header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Marktomvang van adsorbentia (USD 8,2 miljard in 2030): groeimogelijkheden en uitdagingen in de chemische industrie

Apr 12, 2023 5:00 PM ET

De marktomvang van adsorbentia werd in 2022 gewaardeerd op USD 3,9 miljard en zal naar verwachting usd 8,2 miljard bereiken in 2030, bij een CAGR van 6,4% tijdens de prognoseperiode (2023-2030).

De markt voor adsorbentia wordt vergemakkelijkt door de vraag naar het materiaal in olie- en waterbehandelingstoepassingen. Ze worden gebruikt bij het behoud van chemische stabiliteit in verschillende industrieën. De behoefte aan water van hoge kwaliteit voor de productie van verschillende items is afhankelijk van de waterkwaliteit en waterkwantiteit. Het gebruik van adsorbentia voor het verwijderen van verontreinigingen veroorzaakt door zware metalen en milieuvervuiling kan de markt sterk begunstigen. De ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de verwijdering van anionen en andere verontreinigende stoffen uit afvalwater kan de wereldwijde markt voor adsorbentia voeden.

Segmentatie

De wereldwijde markt voor adsorbentia is gesegmenteerd op producttype en toepassing.

Op basis van het producttype is de markt gesegmenteerd in geactiveerd aluminiumoxide, moleculaire zeven, actieve kool, silicagel, klei en andere. Het segment moleculaire zeven is het leidende segment van de markt en zal naar verwachting zijn dominantie gedurende de prognoseperiode voortzetten. Moleculaire zeefadsorbentia hebben poriën van precieze grootte die moleculen kunnen blokkeren en waardoor ze een ideaal onderdeel zijn in petrochemische en drogende en luchtscheidingstoepassingen. Zwavel en water uit de productstromen worden op hun gemak verwijderd met behulp van deze adsorbentia. Aan de andere kant worden actieve kooladsorbentia gebruikt in afvalwaterzuiveringsinstallaties vanwege de porositeit en lage kosten.

Per eindgebruikersindustrie is het gesegmenteerd in luchtscheiding en drogen, aardolieraffinage, chemicaliën / petrochemische producten, gasraffinage, verpakking, waterbehandeling en andere. De aardolieraffinage-industrie kan de hoogste groei laten zien en zal naar verwachting het segment domineren. Adsorbentia worden gebruikt bij het verwijderen van verontreinigingen vanwege de effectiviteit en lage kosten. De waterzuiveringsindustrie kan ook een grote vraag creëren naar de wereldwijde markt voor adsorbentia vanwege de behoefte aan het verwijderen van verontreinigende stoffen in industrieën die grote hoeveelheden water gebruiken. Leerlooierijen kunnen deze substraten bijvoorbeeld gebruiken om giftige effluenten uit het overgebleven water te verwijderen.

Ontvang een gratis pdf-voorbeeldbrochure-https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/5271

Regionale analyse

De wereldwijde markt voor adsorbentia bestrijkt de regio’s Azië-Pacific (APAC), Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika (MEA), Europa en Latijns-Amerika.

Noord-Amerika had het grootste deel van de markt in handen en zal naar verwachting dominant zijn gedurende de prognoseperiode. Aan de andere kant wordt verwacht dat APAC de snelst groeiende markt zal zijn in de voorspelde jaren. De dominante petrochemische industrie in Noord-Amerika is de belangrijkste aanjager van de markt. Winning van ruwe olie en aardgas vereist de scheiding van water van gas waarin moleculaire zeven op grote schaal worden gebruikt. Bovendien zal de recente toename van schaliegasexploratie waarschijnlijk nieuwe groeimogelijkheden bieden.

APAC zal naar verwachting een stellaire CAGR vertonen en zal naar verwachting de snelst groeiende markt voor adsorbentia zijn. De grote bevolking en de vraag van farmaceutische, voedsel- en verpakkingssectoren kunnen de wereldwijde marktgroei stimuleren. Bovendien kan de import van ruwe olie door India en China fungeren als een goede katalysator voor de enorme behoefte aan adsorbentia in de regio.

Europa wordt voornamelijk gedreven door volwassen gezondheidszorg, farmaceutica en petrochemische industrieën. Bovendien kan de vraag naar bewerkte voedingsmiddelen de wereldwijde markt voor adsorbentia aanwakkeren. Ten slotte wordt verwacht dat de MEA-regio tijdens de prognoseperiode een gestage groei zal laten zien.

Concurrentievooruitzichten

Mitsubishi Chemical Corporation, Clariant, Arkema S.A, Calgon Carbon Corporation, Axens S.A, W.R. Grace and Company, BASF SE, The Dow Chemical Company en Cabot Corporation zijn belangrijke spelers op de wereldwijde markt voor adsorbentia.

Ingevity en Ozinga hebben besloten om samen te werken om het gebruik van aardgas als brandstof aan te moedigen. Het geadsorbeerde aardgas (ANG) -systeem dat wordt gebruikt in bi-fuel trucks maakt gebruik van actieve kool ontwikkeld door Ingevity en kan worden gebruikt bij het adsorberen en vrijgeven van verontreinigende stoffen volgens de motor van het voertuig.

Toegang tot volledige rapportdetails –  https://www.marketresearchfuture.com/reports/adsorbents-market-5271

Inhoudsopgave

1 Samenvatting

2 Reikwijdte van het verslag

2.1 Marktdefinitie

2.2 Reikwijdte van het onderzoek

2.2.1 Onderzoeksdoelstellingen

2.2.2 Aannames &beperkingen

2.3 MarktenStructuur

3 Marktonderzoek Methodologie

3.1 Onderzoeksproces

3.2 Secundair onderzoek

3.3 Primair onderzoek

3.4 Prognosemodel

4 Marktlandschap

4.1 Porter’s Vijf Krachten Analyse

4.1.1 Dreiging van nieuwkomers

4.1.2 Onderhandelingsmacht van kopers

4.1.3 Dreiging van substituten

4.1.4 Rivaliteit tussen segmenten

4.2 Waardeketen/toeleveringsketen van de wereldwijde markt voor adsorbentia

Nu kopen- https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD&report_id=5271

5 Overzicht van de industrie van de wereldwijde adsorbentia markt

5.1 Inleiding

5.2 Groeifactoren

5.3 Impactanalyse

5.4 Marktuitdagingen

6 Markttrends

6.1 Inleiding

6.2 Groeitrends

6.3 Impactanalyse

Gerelateerd rapport –

Stalen dakbedekking Markt https://www.marketresearchfuture.com/reports/steel-roofing-market-8313

Markt voor etiketteringsapparatuur https://www.marketresearchfuture.com/reports/labeling-equipment-market-8814

Markt voor koude opslag https://www.marketresearchfuture.com/reports/cold-storage-market-9995

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft als onderscheidend doel om optimale kwaliteit onderzoek en granulair onderzoek aan klanten te bieden. Onze marktonderzoeksstudies naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Contact

Marktonderzoek Toekomst®

99 Hudson Street,5e verdieping

New York City, New York 10013

Verenigde Staten van Amerika

Telefoon:

1 628 258 0071 (VS)

44 2035 002 764(Verenigd Koninkrijk)

E-mail: [email protected]

 

 

Contact

Marktonderzoek Toekomst®

99 Hudson Street,5e verdieping

New York City, New York 10013

Verenigde Staten van Amerika

Telefoon:

1 628 258 0071 (VS)

44 2035 002 764(Verenigd Koninkrijk)

E-mail: [email protected]


Keywords:  Adsorbents,Adsorbents Market,Adsorbents Industry