header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 hulpmiddelen voor het opstellen van een begroting

Sep 22, 2022 7:27 AM ET

Wanneer het gaat om persoonlijke financiën, is het maken van een budget een van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Een budget is een plan dat laat zien hoeveel geld u in de toekomst zult uitgeven en besparen. Het gaat meestal om het uitzoeken van uw inkomen en hoeveel u van plan bent uit te geven aan vaste en variabele kosten, nice-to-haves en spaargeld. Met een budget kun je je uitgaven bijhouden, geld besparen en ervoor zorgen dat je je financiële doelen haalt. Maar hoe maak je een budget? Er zijn verschillende methoden en hulpmiddelen die je kunt gebruiken. Hier bekijken we vijf van de populairste opties.

Probeer shortcuts zoals de 50/30/20 regel

Budgetteren hoeft niet ingewikkeld te zijn. In feite zijn er een aantal snelkoppelingen die je kunt gebruiken om te beginnen. Een populaire methode is de 50/30/20-regel. Deze regel stelt dat u 50% van uw inkomen moet besteden aan essentiële uitgaven, zoals huur, eten en vervoer. 30% van uw inkomen kunt u gebruiken voor discretionaire uitgaven, zoals entertainment en reizen. Ten slotte moet 20% van uw inkomen gaan naar spaardoelen, zoals pensioen of een noodfonds.

Hoewel de 50/30/20 regel een nuttig uitgangspunt is, is het belangrijk om uw budget af te stemmen op uw specifieke behoeften en omstandigheden. Als je bijvoorbeeld veel schulden hebt, moet je misschien een groter deel van je inkomen aan schuldaflossing besteden.

Spreadsheets

Een spreadsheet kan een handig hulpmiddel zijn om uitgaven bij te houden en te budgetteren. U kunt een blad opstellen met verschillende categorieën van uitgaven, en dan uw uitgaven voor elke categorie documenteren terwijl u gaat. Dit kan u helpen om te zien waar uw geld naartoe gaat en uw budget aan te passen indien nodig.

U kunt de spreadsheet ook gebruiken om een spaarplan op te stellen. Door je inkomsten en uitgaven bij te houden, kun je precies zien hoeveel geld je elke maand overhoudt om te sparen. Dit kan een handige manier zijn om je voortgang naar je financiële doelen te volgen.

Budgetteringsapps

Er zijn veel budgetteringsapps beschikbaar die het bijhouden van uitgaven en budgetteren veel gemakkelijker kunnen maken. Met de meeste apps kun je je inkomsten en uitgaven automatisch bijhouden door ze te koppelen aan je creditcard- en bankrekeningen, en een budget en doelen instellen. Dit kan heel nuttig zijn om te begrijpen waar je geld naartoe gaat en ervoor te zorgen dat je binnen je budget blijft. Sommige apps bieden ook functies zoals waarschuwingen wanneer je bijna te veel uitgeeft, of tips om geld te besparen. Er zijn veel opties voor budgetteringsapps, dus het is belangrijk om onderzoek te doen en er een te vinden die bij je past.

Pen en papier

Zeker, er zijn een heleboel apps die je kunnen helpen je uitgaven en budget bij te houden. Maar soms is de ouderwetse manier nog steeds de beste. Houd een notitieboekje of blad papier bij je en noteer elke cent die je overdag uitgeeft. Aan het eind van de week telt u uw uitgaven in elke categorie (eten, uitgaan, vervoer, enz.) bij elkaar op en vergelijkt u die met uw budget. Deze eenvoudige methode kan u helpen beter te begrijpen waar uw geld naartoe gaat en hoe u uw uitgaven op bepaalde gebieden kunt beperken. Plus, het is veel minder waarschijnlijk dat je batterij leegloopt!

Werken met een professional

Als je je budgettering naar een hoger niveau wilt tillen, kan financiële planning met een professional je helpen uitgaven bij te houden en te budgetteren voor de toekomst. Dit soort planning kan vooral nuttig zijn als u wilt sparen voor een specifiek doel, zoals pensioen of een aanbetaling op een huis. Een financieel planner kan u helpen uitzoeken hoeveel u elke maand moet sparen om uw doel te bereiken, advies geven over het investeren van uw geld en meer.

Als u eenmaal iemand hebt gevonden met wie u wilt samenwerken, ga dan met hem of haar zitten en bespreek uw doelen. Met een beetje planning kunt u ervoor zorgen dat uw financiën op schema liggen voor de toekomst.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant
Tags:   United States, Wire