header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Antibody Drug Conjugates (ADC’s) Markt Wereldwijde marktanalyse en industrieprognose: 2022-2030

Dec 8, 2022 2:00 PM ET

 

RAPPORT OVERZICHT:

Antibody Drug Conjugates of (ADC’s) is een nieuwe kankerbehandeling die het doelgericht vermogen van antilichamen combineert met de dodende kracht van chemotherapie. Het bestaat voornamelijk uit een monoklonaal antilichaam (mAb) gekoppeld aan een zeer cytotoxisch middel of lading via een synthetische linker.

ADC’s werken door zich te richten op en zich te hechten aan bepaalde tumorceloppervlakeiwitten die bekend staan als antigenen. Bij internalisatie wordt de bijgevoegde cytotoxische lading vrijgegeven in de beoogde cel, waardoor microtubuleverstoring of DNA-schade wordt veroorzaakt, wat resulteert in apoptose of celdood.

ADC’s zijn een innovatieve oplossing geworden voor de behandeling van verschillende hematologische en solide tumorindicaties vanwege de voordelen die ermee gepaard gaan, zoals het selectief doden van kankercellen terwijl gezonde cellen worden gespaard, eenvoudige toediening, hoge werkzaamheid en kosteneffectieve optie in vergelijking met andere beschikbare immunotherapieproducten.

Sinds de eerste ADC Mylotarg in 2000 werd goedgekeurd, hebben tot nu toe 13 ADC-producten marktgoedkeuring gekregen, waaronder Adcetris, Kadcyla, Enhertu en, meest recent goedgekeurd, Elahere (Mirvetuximab Soravtansine).

Momenteel worden 314 ADC’s geëvalueerd in klinische onderzoeken, waarbij 15 kandidaten in een laat stadium naar verwachting tijdens de prognoseperiode marktgoedkeuring zullen ontvangen.

Volgens Biotech Forecasts werd de Global Antibody Drug Conjugates (ADC’s) markt gewaardeerd op USD 5.270,44 miljoen in 2021, en het wordt geschat op USD 33.393,98 miljoen in 2030, met een CAGR van 18,92% van 2022 tot 2030.

Factoren die de marktgroei stimuleren, zijn (1) stijgende investeringen met betrekking tot ADC’s: Het durfkapitaallandschap van ADC’s stijgt met hoge investeringen. In mei 2022 haalde Tubulis bijvoorbeeld € 60 miljoen op  in serie B, in december 2021 haalde Emergence Therapeutics € 87 miljoen op in serie A. Bovendien tekende Synaffix in februari 2022 een samenwerkingsdeal ter waarde van maximaal  USD 586 miljoen met MacroGenics om drie ADC’s van de volgende generatie te ontwikkelen.

 

(2) De toename van de prevalentie van kanker: De toenemende populatie van kankerpatiënten is de belangrijkste factor die de marktgroei stimuleert. Volgens statistieken van de WHO was kanker verantwoordelijk voor ongeveer 10 miljoen sterfgevallen wereldwijd in 2020, en naar verwachting zal het tegen 2030 17 miljoen sterfgevallen bereiken.

Andere factoren die de marktgroei voeden, zijn het stijgende aantal goedgekeurde producten en de stijgende vraag naar op antilichamen gebaseerde therapieën. De hoge kosten die gepaard gaan met het proces en mogelijke bijwerkingen kunnen de marktgroei echter belemmeren.

Het rapport presenteert ook een gedetailleerde kwantitatieve analyse van de huidige markttrends en toekomstige schattingen van 2022 tot 2030. De voorspellingen hebben betrekking op 7 antigeentypen, 8 producten, 4 toepassingen en 4 regio’s.

Het rapport wordt geleverd met een bijbehorend bestand met kwantitatieve gegevens van alle numerieke voorspellingen die in het rapport worden gepresenteerd, evenals een gegevensbestand van klinische onderzoeken.

 

ONDERWERPEN:

Het rapport behandelt de volgende onderwerpen:

 

 • Marktfactoren, beperkingen en kansen
 • Porter’s Vijf Krachten Analyse
 • Belangrijkste ontwikkelingen in de ADC-markt
 • Marktanalyse per antigeentype, product, toepassing en regio
 • Analyse van klinische proeven van 2000 tot Q3-2022
 • 13 goedgekeurde productprofielen, financieel overzicht en belangrijke ontwikkelingen
 • 20 bedrijfsprofielen, ADC-pijplijn, financieel overzicht en belangrijkste strategieën
 • Marktanalyse en -prognose van 2022 tot 2030

 

PROGNOSESEGMENTATIE:

Marktprognoses worden verstrekt voor elk van de volgende deelmarkten en hun categorieën:

 

1- Op antigeentype

 

 • HER2
 • cd30
 • Nectine-4
 • TROP-2
 • cd22
 • Bcma
 • Anderen

 

2- Per product

 • Kadcyla
 • Adcetris
 • Enhertu
 • Padcev
 • Trodelvy
 • Polivy
 • Besponsa
 • Anderen

 

3- Per toepassing

 

 • Borstkanker
 • Bloedkanker
 • Urotheliale kanker
 • Anderen

 

4- Per regio

 

 • Noord-Amerika: VS, Canada,  Mexico
 • Europa: Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, rest van Europa
 • Azië-Pacific: China, Japan, Zuid-Korea, India, Rest van Azië-Pacific
 • LAMEA: Brazilië, Zuid-Afrika, Rest van

LAMEAhttps://www.biotechforecasts.com

Contactgegevens:

https://www.biotechforecasts.com