header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De stijgende vraag naar plantaardige oliën en de behoefte aan biobrandstoffen zullen naar verwachting de oliezadenmarkt vergroten met een gezonde CAGR van 4,20% van 2023 tot 2030

Mar 23, 2023 9:00 AM ET

Marktinzichten voor oliehoudende zaden

Volgens marktonderzoek future insights analyse, zal de wereldwijde markt voor oliezaden naar verwachting een CAGR van 4,20% registreren van 2023 tot 2030 en een waarde hebben van meer dan USD 243,542 miljard in 2030.

Oilseeds Market

De markt voor oliehoudende zaden zal zich naar verwachting ontwikkelen als gevolg van het toenemende gebruik van oliehoudende zaden in diervoeder. Oliehoudende zaden zijn een geweldige bron van olie, vetzuren, vezels, eiwitten, vitamines en mineralen die worden gebruikt om olie te extraheren. Nadat oliehoudende zaden zijn geoogst voor hun olie, wordt de voedingsrijke pulp verwerkt tot oliecake of maaltijden en gevoerd aan melkveebedrijven om de melkproductie te verhogen en tegelijkertijd de voerbehoeften te verlagen. Een rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), een in de VS gevestigde organisatie voor landbouwdiensten, stelt bijvoorbeeld dat in 2021 ongeveer 18,5 ton oliemeel werd geproduceerd. Ongeveer 70-80% van india’s volledige aanbod van oliehoudende zaden wordt geplet om maaltijden te produceren, en de resulterende olie en meel worden voornamelijk gebruikt als voedsel voor landbouwhuisdieren. Hierdoor wordt de vraag naar oliehoudende zaden gedreven door het toenemende gebruik van deze producten in veevoer. In de oliehoudende zadenindustrie zijn toenemende overheidsinitiatieven een cruciale trend die steeds geliefder wordt. Overheden wereldwijd ondernemen actie om de productie van oliehoudende zaden te verhogen en de dure import van plantaardige olie te verminderen.

Gratis voorbeeldrapport aanbieden @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/7808

Regionale analyse

Noord-Amerika leidde de oliezaadmarkt met een aanzienlijk marktaandeel van 35% in 2021. Dit wordt veroorzaakt door het toegenomen gebruik van bakolie in het dagelijks koken, wat de productie van oliehoudende zaden stimuleert. Bovendien hebben de Verenigde Staten hun sojaproductie opgevoerd, waardoor de stijging van het verbruik van sojaolie de marktuitbreiding versnelt. ‘s Werelds grootste producent van sojabonen en de op een na grootste exporteur zijn de Verenigde Staten. 90% van de Amerikaanse oliehoudende zadenproductie bestond uit sojabonen.

Vanwege de groeiende voedselverwerkende sector en de stijgende sojabonenproductie, wordt verwacht dat de regio Azië-Pacific de snelst groeiende markt zal hebben gedurende de prognoseperiode. In 2018 werd meer dan 39,46 miljoen ton oliehoudende zaden geproduceerd, waarmee India de op drie na grootste producent ter wereld is. Bovendien bestaat 95% van de totale gewasproductie in India uit het belangrijkste gewas, sojabonen, wat de vraag naar sojaolie verhoogt en de marktuitbreiding stimuleert.

Marktsegmentatie

De wereldwijde markt voor oliehoudende zaden is gesegmenteerd in categorie, oliezaadtype en biotech-eigenschap.

Op basis van categorie is de markt gesegmenteerd in conventioneel en genetisch gemodificeerd. De conventionele categorie had het grootste marktaandeel in de totale markt voor oliehoudende zaden en zal dit naar verwachting blijven doen in de loop van de projectie van de industrie. Conventionele oliehoudende zaden zijn zaden die worden geproduceerd door plantenbestuiving in het wild en gemakkelijk toegankelijk zijn. Deze oliehoudende zaden maken op grote schaal gebruik van energie en chemicaliën om de maximale potentiële gewasopbrengsten te produceren. Hoewel traditionele landbouw werd gebruikt om de productiviteit te verhogen als reactie op de stijgende vraag naar voedsel, tast dit de bodemkwaliteit aan en schaadt het het milieu.

Op basis van het oliezaadtype is de markt gesegmenteerd in sojabonen, zonnebloempitten, katoenzaad en koolzaad. In 2021 droeg het sojabonensegment het meest bij aan de markt. Vanwege de grote vraag naar veevoer, met name in ontwikkelingslanden zoals China, Brazilië, India, Korea en anderen, waar de snelle stijging van de levensstandaard de typische consument in staat stelt meer vlees te eten, is de sojaproductie in de wereld toegenomen en wordt voorspeld dat deze zal blijven groeien. Bovendien wordt verwacht dat een aanzienlijke vraag naar plantaardige olie op basis van sojabonen als biodieselgrondstof de productie van sojabonen zal verhogen, waardoor de uitbreiding van de oliehoudende zadenindustrie zal worden aangewakkerd.

Op basis van de biotech-eigenschap is de markt gesegmenteerd in insecticide-resistent en herbicidetolerant. De grootste bijdrage van de oliezadenmarkt in 2021 was de herbicidetolerante sector. Oliehoudende zaden of andere herbicidetolerante gewassen worden gemaakt om bestand te zijn tegen een bepaald of breed scala aan herbiciden, waardoor gevaarlijk onkruid in hun directe omgeving wordt geëlimineerd. Het kweken van herbicidetolerante gewassen geeft boeren de vrijheid om herbiciden op hun gewassen te spuiten wanneer de onkruidpopulatie merkbaar piekt, waardoor de gewassen worden beschermd tegen de negatieve effecten van het herbicide. Daarnaast worden er aanzienlijke R&D-uitgaven gedaan om toe te voegenmeer zaden of gewassen op de herbicidetolerante lijst, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in alle geografische gebieden. In het licht van de bovengenoemde problemen zal de markt voor oliehoudende zaden met herbicidetolerantie naar verwachting stijgen.

Blader door volledige rapportdetails @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/oilseeds-market-7808

Belangrijkste spelers

Enkele van de belangrijkste marktspelers zijn BASF SE (Duitsland), Monsanto Company (VS), Groupe Limagrain Holding (Frankrijk), Syngenta (Zwitserland), DuPont (VS), Nuziveedu Seeds Ltd (India), Land O’Lakes Inc. (VS), Cargill, Incorporated (VS), Seed Co Limited (Zuid-Afrika) en Mahyco Seeds Company Limited (India).

Ontdek meer onderzoeksrapporten over landbouw, door Market Research Future:

Aquafeed Marktinformatie per aquatische soort (karpers, weekdieren, garnalen, schaaldieren, meervallen, forel, anderen), ingrediënten (tarwe, maïs, peulvruchten, oliehoudende zaden, andere), additieftype, levenscyclus en regioprognose tot 2027

Markt voor biostimulanten Informatie per actieve ingrediënten (humusstoffen, humuszuur, microbiële modificaties, fulvinezuur, sporenmineralen, zeewierextracten, aminozuren en andere actieve ingrediënten (waaronder vitamines en polysacchariden)), per wijze van toepassing (bladbehandeling, bodembehandeling en zaadbehandeling), per vorm (vloeibaar en droog), per gewastype (granen, oliehoudende zaden en peulvruchten, fruit en groenten, graszoden en siergewassen, en anderen (voeder- en plantagegewassen)) en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld tegen 2030

OPMERKING: Ons team van onderzoekers bestudeert Covid19 en de impact ervan op verschillende brancheverticalen en waar nodig zullen we Covid19-voetafdrukken overwegen voor een betere analyse van markt en industrieën. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Contact:

Marktonderzoek Toekomst®

99 Hudson Street, 5e verdieping.

New York City, New York 10013

Verenigde Staten van Amerika

E-mail: sales@marketresearchfuture.com

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research en Media Private Limited),
99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, United States of America
Keywords:  Oilseeds Market,Oilseeds,Oilseeds Industry,Global Oilseeds Market,Oilseeds Market Research,Oilseeds Market Analysis,Oilseeds Market Size,Oilseeds Market Research Report,Oilseeds Market Forecast,Oilseeds Market Trend,Oilseeds Market Share,Oilseeds Market Growth