header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Jury in Riverside kent $1.366.868 toe, inclusief $200.000 aan bestraffende schadevergoeding, aan voormalig werknemer die bedrijfsgeheimen stal om turn-key kopieerbedrijf op te zetten

Sep 23, 2022 3:39 AM ET

Op maandag 19 september 2022 heeft een jury in het Riverside County Superior Court een uitspraak gedaan ten gunste van eiser Impact Images, Inc. en tegen gedaagde Aaron “Rusty” Wolfe in een totaalbedrag van 1.366.868 dollar.

De rechtszaak van de eiser werd aangespannen tegen de gedaagde, een voormalige verkoopvertegenwoordiger die al lange tijd een kant-en-klare copycat-onderneming vormde en vervolgens de vertrouwelijke, eigendoms- en handelsgeheimen van de eiser gebruikte om klanten te werven en weg te stelen bij zijn voormalige werkgever.

De jury vond dat de gedaagde de database van klantencontacten en klantenlijsten van de eiser kopieerde en stal, samen met zijn prijsinformatie, prijsstrategieën en andere vertrouwelijke informatie, die hij vervolgens gebruikte om klanten en verkopen van de eiser te werven, af te leiden en om te zetten. Eiser bewees ook dat verweerder zijn concurrerend bedrijf opzette en de verkoop daarheen verlegde voordat hij zelfs zijn dienstverband met Eiser neerlegde. Met andere woorden, hij deed dit terwijl hij nog in dienst was en door de eiser werd betaald. Bovendien stelde de jury vast dat verweerder na zijn ontslag de vertrouwelijke, eigendoms- en handelsgeheimen van Eiser bleef gebruiken om klanten van Eiser te werven en te stelen, zijn nieuwe bedrijf te bevorderen en Eiser schade te berokkenen.

Het vonnis was gebaseerd op de unanieme 12-0 bevindingen van de jury inzake aansprakelijkheid ten gunste van Eiser en tegen Gedaagde voor elk van de zes aanklachten, waaronder vorderingen wegens contractbreuk, schending van de loyaliteitsplicht, inmenging in toekomstig economisch voordeel, verduistering van bedrijfsgeheimen krachtens de California Uniform Trade Secrets Act (Cal. Civ. Code §3426, et seq.), verduistering van bedrijfsgeheimen volgens de federale Defend Trade Secrets Act van 2016 (18 U.S.C. §1836, et seq,), en oneerlijke concurrentie (Cal. Bus. & Prof. Code §17200).

De jury kende een compenserende schadevergoeding toe van $1.166.868. Daarnaast vond de jury dat de gedaagde zich schuldig had gemaakt aan kwaadwillig, onderdrukkend of frauduleus gedrag en kende daarom een punitieve schadevergoeding toe van $200.000.

Op basis van de bevindingen en het vonnis van de jury zal de eiser een motie indienen bij de rechtbank waarin hij zal vragen om een voorlopige voorziening, samen met een toekenning van alle advocaatkosten en kosten van de eiser als de winnende partij.

Eiser werd vertegenwoordigd door David J. Darnell en John Van Ackeren van Callahan & Blaine, APLC.

Verder informatie over de zaak staat hieronder:

Impact Images, Inc. v. Aaron “Rusty” Wolfe, Riverside Superior Court Case. No. RIC1903448

Complaint Filed: 21 juni 2019

Trial Date: 26 augustus 2022

Procesrechter: The Honorable Eric A. Keen, Department 6, Riverside Superior Court.

Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen met Mr. Darnell op ddarnell@callahan-law.com of (714) 241-4444, of bezoek de website van het kantoor op www.callahan-law.com.

Contactgegevens:

Name: David J. Darnell, Esq.
Email: ddarnell@callahan-law.com
Job Title: SUPERVISING TRIAL ATTORNEY