header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


QA-testen – Automatische vertalingen als laatste testen

Mar 17, 2023 10:00 AM ET

De verschillende soorten QA-softwaretests

Elke softwaretester komt vaak verschillende soorten QA-tests tegen : sommige waaraan ze hebben gewerkt en sommige waar ze van hebben gehoord. Helaas is niet iedereen op de hoogte van de verschillende soorten QA-testen en de rol die ze spelen in de algehele kwaliteit van het product. Op hoog niveau kan testen worden onderscheiden in handmatig en geautomatiseerd; maar als je dieper duikt, zijn er verschillende andere vormen. Hier zijn 10 verschillende soorten QA-testen:

1. Unit testen

Een type testen dat wordt uitgevoerd op het maaiveldniveau, eenheidstests zijn tests op laag niveau die worden uitgevoerd om individuele eenheden of functies van de software in ontwikkeling te testen. Met unit testing richten ontwikkelaars zich op het testen tijdens de vroege stadia van het bouwen van software om ervoor te zorgen dat elk onderdeel van uw softwaretoepassing aan bepaalde normen voldoet.

2. Testen van componenten

Zodra het testen van eenheden is voltooid, kunnen testers meerdere eenheden of componenten in één code testen. Door echte gegevens te gebruiken en te testen hoe verschillende componenten onafhankelijk werken zonder integratie, helpt het testen van componenten bij het identificeren van defecten die kunnen optreden, zodra de componenten met elkaar zijn verbonden.

3. Integratie testen

De volgende fase in de levenscyclus van QA-tests is integratietests, waarbij wordt gecontroleerd of de verschillende modules of services die door uw toepassing worden gebruikt, goed samenwerken. Door verschillende componenten in een groep te combineren en samen te testen, helpt integratietests te evalueren of het systeem of onderdeel voldoet aan de vereiste functionele vereisten.

4. End-to-end testen

End-to-end testen helpt bij het testen van de functionaliteit en prestaties van het product – onder live instellingen. Door gebruikersgedrag in productachtige omstandigheden te repliceren, helpt end-to-end testen te simuleren hoe een scenario in de echte wereld eruit zou zien en verifieert of de verschillende gebruikersstromen werken zoals verwacht. Het repliceren van gebruikersgedrag en -trajecten helpt bij het testen van gegevensintegriteit en intercommunicatie met andere systemen.

5. Prestatietests

Prestatietests stellen testers in staat om het gedrag van het systeem te controleren – wanneer het onder aanzienlijke belasting staat. Prestatietests helpen de betrouwbaarheid, stabiliteit en beschikbaarheid van het product te bevestigen en te controleren of extra belasting de prestaties van het systeem zal verslechteren.

6. Regressie testen

Met regressietesten kunnen testers een toepassing testen, nadat een wijziging of wijziging is aangebracht. Door functionele en niet-functionele tests uit te voeren, zorgt het ervoor dat eerder ontwikkelde en geteste software presteert zoals verwacht – na bugfixes, softwareverbeteringen of configuratiewijzigingen. Door ervoor te zorgen dat recente codes en toevoegingen goed werken, verbetert u de mogelijkheid om automatisering soepel uit te voeren.

7. Gezond verstand testen

Sanity testing is een vorm van regressietesten die testers helpt bepalen of nieuwe codewijzigingen of functie-updates goed genoeg presteren om een grote testinspanning te ondergaan. Als de toepassing crasht, betekent dit dat het systeem niet stabiel genoeg is om verder te testen en dat er een extra build wordt toegewezen om de problemen op te lossen. Het doel van sanity testing is niet om de functionaliteit van de software grondig te verifiëren, maar in plaats daarvan om te meten of de volledige build van de software correct is.

Hina Amin

Contactgegevens:

Hina Amin