header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


3 manieren waarop stijgende rentevoeten u kunnen beïnvloeden

Sep 23, 2022 3:10 AM ET

In een poging om de inflatie te bestrijden, heeft de Federal Reserve Board (ook wel de Fed genoemd) de rente dit jaar al verschillende keren verhoogd en is van plan de rente gedurende 2022 te blijven verhogen. Stijgende rentetarieven kunnen een rimpeleffect hebben op uw financiën, van de hypotheekrente tot de rente op uw spaarrekening. Hier zijn vier manieren waarop de stijgende rente u kan beïnvloeden:

Nieuwe leningen

Als de Fed haar tarieven verhoogt, heeft dat meestal gevolgen voor de rente op consumentenleningen. Dit kan gevolgen hebben voor iedereen die een nieuwe lening wil afsluiten, van een hypotheek tot een persoonlijke lening. Hoe hoger de rente, hoe hoger de maandelijkse betaling voor hetzelfde bedrag. Dit kan het moeilijker maken om in aanmerking te komen voor een lening van dezelfde omvang. Als u op zoek bent naar een lening, is het een goed idee om te winkelen rond voor het beste tarief.

Als u een permanente levensverzekering, zoals hele of universele levensverzekering, afhankelijk van het type en de grootte van de lening die u zoekt, een levensverzekering lening kan een alternatief zijn. Permanente levensverzekeringen bevatten doorgaans een component contante waarde die in de loop van de tijd groeit. U kunt dan tegen de contante waarde lenen om welke reden dan ook. Dit is goed nieuws voor polishouders van universele en volledige levensverzekeringen (en mogelijk een antwoord op de vraag, is een volledige levensverzekering de moeite waard?)

Leningen met een variabele rente

Het hebben van een lening met een variabele rente betekent dat de rente omhoog of omlaag kan gaan met de marktrente. Wanneer de rente stijgt, kunnen mensen met een lening met variabele rente hun maandelijkse betalingen zien stijgen. Als u veel schulden heeft, of meerdere leningen met variabele rente, kan een stijging van de rente het moeilijk maken om uw betalingen bij te houden. Als u schulden hebt met een variabele rente, kunt u overwegen deze te herfinancieren of, afhankelijk van de omvang van de lening, extra betalingen te doen om deze eerder af te betalen.

Spaarrekeningen

Wanneer de rente stijgt, kan dit directe gevolgen hebben voor spaarrekeningen en cd-rekeningen. Als de rente stijgt, stijgt ook de rente op deze rekeningen. Consumenten met een spaarrekening zien hun rente automatisch aangepast, terwijl houders van een cd-rekening het geld naar een nieuwe rekening moeten overboeken om de hogere rente te krijgen. Door de stijgende rente kunnen mensen met veel spaargeld hun inkomsten aanzienlijk zien toenemen.

LET OP: Leningen tegen een levensverzekering kunnen nadelige gevolgen hebben als ze niet goed worden beheerd. Polisleningen en automatische premieleningen, inclusief eventuele opgelopen rente, moeten worden terugbetaald in contanten of uit de poliswaarden bij afkoop, verval of overlijden van de verzekerde. Terugbetaling van leningen uit poliswaarden bij afkoop of verval kan leiden tot een potentieel aanzienlijke belastingverplichting en er kan weinig of geen contante waarde in de polis overblijven om de belasting te betalen. De polis vervalt als de leningen gelijk worden aan de contante waarde terwijl de polis van kracht is en er geen aanvullende contante betalingen worden gedaan.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire