header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wapen en drugs aanklachten afgewezen

Aug 12, 2022 7:12 AM ET

Cliënt van Kilroy Law Firm wint motie om bewijs te onderdrukken in Rhode Island Superior Court

Providence, RI, 11 augustus 2022Op 24 juni heeft een cliënt, vertegenwoordigd door Attorney Noah Kilroy zijn strafzaak laten seponeren na het winnen van een motie om bewijsmateriaal te onderdrukken. De zaak kwam voort uit een arrestatie door de Providence Police Department begin vorig jaar.

Het incident

Volgens een politierapport kwam de agent de cliënt op 6 april 2021 om 18.47 uur tegen op Comstock Street. Hij zag de grijze Hyundai van de cliënt stationair draaien voor de oprit van een woning, waarop hij besloot er met zijn politieauto naast te gaan rijden. De agent beweerde dat de cliënt, die in het voertuig zat, zijn lichaam wegdraaide van de politieauto en met een voorwerp aan zijn rechterzijde begon te rommelen. Alleen op basis van deze informatie confronteerde de agent de klant.

Toen hij het voertuig van de klant naderde, zag hij een plastic zak op de schoot van de klant. De agent dacht dat er verdovende middelen in zaten. Hij merkte ook op dat de cliënt zwaar ademde. Op dat moment vroeg de agent de klant uit zijn voertuig te stappen, en hij gaf hieraan gehoor.

Tijdens de aanhouding vermoedde de agent dat de klant nerveus was omdat hij naar beneden bleef kijken, naar zijn broek f. Volgens de agent gaf de klant geen gehoor tijdens een eerste fouillering, dus besloot de agent de klant in de boeien te slaan. Hij voerde de fouillering uit en vond daarbij een handvuurwapen in de zak van de cliënt. De agent gaf vervolgens een andere agent opdracht het pistool uit de zak van de cliënt te verwijderen.

Na deze ontdekking zette de agent de cliënt achterin zijn politieauto. Bij het doorzoeken van het voertuig ontdekte de agent geen verdovende middelen. Hij merkte echter dat de cliënt zich achterin de politiewagen bewoog. Toen hij terugkeerde om de cliënt in zijn politieauto te controleren, zei de cliënt dat hij verdovende middelen in zijn zak had. Bij het doorzoeken van de rechterzak van de cliënt vond de agent twee doorzichtige zakjes met vermoedelijk drugs.

De aanklachten en het daaropvolgende proces

Bij zijn arrestatie werd de cliënt door de staat Rhode Island beschuldigd van het dragen van een pistool zonder vergunning en het bezit van een verboden middel. Op de eerste aanklacht staat een maximumstraf van 10 jaar, terwijl op de tweede aanklacht een maximumstraf van drie jaar staat. Bovendien stelde de rechtbank een eerste borgsom van $10.000 vast. De zaak kwam voor de edelachtbare rechter Kristen Rodgers, en de cliënt pleitte niet schuldig.

Gebaseerd op de informatie in het politierapport, verzocht advocaat Noah Kilroy om het bewijsmateriaal dat op de plaats delict werd gevonden te onderdrukken. Dit omvatte zowel het pistool als de drugs.

Kilroy voerde aan dat de politieagent een illegale aanhouding en huiszoeking uitvoerde zonder wettelijke basis. Na een kruisverhoor met de arresterende agent was de rechtbank het met Kilroy eens. Aangezien de rechtbank het enige bewijs in de zaak had weggelaten, kon de staat niet aan de bewijslast voldoen. Als gevolg hiervan heeft het Hof de zaak geseponeerd.

Dit was een substantiële overwinning voor de cliënt. Tijdens de procedure vroeg de Staat in eerste instantie om een jaar gevangenisstraf voor de cliënt. Dankzij de uitstekende vertegenwoordiging van Kilroy Law Firm, heeft de cliënt niet alleen levensveranderende aanklachten voor misdrijven vermeden, maar ook mogelijke gevangenisstraf.

Over Kilroy Law Firm:

Attorney Noah Kilroy begon zijn advocatenkantoor om agressieve, maar betaalbare juridische vertegenwoordiging te bieden aan klanten in Rhode Island en Massachusetts. Voordat hij aan de slag ging als strafrechtadvocaat, werkte Kilroy als overheidsadvocaat voor de stad Providence. Deze ervaring aan de andere kant geeft hem onschatbare kennis over het verdedigen van strafzaken.

Kilroy behaalde zijn bachelordiploma aan de Salve Regina University en zijn J.D. aan de Roger Williams University. Kilroy is ook medeoprichter van de Transcending Through Education Foundation, een non-profit organisatie die studiebeurzen verstrekt aan gedetineerden of mensen die de overgang uit de gevangenis maken.

Als u op zoek bent naar een ervaren strafrechtelijke verdedigingsadvocaat, bel dan Kilroy Law Firm vandaag nog. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar om al uw vragen over uw zaak te beantwoorden.

Contactinformatie:Kilroy Law Firm127 Dorrance StreetProvidence, RI 02903(401) 855-9023

Contactgegevens:

Name: Noah Kilroy
Email: noah@kilroylawfirm.com
Job Title: Attorney