header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Met 14,4% CAGR zal de omvang van de datacentercolocatiemarkt in 2030 de US $ 172,36 miljard overtreffen

Apr 20, 2023 1:00 PM ET

Marktonderzoek Toekomstige hoogtepunten

De datacenter colocatiemarkt is een segment van de datacenterindustrie dat de verhuur van fysieke ruimte, stroom en koelinfrastructuur omvat aan bedrijven die hun eigen servers en IT-apparatuur moeten huisvesten. Colocatieproviders bieden een scala aan diensten, waaronder rackruimte, stroom, koeling, connectiviteit en beveiliging, om ervoor te zorgen dat de IT-infrastructuur van klanten is ondergebracht in een veilige en betrouwbare omgeving.

De wereldwijde datacenter colocatiemarkt werd in 2020 gewaardeerd op USD 31,52 miljard en zal naar verwachting USD 172,36 miljard bereiken in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 14,4% tijdens de prognoseperiode.

Belangrijkste spelers

De markt is zeer competitief en omvat een mix van mondiale en regionale spelers.

Enkele van de belangrijkste spelers in de datacenter colocatie markt zijn

  • Equinix
  • Digital Realty Trust
  • NTT Communicatie
  • CenturyLink
  • CyrusOne
  • Interxion

 

Klik hier op rechts om het Pattern Premium Report te krijgen op:
 https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/4005

Regionale analyse

De datacenter colocatiemarkt is een wereldwijde markt met aanzienlijke regionale variaties in termen van vraag, aanbod en concurrerend landschap. De markt is gesegmenteerd in verschillende regio’s, waaronder Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten en Afrika.

Noord-Amerika is de grootste regionale markt voor datacentercolocatie, gedreven door de aanwezigheid van verschillende grote colocatieproviders zoals Equinix, Digital Realty Trust en CyrusOne. De regio is ook de thuisbasis van een groot aantal technologiebedrijven die hoogwaardige en betrouwbare datacenterdiensten nodig hebben. Met name de Verenigde Staten zijn de grootste markt in Noord-Amerika en zijn goed voor het grootste deel van de omzet van de regio.

Europa is een andere belangrijke regionale markt voor colocatie van datacenters, met landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk die een aanzienlijk deel van de markt voor hun rekening nemen. De regio kenmerkt zich door een groot aantal colocatieaanbieders en een zeer competitief landschap. Factoren zoals de groeiende vraag naar cloudgebaseerde diensten, toenemend dataverkeer en de behoefte aan connectiviteit met lage latentie zullen naar verwachting de groei van de markt in deze regio stimuleren.

Azië-Pacific is de snelst groeiende regionale markt voor datacentercolocatie, gedreven door factoren zoals de snelle groei van de digitale economie, de toenemende acceptatie van cloudgebaseerde diensten en de groeiende vraag naar oplossingen voor gegevensopslag en -beheer. De regio is de thuisbasis van verschillende opkomende markten, waaronder China, India en Zuidoost-Azië, die naar verwachting de groei van de markt in de komende jaren zullen stimuleren.

Latijns-Amerika en het Midden-Oosten en Afrika zijn kleinere regionale markten voor datacentercolocatie, maar ze zullen naar verwachting de komende jaren in een aanzienlijk tempo groeien. De groeiende vraag naar cloudgebaseerde diensten, de toenemende acceptatie van mobiele apparaten en de behoefte aan betrouwbare datacenterdiensten zullen naar verwachting de groei van de markt in deze regio’s stimuleren.

Over het algemeen laat de regionale analyse van de datacenter colocatiemarkt zien dat de markt zeer divers is en wordt aangedreven door een reeks factoren die per regio verschillen. De groei van de markt in elke regio wordt beïnvloed door factoren zoals economische groei, technologie-acceptatie en regelgeving, onder andere.

Blader door de volledige rapportdetails: https://www.marketresearchfuture.com/reports/data-center-colocation-market-4005 

Marktsegmentatie

De datacenter colocatiemarkt is gesegmenteerd op basis van verschillende factoren, waaronder type, branche verticaal en geografie.

Per type kan de datacenter colocatiemarkt worden gesegmenteerd in retail colocatie en wholesale colocatie. Retail colocatie verwijst naar het huren van kleinere ruimtes binnen een datacenterfaciliteit, meestal variërend van een enkel serverrack tot meerdere kasten, en is ontworpen voor kleinere bedrijven of bedrijven met beperkte IT-infrastructuurbehoeften. Wholesale colocatie, aan de andere kant, omvat het leasen van grotere ruimtes binnen een datacenterfaciliteit, meestal met een minimale inzet van enkele honderden kilowatts vermogen, en is ontworpen voor grotere bedrijven of mensen met uitgebreidere IT-infrastructuurbehoeften.

Per branche kan de datacenter colocatiemarkt worden gesegmenteerd in bancaire, financiëlediensten en verzekeringen (BFSI), gezondheidszorg, overheid en defensie, IT en telecom, energie, detailhandel en anderen. De IT- en telecomsector is de grootste vertical binnen de datacenter colocatiemarkt, goed voor een aanzienlijk deel van de marktomzet. Andere sectoren, zoals BFSI en de gezondheidszorg, zijn ook belangrijke gebruikers van colocatiediensten voor datacenters, omdat ze een krachtige en veilige IT-infrastructuur nodig hebben om hun activiteiten te ondersteunen.

Geografisch gezien kan de colocatiemarkt voor datacenters worden gesegmenteerd in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten en Afrika. Elke regio heeft zijn unieke kenmerken en groeifactoren, zoals eerder in dit gesprek besproken.

Over het algemeen helpt de marktsegmentatie van de datacenter colocatiemarkt bij het begrijpen van de markttrends, vraag- en aanboddynamiek, en stelt serviceproviders ook in staat om hun aanbod te richten op specifieke klantsegmenten en geografische regio’s.

Dit rapport kopen (PDF van 100 pagina’s met inzichten, grafieken, tabellen en figuren): https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD&report_id=4005 

*Top trending rapporten*

 

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via ons Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

MRFR-team heeft het hoogste doel om de optimale kwaliteit marktonderzoek en inlichtingendiensten aan onze klanten te bieden. Onze marktonderzoeksstudies op basis van producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)

99 Hudson Street, 5e verdieping

New York, NY 10013

Verenigde Staten van Amerika

1 628 258 0071 (VS)

44 2035 002 764 (Verenigd Koninkrijk)

E-mailadres: [email protected]

Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Data Center Colocation Market,Data Center Colocation Market Size,Data Center Colocation Market Growth,Data Center Colocation Market Share,Data Center Colocation Industry