header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wie kan mij helpen met financiële planning?

Sep 23, 2022 3:08 AM ET

Financiële planning is een breed gebied dat mensen kan helpen met vele aspecten van hun geldbeheer: van het laten groeien ervan tot het verzekeren van het behoud ervan tijdens het pensioen en zelfs het opbouwen van een erfenis. Er zijn tal van professionals die geschikt en zelfs gecertificeerd zijn om u te helpen met bepaalde aspecten van financieel beheer.

Maar, met zoveel verschillende functietitels en achtergronden, hoe weet u welke het beste zijn voor uw behoeften? Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire geloofsbrieven om te onderzoeken wie u kan helpen met financiële planning en wat ze kunnen bieden.

CERTIFIED FINANCIAL PLANNER Professional (CFP®)

Over het algemeen verwijst een groot aantal mensen in de financiële sector naar zichzelf als financiële planners. Om enig onderscheid te maken, worden velen CERTIFIED FINANCIAL PLANNER professionals (vaak in de volksmond “CFP’s” genoemd). Dit is een speciale certificering die wordt toegekend door de Certified Financial Planner Board of Standards.

Om deze accreditatie te verkrijgen, moeten kandidaten met succes een cursus afronden, een bachelordiploma hebben, ten minste drie jaar relevante werkervaring hebben en slagen voor een examen van zes uur. CFP® gecertificeerden moeten ook om de twee jaar dertig uur permanente educatie volgen. Het examen vereist dat zij bekwaamheid aantonen op vele gebieden van persoonlijke financiën, waaronder:

 • Beleggen
 • Fiscale strategieën
 • Verzekeringen
 • Retirement planning
 • Estate planning

Chartered Financial Analyst® (CFA®)

De Chartered Financial Analyst (CFA®) geloofsbrief wordt uitgegeven door het CFA instituut. Om CFA® te worden, moeten kandidaten een bachelordiploma hebben, drie examens in de loop van enkele jaren afleggen en ten minste vier jaar beleggingsgerelateerde beroepservaring hebben.

Het driedelige CFA® examen test kennis op deze gebieden:

 • Wealth Planning
 • Economics
 • Ethics
 • Portfolio Management
 • Investment tools

CFA® charterholders kunnen deskundigheid hebben op vele gebieden, maar vanwege de beleggingsfocus van het certificaat zijn ze vaak goede bronnen voor beleggingsadvies.

Chartered Financial Consultant® (ChFC®)

De aanduiding Chartered Financial Consultant® (ChFC®) wordt verleend door The American College of Financial Services. Chartered Financial Consultants moeten een combinatie van cursussen, examens en werkervaring afleggen. ChFcs moeten ten minste drie jaar fulltime relevante werkervaring hebben en acht vereiste cursussen voltooien.

Om de geloofsbrief te behouden, moeten degenen die de ChFC®-benaming voeren ook permanente educatie volgen na het ontvangen van hun geloofsbrief: in totaal dertig CE-credits om de twee jaar.

ChFC® designees hebben training op verschillende gebieden en kunnen helpen met vele aspecten van persoonlijke financiën, waaronder pensioen, vermogensbeheer en estate planning.

Personal Financial Specialist (PFS)

Geboden door het American Institute of Certified Public Accounts, Personal Finance Specialist (PFS) is een certificering voor CPA’s die extra expertise in financiële planning willen aantonen.

Om de aanduiding PFS te verdienen, moeten CPA’s minimaal twee jaar fulltime lesgeven of relevante werkervaring hebben. Ze moeten ook slagen voor een examen. Om hun certificering te behouden, moeten ze om de drie jaar zestig uur permanente educatie volgen.

U kunt uzelf helpen

Het kan nooit kwaad om meer financieel onderlegd te worden. Dankzij de moderne technologie zijn er verschillende manieren waarop u kunt leren over de grondbeginselen van financiële planning. Deze kunnen zijn:

 • Het lezen van boeken of blog posts
 • Het bekijken van YouTube video’s
 • Het luisteren naar podcasts

Het volgen van online cursussen En het beste is – de meeste van deze informatie is gratis!

Terwijl financiële planners u kunnen helpen bij het samenstellen van een routekaart naar uw financiële doelen, kan het nooit kwaad om zoveel mogelijk te weten. Door dit te doen, kunt u niet alleen betere vragen stellen en weloverwogen beslissingen nemen, maar krijgt u ook meer vertrouwen in het financiële planningsproces als geheel.

Certified Financial Planner Board of Standards Inc. is eigenaar van de certificeringsmerken CFP®, CERTIFIED FINANCIAL PLANNER en CFP® (met vlamontwerp) in de VS, die het toekent aan personen die met succes de initiële en permanente certificeringsvereisten van de CFP Board voltooien.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire