header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Crm-marktomvang voor de gezondheidszorg zal naar verwachting een CAGR van 10,6% registreren om in 2030 USD 31,5 miljard te bereiken

Nov 2, 2022 10:18 AM ET

Marktoverzicht:

Het marktonderzoek naar het CRM voor de gezondheidszorg laat een potentiële groei zien bij de waardering van USD 31,5 miljard tijdens de prognosetijdlijn die tot 2030 is bij 10,6% CAGR.

Klantrelatiebeheer in de gezondheidszorg is een efficiënt systeem dat bedrijven in de gezondheidszorg kan helpen met een betere workflow en beheer voor patiëntenzorg. De efficiënte CRM-systeemtechnologie voor de gezondheidszorg is gebaseerd op cloud CRM, een collaboratief systeem en heeft ook mobiele, sociale en voorspellende CRM. De CRM-markt voor de gezondheidszorg kan de communicatie en betere dienstverlening verbeteren. Het CRM voor de gezondheidszorg kan nuttig zijn voor het verzamelen van gegevens over de patiënt uit verschillende bronnen. Het kan ook marketing- en verkoopactiviteiten verbeteren met behulp van online formulieren, feedbackformulieren en zelfs services voor veel bedrijven. De technologie van CRM voor de gezondheidszorg kan ook helpen bij de automatisering van de zorginstellingen, zoals sms-berichten, het verzenden van e-mails en het overbrengen van de testresultaten.

Ontvang GRATIS voorbeeldexemplaar van Report @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/7324

De markt van de CRM voor de gezondheidszorg zal waarschijnlijk anticiperen op en een betere groei hebben tijdens de prognosetijdlijn, omdat er verschillende zorginstellingen zijn die zich richten op direct marketing die het bedrijf kunnen uitbreiden. Er kan sprake zijn van een beperkte of minder overname van de CRM voor de gezondheidszorg, wat onder de ontwikkelingslanden waarschijnlijk de marktgroei van de wereldwijde CRM zal beïnvloeden. Het CRM-systeem voor de gezondheidszorg is nuttig voor het verzamelen van de gegevens van de patiënt in enorme hoeveelheden uit vele bronnen. De regelmatige behoefte aan virtuele zorg is een van de belangrijkste factoren in de wereldwijde groei van de gezondheidszorg. Er zijn factoren zoals een laag foutenrisico, kosteneffectiviteit en technologische vooruitgang die de markt hebben gestimuleerd.

Het CRM voor de gezondheidszorg maakt communicatie tussen de faciliteiten en patiënten mogelijk. Er is ook een vrij goede vraag naar CRM voor de gezondheidszorg, omdat het aantal ziekenhuizen ook langzaam toeneemt als gevolg van de vraag naar een betere doorstroming van het zorgsysteem. Er is ook een toegenomen chronische ziekte, een nieuwe technologische vooruitgangsbehoefte en een vergrijzende bevolking om er maar een paar te noemen die de belangrijkste aanjagers zijn van de wereldwijde crm-marktgroei in de gezondheidszorg.

De pandemiecrisis als gevolg van Covid-19 had een enorme impact op de voorzieningen van de gezondheidszorg. Er was een enorme vraag naar een geïntegreerd systeem voor het beheren van de efficiënte levering en workflow en zorg aan patiënten over de hele wereld. Het gebruik van analytische technologieën, datatechnologieën en digitalisering heeft ook de markt beïnvloed

Marktsegmentatie:

Volgens de Component

  • Dienst
  • Software

Volgens het type

  • Collaborative
  • Analytisch
  • Operationele

Volgens de applicatie

  • Communicatie Module
  • Rapport module
  • Taakbeheer
  • Patiëntenbeheer

Volgens de eindgebruiker

  • Zorgverleners
  • Zorgbetaler

Volgens de regio

  • Azië-Pacific
  • Het Midden-Oosten en Afrika
  • Amerika
  • Europa

Regionale classificatie:

De regionale analyse van het CRM voor de gezondheidszorg is opgesplitst in de Amerikaanse regio, Europa, Azië-Pacific, Europa, het Midden-Oosten en de rest van de wereld. Momenteel domineert Noord-Amerika de markt omdat spelers en ziekenhuizen het systeem van CRM voor de gezondheidszorg overnemen.

Industrie Nieuws:

In maart 2020 lanceerde Siemens Healthineers een gezondheidsplatform met een teamplay digital dat eenvoudige toegang biedt tot oplossingen die nodig zijn voor klinische en operationele ondersteuning.

Crm-markt voor de gezondheidszorg concurrerend landschap

SugarCRM (VS),SAP SE (Duitsland),Keona Health (VS),Microsoft (VS),Salesforce (VS),Infor (VS),Keona Health (VS),Healthgrades (VS),Oracle (VS),Influence Health (VS),Accenture (Ierland)

Blader door volledige rapportdetails @  https://www.marketresearchfuture.com/reports/healthcare-crm-market-7324

Meer gerelateerd rapport

Markt voor moleculaire diagnostiek Onderzoeksrapport – Global Forecast tot 2030

Scoliose behandeling markt Onderzoeksrapport – Global Forecast tot 2030

Telehealth Market Research Report – Wereldwijde prognose tot 2030

Informatie:
Market Research Future (MRFR), stelt klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research &Consulting Services.

Neem contact met ons op:

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research en Media Private Limited),

99 Hudson Street,5Th Floor, New York,

New York 10013

Verenigde Staten van Amerika

Contactgegevens:

Contact us:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),

99 Hudson Street,5Th Floor, New York,

New York 10013,

United States of America
Keywords:  Healthcare CRM Market,Healthcare CRM Market trends,Healthcare CRM Market Size,Healthcare CRM Market Share,Healthcare CRM Market Growth,Healthcare CRM Market Demand,Healthcare CRM Market forecast