header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Markt voor voedselverpakkingen profiteert van toenemende zorgen over voedselverontreiniging

Mar 14, 2023 8:00 PM ET

Het nieuwe rapport van Market Research Future (MRFR) bevestigt dat de markt voor voedselverpakkingen in 2023 tussen 2022 en 2030 (prognoseperiode) gestaag met 6% vooruit kan gaan.

Top drivers en belangrijkste beperkingen

De verpakkingsindustrie is zeer veerkrachtig van aard, wat vooral in de nasleep van de recente COVID-19-uitbraak in zijn voordeel werkt. Dit is de tijd die wordt gekenmerkt door hoge niveaus van onzekerheid, wat beleggers ertoe aanzet om meer waarde te hechten aan sterke markten binnen de verpakkingssector, waaronder voedselverpakkingen. De voedings- en drankenindustrie heeft haar benadering van het gebruik van herbruikbare items die de overdracht van ziektekiemen kunnen veroorzaken, opnieuw geëvalueerd. De huidige lockdownsituatie heeft ertoe geleid dat meer retailers en consumenten kiezen voor voorverpakte goederen, omdat dergelijke verpakkingen worden gezien als bevorderlijk voor de hygiëne, integriteit en veiligheid van de voedingsproducten.

De voedingsverpakkingsindustrie kan in de nabije toekomst een hogere groei laten zien, gezien het veranderende koopgedrag van klanten. De lockdown heeft geresulteerd in de sluiting van verschillende winkels, wat online bestellingen heeft gestimuleerd, omdat retailers ernaar streven hun productverkopen te behouden. Het e-commercesegment observeert een ongelooflijke vraag, omdat retailers die geen online aanwezigheid hadden, zich nu wenden tot het online medium om te overleven. Op dit moment ligt de nadruk in de detailhandel vooral op de veilige levering van het voedingsproduct aan de consument, wat het belang van de verpakking bij het bieden van bescherming aan de goederen vergroot. Een langere houdbaarheid, gecombineerd met de mogelijkheid om inhoudsbesmetting te voorkomen, maakt verpakkingen tot een zeer gewild onderdeel in de voedingsmiddelenindustrie.

Voorbeeldexemplaar van rapport downloaden: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/2086

Belangrijke macro-economische factoren die ook de marktgroei stimuleren, zijn de groeiende wereldbevolking, het toenemende besteedbare inkomen in ontwikkelingsgebieden en krimpende huishoudens. De consumenten van vandaag geven de voorkeur aan op maat gemaakte en innovatieve oplossingen voor hun voedingsmiddelen en staan bekend om hun verhoogde mate van prijsgevoeligheid. Als gevolg hiervan nemen ze nu hun toevlucht tot materiaalvervanging, wat een grote uitbreiding van de markt voor voedselverpakkingen veroorzaakt.

Marktsegmentatie

Materiaal, type en toepassing zijn de topsegmenten die in het rapport worden beschouwd, volgens welke de marktstudie voor voedselverpakkingen is uitgevoerd.

Materiaalmatige ontleding van de markt omvat papier en karton, glas, metaal, plastic en meer.

De soorten voedselverpakkingen zijn blikjes, flessen, dozen, zakjes en andere. Het doostype constateert een indrukwekkende vraag in de markt voor voedselverpakkingen in vergelijking met andere segmenten, omdat het extreme stevigheid biedt aan de voedselproducten. Zakjes kunnen ook een grote vraag in de markt oproepen, omdat ze meer ontwerpflexibiliteit bieden aan de fabrikanten en een optimaal gebruik van de schapruimte mogelijk maken.

De belangrijkste toepassingen van voedselverpakkingen zijn vlees, zuivel, bakkerij & zoetwaren, fruit & groenten en anderen. De vleesindustrie maakt maximale vraag naar verpakkingen en is daarmee het meest lucratieve toepassingssegment in de markt. Met de groeiende populatie van consumenten die voor eiwitrijk voedsel gaan, is de consumptie van zeevruchten en vlees over de hele wereld aanzienlijk gestegen. Het rapport noemt dit als de belangrijkste reden voor de segmentale groei in de markt. Een andere groei-inductor is de drukke levensstijl van de consument die de vraag naar diepvriesproducten zoals vlees en zeevruchten stimuleert.

Vraag om maatwerk: https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_customize/2086

Regionale analyse

De belangrijkste markten voor voedselverpakkingen die in het rapport worden beschreven, zijn APAC of Azië-Pacific, Europa, MEA of het Midden-Oosten en Afrika, evenals Noord-Amerika.

Noord-Amerika kan een van de best gerangschikte markten voor voedselverpakkingen zijn, gevolgd door Europa en APAC. MRFR verwacht echter dat de regio binnenkort de volwassenheidsfase in de markt kan bereiken. In de komende jaren kan de markt een betere groei vertonen, omdat de regio extreem gereguleerd is met prominente instanties zoals de Amerikaanse Food and Drug Administration of de FDA die strikte voorschriften implementeren met betrekking tot het gebruik van soorten voedselverpakkingen. De regio maakt enorme vooruitgang als het gaat om de inzet van duurzame voedselverpakkingsoplossingen, waaronder thermoplasten en biobased kunststoffen, wat de marktgroei stimuleert.

Dat gezegd hebbende, kan de APAC-markt, ondersteund door ontwikkelingslanden zoals India en China, tijdens de evaluatieperiode de toppositie van Noord-Amerika veroveren. De regio breidt zich uit op eensnel tempo en wordt aangeprezen als de snelst groeiende markt vanwege de ongebreidelde vraag naar voedzame voedingsproducten onder de stijgende gezondheidsbewuste bevolking. De toenemende voorkeur voor verpakt voedsel bij consumenten en de toename van innovaties kunnen ook een belangrijke rol spelen in de groei van de markt. De marktgroei wordt ook gerechtvaardigd door de toenemende buitenlandse directe investeringen in de voedingssector, samen met het toenemende aantal overheidsvoorschriften die betrekking hebben op de kwaliteit en veiligheid van de voedingsproducten.

Nu kopen: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD&report_id=2086

Gerenommeerde marktkandidaten

Enkele van de gerenommeerde marktconcurrenten die in het rapport worden bestudeerd, zijn D.S. Smith Plc. (VK), Amcor Limited (Australië), Mondi Plc (Oostenrijk), Silgan Holdings Inc. (VS), International Paper Company (VS), Coveris Holdings S.A (Luxemburg), Bemis Company, Inc. (VS), E. I. du Pont de Nemours and Company (VS), The Smurfit Kappa Group plc (Republiek Ierland), RockTenn Company (VS), om er maar een paar te noemen.

Rapport gerelateerde verpakkingscategorieën

Sterile Medical Packaging Market Research Report – Prognose tot 2030                 https://www.marketresearchfuture.com/reports/sterile-medical-packaging-market-1317

Beverage Packaging Market Research Report – Wereldwijde prognose tot 2030                              https://www.marketresearchfuture.com/reports/beverage-packaging-market-1974

Electrostatic Discharge Packaging Marktonderzoeksrapport Prognose tot 2030                  https://www.marketresearchfuture.com/reports/electrostatic-discharge-packaging-market-3211

Cold Storage Market Research Report Global Forecast tot 2030                              https://www.marketresearchfuture.com/reports/cold-storage-market-9995

Packaging Market Research Report Global Forecast tot 2030                   https://www.marketresearchfuture.com/reports/packaging-market-10902

Contact:
Marktonderzoek Toekomst®
99 Hudson Street,5e verdieping
New York City, New York 10013
Verenigde Staten van Amerika
Telefoon: 1 628 258 0071 (US) 44 2035 002 764 (UK)
E-mail: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Food Packaging,Food Packaging Market,Food Packaging Market Size