header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


BIM-markt groeit als gevolg van de toenemende digitalisering in de bouwsector

Mar 9, 2023 1:00 PM ET

Building Information Modelling Marktanalyse

De wereldwijde BIM-markt zal tegen 2030 USD 25,61 miljard aanraken bij een CAGR van 14,9%, volgens het huidige Market Research Future-rapport.

BIM-marktdrivers

Toenemende digitalisering in de bouwsector om de marktgroei te stimuleren

Het gebruik van technologieën, enige bron van waarheid, digitale samenwerking, de toekomstbestendige ontwerpen, bouwen zijn enkele van de aspecten die de digitalisering in de bouwsector stimuleren. BIM-software biedt elk van deze elementen, wat leidt tot een betere acceptatiegraad. Als een gebouw bijvoorbeeld is ontworpen met behulp van BIM-software en de informatie daarover wordt vastgelegd in het BIM-model, kunnen deze gegevens via de cloud worden gedeeld door alle belanghebbenden. Om fouten tijdens het echte bouwproces te voorkomen, wordt het gebouw in eerste instantie digitaal gebouwd. Lage productiviteit binnen de industrie is een zorg die wordt aangepakt door digitaal bouwen. Door gebruik te maken van BIM-systemen maakt dit het mogelijk om processen over de hele levenscyclus te integreren. Naarmate de bouwsector digitaler wordt, neemt het gebruik van BIM-software dus toe, wat op zijn beurt de groei van de BIM-markt voortstuwt.

Ontvang gratis voorbeeld PDF-brochure

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/2044

Building Information Modelling (BIM) Marktrapport Scope:

Rapport metric   

Bijzonderheden

Marktgrootte 2021

USD 7,26 miljard

Marktgrootte 2022

USD 8,41 miljard

Marktgrootte 2030

USD 25,61 miljard

Samengestelde jaarlijkse groeisnelheid (CAGR)

14.9% (2022-2030)

Basisjaar

2021

Prognoseperiode

2022-2030

Historische gegevens

2018, 2020

Prognose-eenheden

Waarde (USD miljard)

 

BIM-marktkansen

Voorkeur boven concurrerende technologieën om robuuste kansen te bieden

Vanwege de vele voordelen ten opzichte van concurrerende technologieën zoals op papier gebaseerd ontwerp, modelleringssoftware en CAD-systemen, heeft building information modeling (BIM) ook aan aantrekkingskracht gewonnen. Het belangrijkste voordeel van BIM is dat het gebruikers in staat stelt om een nauwkeurig, exact, geometrisch virtueel model van het hele gebouw te maken, inclusief alle structuren en componenten.

Beperkingen en uitdagingen

Implementatiekwesties om als marktbeperking te fungeren

Implementatieproblemen, een tekort aan getrainde professionals en hoge kosten van software kunnen gedurende de prognoseperiode als marktbeperkingen fungeren.

BIM-marktsegmentatie

De markt voor het modelleren van bouwinformatie is opgesplitst op basis van component, projectlevenscyclus, implementatiemodel en eindgebruiker.

Per component zal BIM-software de markt leiden gedurende de prognoseperiode.

Per projectlevenscyclus zal pre-constructie de markt domineren gedurende de prognoseperiode.

Door middel van een implementatiemodel zal on-premise de markt leiden gedurende de prognoseperiode.

Per eindgebruiker, architectzal in de prognoseperiode het leeuwendeel in de markt hebben.

Vraag het aan een expert:

https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_schedule_call/2044

COVID-19 Analyse

Lockdowns waren door overheden over de hele wereld afgekondigd om de gevolgen van het coronavirus in te dammen. Deze hebben geleid tot een schaarste aan arbeid en grondstoffen, wat van invloed is geweest op de lopende bouwprojecten van de aannemers. De toeleveringsketen is ook verstoord, waardoor aannemers hun verplichtingen in het kader van contracten niet konden nakomen. Ook waren er aanzienlijke verstoringen in de import en export van materialen en apparatuur in de bouw- en engineeringsector. Aannemers van over de hele wereld beweerden dat COVID-19 projectvertragingen had veroorzaakt. Andere redenen voor de sluiting van projectlocaties naast de door de overheid opgelegde redenen zijn vertragingen in de levering van voorraden en apparatuur, de noodzaak om nieuwe werknemers te vinden, projecteigenaren die hun plannen annuleren of opnieuw plannen, en problemen bij het verkrijgen van de vereiste vergunningen en inspecties als gevolg van de krimpende beschikbaarheid van overheidskantoren, wat een effect heeft op de BIM-markt.

Regionale analyse van de building information modelling industrie

Noord-Amerika leidt BIM-markt

Noord-Amerika domineert de BIM-markt. De markt in Noord-Amerika is voornamelijk ondersteund door dwingende wetten die door de regeringen in de regio zijn vastgesteld om BIM-software te gebruiken voor de bouwprojecten, met name projecten die verband houden met openbare infrastructuur. In de komende jaren zal de BIM-markt naar verwachting worden aangedreven door de aanwezigheid van grote spelers zoals Autodesk, Trimble en Bentley Systems, evenals een sterke focus op het ontwikkelen van moderne infrastructuurfaciliteiten in het gebied. Als gevolg van voortdurende technologische ontwikkelingen in de producten die door marktdeelnemers worden aangeboden, gunstige overheidswetgeving, toenemend milieubewustzijn en een bloeiende vastgoedsector, heeft Noord-Amerika momenteel een onevenredig groot aandeel in de wereldwijde BIM-markt. Deze bedrijven hebben moeite met het integreren van meerdere diensten tijdens de plannings-, ontwerp- en bouwfasen als gevolg van de stijging van de vastgoedprijzen in de gezondheidszorg, detailhandel, entertainment en industriële sectoren.

Controleer op korting:

https://www.marketresearchfuture.com/check-discount/2044

Bim-markt belangrijkste spelers

Eminente spelers uit de industrie die in het BIM-marktrapport worden geprofileerd, zijn onder meer:

  1. Autodesk Inc
  2. Zeshoekige AB
  3. Trimble Inc
  4. Dassault Systemes NV
  5. Nemetschek SE
  6. Bentley Systemen
  7. Aveva Groep PLC
  8. Rib Software SE
  9. Archidata Inc.,
  10. Asite
  11. Procore Technologies, Inc
  12. Arcadiasoft, Acca-software
  13. Beck Technologie Ltd

Branche-updates

Februari 2023- Data-integratie voor SE &BIM-technieken wordt de laatste tijd bijgestaan door Semmtech voor Besix.

Gerelateerde rapporten:

BIM software markt

https://www.marketresearchfuture.com/reports/bim-software-market-8764

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten over de hele wereld. Market Research Future heeft als onderscheidend doel om de optimale kwaliteit van onderzoek en granulair onderzoek aan klanten te bieden. Onze marktonderzoeksstudies naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Volg ons: LinkedIn | Twitter

Contact

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research en Media Private Limited)

99 Hudson Street, 5e verdieping

New York City, NY 10013

Verenigde Staten van Amerika

1 628 258 0071 (VS)

44 2035 002 764 (Verenigd Koninkrijk)

E-mail: [email protected]

Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)

99 Hudson Street, 5Th Floor

New York, NY 10013

United States of America

+1 628 258 0071 (US)

+44 2035 002 764 (UK)

Email: [email protected]

Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Building Information Modelling (BIM) Market,Building Information Modelling Market,BIM Market,bim software market,bim industry,bim market size,bim market share