header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Gelcoat Market Size zal naar verwachting groeien met een CAGR van meer dan 8,73% | Belangrijkste spelers: INEOS Composites, Revex Group, Azelis Americas CASE

Mar 17, 2023 7:00 PM ET

Gelcoat is een type coating dat vaak wordt gebruikt bij de productie van glasvezelversterkte kunststof (FRP) -producten zoals boten, campers en andere composietstructuren. Het is een cruciaal onderdeel van het productieproces en biedt een beschermende laag die zowel duurzaam als esthetisch aantrekkelijk is. In dit artikel zullen we gelcoat nader bekijken, inclusief wat het is, hoe het wordt gebruikt en enkele tips om ermee te werken.

De gelcoatmarkt werd in 2022 gewaardeerd op USD 1,25 miljard. De Gelcoat-industrie zal naar verwachting groeien tot USD 2,44 miljard in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,73% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2030).

Op vezelversterkte composieten is gelcoat een materiaal dat wordt gebruikt voor afwerking en lamineren. Gelcoats bieden een sterke, hoogwaardige beschermingslaag die bestand is tegen water, osmose, UV-straling, chemicaliën, impact en scheurvorming. Epoxy, vinylester, polyester en andere materialen worden gebruikt om gelcoat te maken. Ze bieden bijgevolg verbeterde mechanische eigenschappen en verminderen de porositeit van het oppervlak. Gelcoats worden gebruikt om de esthetische aantrekkingskracht van oppervlakken te verbeteren als gevolg van toenemende productinnovaties, omdat ze een glanzende, glanzende, gladde, duurzame afwerking en een onberispelijk uiterlijk bieden.

Regionale analyse :

In 2020 bevond een aanzienlijk percentage van de wereldwijde gelcoatmarkt zich in Noord-Amerika. Verwacht wordt dat de trend zich gedurende de voorspelde periode zal voortzetten. De groeiende maritieme en transportsector is de drijvende kracht achter de markt in de regio. Het toenemende belang van hernieuwbare energie in het gebied is een van de belangrijkste drijfveren van de uitbreiding van de gelcoatmarkt. De marktgroei wordt gedreven door een toename van de vraag naar waterbescherming, anticorrosie en antiweerjassen in de windenergiesector, evenals een toename van het gebruik van gelcoat onder eindgebruikers vanwege de formulering die het UV- en waterbestendig maakt zonder het gebruik van extra chemicaliën.

Voorbeeldexemplaar  van rapport downloaden: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/2369

Door de grote ontwikkeling van de scheepsbouwindustrie heeft Europa een aanzienlijk deel van de wereldmarkt voor gelcoat, die een renaissance doormaakt in de maritieme sector. Groeiende investeringen in de bouwsector in het gebied zijn wat de vraag naar gelcoat stimuleert. Dit jaar zal de bouwsector in Duitsland naar verwachting met 3,0% groeien. In de komende tien jaar wordt geschat dat de Spaanse bouwsector een gezond herstel zal zien, met een verwachte toename van 4% van het jaarlijkse bouwvolume. De sector zal vooruitgaan als gevolg van het economisch herstel, buitenlandse investeringen en een toename van het vertrouwen van het bedrijf. De belangrijkste sector in veel Europese landen zal de residentiële ontwikkeling blijven, die naar verwachting de vraag van de regio naar gelcoat zal aanwakkeren.

De gelcoat-markt zal naar verwachting de grootste en snelst groeiende zijn in de regio Azië-Pacific tijdens de prognoseperiode, met China, Japan, India en Australië als de opmerkelijke landen met de meest veelbelovende groeivooruitzichten. De groeiende transport- en bouwsector, evenals de aanwezigheid van belangrijke gelcoatproducenten zoals Satyen Polymers en Vikram Resins & Polymers in deze regio, zijn de drijvende kracht achter de markt. Met 34,34% van het marktaandeel in 2020 zal China de dominante natie zijn in de regio Azië-Pacific.

De groeiende vraag van eindgebruiksindustrieën zoals de bouw, de scheepvaart en de auto-industrie, onder andere, is wat de Zuid-Amerikaanse gelcoatmarkt drijft. Vooral in de regio neemt de vraag vanuit de bouwsector toe. vitale groei en ontwikkeling terug naar verschillende grote landen

Controleer korting op het rapport: https://www.marketresearchfuture.com/check-discount/2369

De groeiende vraag vanuit de automobiel- en transport-, energie- en energie- en bouwsector drijft de gelcoatmarkt in het Midden-Oosten aan. Ondanks de UITBRAAK VAN COIVD-19 is de bouwsector in de regio aanzienlijk uitgebreid. Bovendien creëert de groeiende infrastructuur van de regio meer mogelijkheden voor de scheepsbouwsector om uit te breiden. Vanwege de eersteklas infrastructuur, faciliteiten en gunstige geografische ligging op het wereldtoneel, wordt verwacht dat het Midden-Oosten een van de meest concurrerende toeristische en conferentiebestemmingen ter wereld zal worden. Tijdens de prognoseperiode van 2021-2030 zullen al deze factoren naar verwachting een drijvende kracht zijn in de vraag naar gelcoat in de regio.

Marktsegmentatie :

Via Resin zijn er Polyester gelcoat met kwaliteiten, zoalsweerstand tegen chemicaliën en water, evenals minimale krimp, zijn wat de ontwikkeling ervan drijft.

Polyesterharsen zijn niet alleen minder duur, maar vertonen ook een uitzonderlijke temperatuurtolerantie, snelle uitharding, duurzaamheid en corrosiebestendigheid. Gelcoats bestaande uit polyesterharsen bieden duurzaamheid voor matrijzen en onderdelen. Epoxy gelcoat is een van de meest populaire soorten hars. Verschillende scheepsonderdelen, zoals ondergedompelde rompen, ballasttanks, vrachttanks of -ruimen, dekken, bovenzijden en bovenbouwen, ontvangen deze coatings tijdens de bouw, het onderhoud en de reparaties. Glasvezelhars gelcoats, boot gelcoats, en anderen zijn voorbeelden van andere gelcoats.

Op basis van toepassing is het gesegmenteerd in verschillende typen, zoals constructie en architectuur, waarbij gelcoat een coating is die wordt gebruikt om producten te beschermen tegen corrosie in de bouw en architecturale velden.

In de gezondheidszorg en de geneeskunde als gevolg van de hoge styreenuitstoot is er een groot probleem voor de gezondheid en veiligheid van werknemers, omdat het het overheersende monomeer is in gelcoats gemaakt van polyesterhars.   Daarom is een tweedelige polyesterhars met een speciaal geformuleerde formule genaamd Gel Coat bedoeld als de eerste laag hars die in een mal wordt aangebracht bij het maken van een polyester- of vinylestercomposietonderdeel. Het doel is om een oppervlak te maken dat volledig ondoorzichtig is en elke weergave van het glaspatroon voorkomt.

In de detailhandel wordt open lijstwerk vaak gebruikt bij de productie van dekken, bootrompen, spa’s, douchecabines, badkuipen en andere structuren. Naast het gebruik van gelcoats, maakt deze procedure ook gebruik van handmatige lay-up en spray-up. Meestal wordt gelcoat niet gebruikt in gesloten vormen.

 Qua volume wordt de gelcoatmarkt gedomineerd door de automotive- en transportsector. De autofabrikanten in deze gebieden concentreren zich op het produceren van lichtgewicht voertuigen met composieten om te voldoen aan overheidsvoorschriften en de brandstofefficiëntie van voertuigen te verbeteren om de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) te verminderen, wat een negatieve invloed heeft op het wereldwijde klimaat.

Verzoek om aanpassing: https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_customize/2369

De groeiende vraag van de verpakkingsindustrie naar gelcoat is wat de explosieve groei van de markt voedt. Food &Beverage Packaging speelt een sleutelrol in de Gelcoat-markt.

In elektrische en elektronische gelcoat is een materiaal dat wordt gebruikt om vezelversterkte composieten te lamineren en te polijsten. Gelcoats bieden een sterke, hoogwaardige beschermingslaag die bestand is tegen water, osmose, UV-straling, chemicaliën, impact en scheurvorming. Epoxy, vinylester, polyester en andere materialen worden gebruikt om gelcoat te maken.

Gelcoats verlengen de levensduur van het product, bieden weerstand tegen ultraviolette aantasting en stoppen hydrolyse. Het is geschikt voor gebruik in sanitairproducten dankzij deze functies.

Vanwege het toegenomen gebruik van vezelversterkte kunststoffen, die de esthetische kwaliteit van glasvezelproducten verbeteren en corrosiebestendigheid bieden tegen structurele gelaagde materialen en hun toepassingen in de maritieme industrie, domineert het maritieme segment de markt.

 Gelcoats verlengen de levensduur van het product, bieden bescherming tegen ultraviolette aantasting en stoppen hydrolyse. Het is dankzij deze eigenschappen geschikt voor gebruik in velden zoals vliegtuigen en windturbines. Andere toepassingen zijn die voor consumptiegoederen, stroom en energie, enz.

Belangrijkste spelers :

INEOS Composites, Revex Group, Azelis Americas CASE, CF Composites, Tuff Bond Industrial Adhesives Pvt. Ltd, GRP Factors Ltd, Multi-Tech Products, Satyen Polymers, Polynt, Astrra Chemicals

Conclusie: Gelcoat is een essentieel onderdeel van het productieproces voor glasvezelversterkte kunststofproducten. Het biedt een duurzame en beschermende laag die bestand is tegen water, UV-stralen en andere omgevingsfactoren. Met de juiste tools en technieken kan het werken met gelcoat een relatief eenvoudig proces zijn dat professionele resultaten oplevert. Of u nu een professionele fabrikant of een doe-het-zelver bent, het begrijpen van gelcoat is een belangrijk onderdeel van het werken met composietmaterialen.

Toegang tot het volledige rapportoverzicht: https://www.marketresearchfuture.com/reports/gelcoat-market-2369

Contact:
Marktonderzoek Toekomst®
99 Hudson Street,5e verdieping
New York City, New York 10013
Verenigde Staten van Amerika
Telefoon: 1 628 258 0071 (US) 44 2035 002 764 (UK)
E-mail: sales@marketresearchfuture.com
Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Gelcoat,Gelcoat Market,Gelcoat Industry