header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


World Cyber Accountability Alliance maakt zich zorgen over rechtszaak tegen Cellebrite

Aug 11, 2022 1:40 AM ET

In recente berichtgeving in de Israëlische media “Calcalist”, wordt gesuggereerd dat het op de NASDAQ verhandelde cyberbedrijf “Cellebrite” (CLBT) zich zou bezighouden met illegale activiteiten. Naar aanleiding hiervan publiceerde The World Cyber Accountability Alliance een officiële brief van bezorgdheid aan de wereldwijde cyberbeveiligingsgemeenschap.“We zijn diep gealarmeerd door de bedrijfscultuur die wordt gesuggereerd bij Cellebrite zoals deze werd gepubliceerd door de media“, aldus de Alliance.Naast een gebrek aan respect voor een contract dat door het bedrijf was ondertekend, verwijst en beweert de rechtszaak dat verschillende aandeelhouders mogelijk probeerden te spioneren bij verschillende van de belangrijkste klanten van het bedrijf en zo mogelijk de wet overtraden” De rechtszaak werd aangespannen door een in Israël gevestigd strategie- en crisismanagementbedrijf genaamd “The Free World”, eigendom van twee Israëlische onderdanen, David Spector en Racheli Goldblat, en heeft verontrustende beschuldigingen geuit tegen zowel Haim Shani van IGP Fund en Yossi Carmil, CEO van Cellebrite. Een diepere duik in de gepubliceerde juridische documenten onthult dat in tegenstelling tot voorzitter Haim Shani en CEO Yossi Carmil, die mogelijk de geldigheid van het contract niet hebben gerespecteerd, voormalig Cellebrite CEO Ron Serber niet alleen de geldigheid van het contract schriftelijk heeft bevestigd, maar ook persoonlijk garant heeft gestaan voor de betaling indien de rechtbank dit beveelt.De rechtszaak omvat een breed scala aan kwesties die op zijn zachtst gezegd verontrustend zijn. De aan de orde gestelde kwesties betreffen het gedrag van de aandeelhouders, de leidinggevenden van Cellebrite en in het bijzonder de handelingen van advocaten die voor enkele van Israëls beste advocatenkantoren werken. Bijvoorbeeld, volgens de rechtszaak weigerden voorzitter Shani en het management team om bepaalde details bekend te maken en te rapporteren aan de SEC, met betrekking tot informatie in de rechtszaak die zij aanduiden als “vertrouwelijk”, “gevoelig” en zelfs “die het potentieel heeft om de aandelenprijs van het bedrijf negatief te beïnvloeden”. De World Cyber Accountability Alliance is:

  • Gewarmd door de bewering dat een belangrijk en gerenommeerd bedrijf als Cellebrite naar verluidt heeft toegestaan dat de eigen offensieve cyber-inbraaktechnologieën van het bedrijf werden misbruikt voor ongerechtvaardigde doeleinden.
  • Gewarmd door het feit dat een bedrijf in ons vakgebied naar verluidt werkt op een manier die niet in overeenstemming is met de regelgeving. Wij zijn in het bijzonder bezorgd over de vermeende schending van een geldig contract.
  • Ongerust over het relatieve gemak waarmee een aandeelhouder, volgens de rechtszaak, managers en werknemers kan aansturen en bevelen om tegen de wet en licentievoorwaarden in te werken, en de gevolgen van dergelijke aantijgingen voor het bedrijfsbeleid en de bedrijfscultuur van Cellebrite.
  • Oproep aan de leden van de alliantie en de gehele industrie om interne regelgeving te handhaven en, indien nodig, opnieuw in te voeren die soortgelijke gevallen in de toekomst zou helpen voorkomen.

Contactgegevens:

Name: Joel Adams
Email: contact@wcaa.org.uk
Job Title: Spokesperson