rechter kan de verkoop bevelen van bezittingen die de lener aan anderen wilde nalaten (zoals een huis of auto) om de leninggever terug te betalen. In deze situatie zou het hebben van een adequaat bedrag van de levensverzekering helpen om deze last te elimineren en die items naar hun oorspronkelijke erfgenamen te laten gaan.

Medeondertekenaars

Medeondertekening is wanneer een ouder of andere volwassene ermee instemt om verantwoordelijk te zijn voor de lening mocht de kredietnemer in gebreke blijven. Medeondertekening is gebruikelijk voor veel verschillende soorten leningen, waaronder studieleningen.

Voor sommige federale leningen, moet een medeondertekenaar betalingen blijven doen, zelfs als de lener overlijdt. Dit hangt af van het type federale lening.

Voor particuliere leningen kan het zijn dat de medeondertekenaar betalingen moet blijven doen. Het leningcontract kan ook een versnellingsclausule bevatten. Dit kan betekenen dat de kredietgever het saldo van de lening onmiddellijk opeisbaar kan maken als de kredietnemer overlijdt.

Echtgenoten van kredietnemers

Net als medeondertekenaars, kunnen echtgenoten ook de rekening gepresenteerd krijgen voor het doen van betalingen na het overlijden van de kredietnemer. Dit zal grotendeels afhangen van:

  1. De staat waar de lening is afgesloten.
  2. Als het echtpaar getrouwd was op het moment van de lening.

In sommige staten worden leningen beschouwd als gedeelde of gemeenschappelijke eigendom. Zelfs als de overlevende echtgenoot niet medeondertekend heeft, zullen plaatsen met gemeenschapseigendom wetten vereisen dat zij betalingen blijven doen. Dit is een ander geval waarin het hebben van een levensverzekering – en dus een uitkering bij overlijden – kan helpen deze last te verlichten.

Hoe gebruik je een verzekering om je te beschermen tegen studieschuld

Of een lener een levensverzekering moet afsluiten of een aanvullende dekking moet krijgen om mogelijk de studieschuld terug te betalen, hangt af van of ze een medeondertekenaar hadden, het type lening, en in welke staat ze wonen. Leners en medeondertekenaars moeten zorgvuldig kijken naar de voorwaarden van hun lening en beslissen of ze een extra levensverzekering nodig hebben.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire