header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Kan ik mijn levensverzekeringspolis verkopen?

Aug 12, 2022 2:55 AM ET

Een levensverzekering kan een belangrijk financieel instrument zijn om uw dierbaren te beschermen. Op een dag kunt u echter besluiten dat u de dekking niet meer nodig hebt en wilt stoppen met het betalen van premies. U hoeft de polis echter niet te laten vervallen en al die premies te verliezen. In plaats daarvan kunt u uw levensverzekeringspolis verkopen aan iemand anders. Dit artikel zal het proces van het verkopen van uw levensverzekeringspolis uitleggen om een deel van uw geld terug te krijgen.

Hoe uw levensverzekeringspolis te verkopen

Het verkopen van uw levensverzekeringspolis, soms een levensregeling genoemd, is anders dan het afkopen. Als u een levensverzekeringspolis voor onbepaalde tijd afkoopt, geeft u de polis terug aan de verzekeraar en ontvangt u de contante waarde minus de afkoopkosten. Als u uw polis verkoopt, wordt de koper de nieuwe eigenaar van de polis. U krijgt contant geld, en zij beginnen uw premies te betalen. Maar hij wordt ook de begunstigde. De koper ontvangt de overlijdensuitkering als u overlijdt terwijl de polis van kracht is. Met dat in gedachten, is dit hoe u uw polis kunt verkopen: 1. Huur een adviseur in Het berekenen van de waarde van uw polis kan een uitdaging zijn, maar u wilt er zeker van zijn dat u het meeste uit de verkoop ervan haalt. Het inhuren van een onafhankelijke adviseur kan een goed idee zijn. Zij kunnen een deskundige taxatie van uw polis geven om ervoor te zorgen dat u niet te laag betaalt en geld verliest of te veel betaalt en de polis nooit verkoopt. 2. Zoek een goede makelaar De makelaar vergemakkelijkt de eigenlijke transactie. Zij kunnen u helpen de best mogelijke prijs te krijgen door uw polis aan meer potentiële kopers voor te leggen. Zorg ervoor dat een makelaar die u kiest is gerenommeerd en in licentie gegeven. Kijk over hun vergoeding structuur ook – vergoedingen kan verbruiken een aanzienlijk bedrag van uw potentiële verkoop opbrengst, afhankelijk van de makelaar. 3. Geef de juiste informatie Verwacht dat u een aantal vragen over uw gezondheid moet beantwoorden. De makelaar zal deze informatie gebruiken om uw levensverwachting te evalueren en in te schatten wat voor prijs ze kunnen bieden voor de polis. Een polis zal bijvoorbeeld meer waard zijn als u een gezondheidsprobleem hebt of ouder bent. 4. Ontvang en onderhandel over aanbiedingen Als het acceptatieproces is voltooid, zal de makelaar helpen kopers te vinden. Dan, kunt u onderhandelen of afwijzen aanbiedingen totdat je er een die past bij wat je wilt. 5. Teken de polis over en krijg betaald Wanneer je een bod krijgt dat je wilt, draag je de polis over aan de koper. In ruil daarvoor betalen ze je een vast bedrag voor de polis en nemen ze je premies over.

De bottom line

Verkoop van je levensverzekering kan voor sommige mensen de moeite waard zijn als ze geen begunstigden hebben of het zich niet meer kunnen veroorloven. Het laten vervallen van het beleid betekent geld verliezen, dus mensen in deze situatie kunnen er baat bij hebben om het te verkopen.De verkoop van het beleid is echter over het algemeen geen goed idee voor velen die hun begunstigden financiële zekerheid willen bieden. Als het moeilijk is om voor de polis te betalen, maar u de dekking nodig hebt, kunt u mogelijke alternatieven overwegen, waaronder het betalen van premies met contante waarde of het vervangen door een polis met een lagere premie. Uiteindelijk is de beste manier om de dekking te krijgen die u nodig hebt terwijl u binnen uw budget blijft, het krijgen van meerdere offertes, of u nu een nieuw beleid krijgt of hoopt een bestaand beleid te vervangen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: consultant

Tags:   United States, Wire