header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Crm-marktomvang voor de gezondheidszorg zal naar verwachting USD 31,5 miljard bereiken bij een CAGR van 10,6% in 2030 | Marktonderzoek Toekomst

Nov 15, 2022 12:15 PM ET

De markt voor CRM voor de gezondheidszorg werd geschat op USD 12,7 miljard in 2021 en zal naar verwachting groeien met een CAGR van 10,6% tot USD 31,5 miljard in 2030. Healthcare Customer Relationship Management (CRM) is een systeem dat zorgbedrijven helpt bij het beheren van patiëntenzorg en het faciliteren van een effectieve workflow. De cloudgebaseerde CRM, collaboratieve systemen, mobiele CRM, sociale CRM en voorspellende CRM behoren tot de technologieën die worden gebruikt in het CRM-systeem voor de gezondheidszorg.

Aangezien veel zorginstellingen zich concentreren op direct marketing om hun bedrijf op te bouwen, wordt voorspeld dat de CRM-markt voor de gezondheidszorg gedurende de prognoseperiode een winstgevende stijging zal zien. Bovendien wordt verwacht dat de ontwikkeling van de wereldwijde CRM-markt zal worden belemmerd door de beperkte of afwezige acceptatie van CRM voor de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

Het CRM-systeem voor de gezondheidszorg wordt gebruikt om veel patiëntgegevens uit verschillende bronnen te verzamelen. Een van de belangrijkste drijfveren van de ontwikkeling van de wereldwijde CRM-markt voor de gezondheidszorg is de voortdurende behoefte aan virtuele zorg. De markt wordt gedreven door elementen als kostenefficiëntie, verminderd foutenrisico en technische ontwikkelingen. CRM in de gezondheidszorg maakt contact tussen patiënten en zorginstellingen mogelijk.

Ontvang GRATIS voorbeeldexemplaar van Report @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/7324

Vanwege het gestaag groeiende aantal ziekenhuizen en de daaruit voortvloeiende behoefte aan een geïntegreerd zorgsysteem voor een effectieve workflow, is er een grote markt voor CRM voor de gezondheidszorg. De wereldwijde CRM-markt voor de gezondheidszorg breidt zich uit als gevolg van factoren zoals een vergrijzende bevolking, een toename van chronische ziekten, de vraag naar nieuwe technische doorbraken, de mogelijkheid om patiënten virtuele behandeling te bieden en operationele efficiëntie.

Regionale analyse:

Geografisch gezien vormen vijf regio’s de wereldwijde CRM-markt voor de gezondheidszorg: Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië-Pacific, Europa en het Midden-Oosten. De markt is gecontroleerd door de landen van Noord-Amerika en Zuid-Amerika. omdat de uitbreiding van de markt is geholpen door ziekenhuizen, betalers en de vroege adoptie van het CRM-systeem voor de gezondheidszorg.

Europa had een redelijk marktaandeel. De bedrijven die voornamelijk investeren in infrastructuur, R&D en ontwikkelde economieën zijn verantwoordelijk voor deze aanzienlijke stijging.

Marktsegmentatie:

De wereldwijde markt is verdeeld in vijf divisies, blijkt uit onderzoek van Healthcare CRM Market Research Report – Global Forecast to 2030.

Op type: Analytische CRM, Collaboratieve CRM en Analytische CRM omvatten de overige marktsegmenten. In 2021 zal operationeel CRM het grootste deel van de markt innemen met een aandeel van ongeveer 55,3%.

Per levering— Er zijn twee soorten CRM-systemen voor de gezondheidszorg: on-premise en cloud-based. Het cloudgebaseerde systeem zal naar verwachting een CAGR van 13,8% zien gedurende de geprojecteerde periode.

De markt is verdeeld in zorgbetalers en aanbieders op basis van eindgebruikers. Door de uitbreiding van CRM-systemen in ziekenhuizen over de hele wereld is het marktaandeel van zorgverleners het grootst.

Door Constituent Aanvullende marktdivisies omvatten Service en Software. Softwarediensten zullen zich naar verwachting gedurende de geprojecteerde periode in het snelste tempo ontwikkelen, met een CAGR van 13,6%.

Per toepassing: Het toepassingsonderdeel wordt verder onderverdeeld in de rapportmodule, patiëntbeheer en taakbeheer

Hoofdrolspelers;

Accenture (Verenigd Koninkrijk), Keona Health (Verenigde Staten), Infor (Verenigde Staten), Infor (Verenigde Staten), Healthgrades (Verenigde Staten), Oracle (Verenigde Staten) en SugarCRM (Verenigde Staten) (Ierland)

Blader door volledige rapportdetails @  https://www.marketresearchfuture.com/reports/healthcare-crm-market-7324

Meer gerelateerd rapport

Markt voor vriesdroogapparatuur Onderzoeksrapport – Global Forecast tot 2030

Markt voor medische beademingsapparatuur Onderzoeksrapport – Global Forecast tot 2030

Dental Industry Markt Onderzoeksrapport – Global Forecast tot 2030 

Informatie:
Market Research Future (MRFR), stelt klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw ResearchRapporten (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research &Consulting Services.

Neem contact met ons op:

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research en Media Private Limited),

99 Hudson Street,5Th Floor, New York,

New York 10013

Verenigde Staten van Amerika

Contactgegevens:

Contact us:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),

99 Hudson Street,5Th Floor, New York,

New York 10013,

United States of America
Keywords:  Healthcare CRM Market,Healthcare CRM Market Trends,Healthcare CRM Market Size,Healthcare CRM Market Share,Healthcare CRM Market Growth,Healthcare CRM Market Demand,Healthcare CRM Market Forecast,Healthcare CRM Market Analysis,Healthcare CRM Market revenue,Healthcare CRM Industry