header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor flexibele verpakkingslijm zal naar verwachting tot het einde van 2030 een groei van 5,52% hebben

May 8, 2023 5:00 PM ET

De markt voor flexibele verpakkingslijm is de afgelopen jaren snel gegroeid als gevolg van de toenemende vraag naar flexibele verpakkingsoplossingen in verschillende industrieën, zoals voedingsmiddelen en dranken, farmaceutische producten, persoonlijke verzorging en andere. Flexibele verpakkingen bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele stijve verpakkingen, zoals lagere verzendkosten, minder afval en een langere houdbaarheid. Lijmen zijn een essentieel onderdeel van flexibele verpakkingen, omdat ze worden gebruikt om de verschillende lagen van de verpakking aan elkaar te lijmen.

De wereldwijde markt voor flexibele verpakkingslijm werd gewaardeerd op USD 11.453,00 miljoen in 2021 en zal naar verwachting USD 18.543,36 miljoen bereiken in 2030, met een CAGR van 5,52% tijdens de prognoseperiode. De regio Azië-Pacific zal naar verwachting de grootste markt zijn voor flexibele verpakkingslijmen vanwege de groeiende bevolking, verstedelijking en toenemende vraag naar verpakte voedingsmiddelen en dranken.

Download een voorbeeldexemplaar van het rapport op: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/11493 

Marktdrivers:

De belangrijkste drijfveren van de markt voor flexibele verpakkingslijm zijn de groeiende vraag naar verpakt voedsel en dranken, de toenemende verstedelijking en de stijgende besteedbare inkomens. De groeiende populariteit van e-commerce heeft ook bijgedragen aan de vraag naar flexibele verpakkingsoplossingen, omdat het veilige en beveiligde verpakkingen vereist die bestand zijn tegen transport en opslag. Bovendien heeft de toenemende focus op duurzame verpakkingsoplossingen geleid tot de ontwikkeling van milieuvriendelijke lijmen, die naar verwachting de groei van de markt zullen stimuleren.

Segmentatie:

Er zijn verschillende soorten lijmen die worden gebruikt in flexibele verpakkingen, waaronder lijmen op waterbasis, oplosmiddelbasis, hotmelt en reactieve kleefstoffen. Lijmen op waterbasis zijn de meest gebruikte lijmen in flexibele verpakkingen vanwege hun lage kosten, hoge hechtsterkte en gebruiksgemak. Lijmen op basis van oplosmiddelen worden ook vaak gebruikt in flexibele verpakkingen, maar ze worden vervangen door milieuvriendelijke alternatieven vanwege hun hoge VOS-emissies.

Hotmeltlijmen worden veel gebruikt in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie vanwege hun lage toxiciteit en hoge hechtsterkte. Ze worden ook gebruikt bij de productie van medische en farmaceutische verpakkingen, omdat ze bestand zijn tegen sterilisatieprocessen. Reactieve lijmen worden gebruikt in hoogwaardige toepassingen, zoals lamineerfolies voor zonnepanelen, lucht- en ruimtevaart en de auto-industrie.

De voedingsmiddelen- en drankenindustrie is het grootste eindgebruikssegment van de markt voor flexibele verpakkingslijm, goed voor meer dan 40% van het marktaandeel in 2020. Dit komt door de toenemende vraag naar verpakte voedingsmiddelen en dranken, die een veilige en betrouwbare verpakking vereisen die de kwaliteit en versheid van de producten kan behouden. De farmaceutische industrie is ook een belangrijk segment voor eindgebruik van de markt, omdat het een verpakking vereist die de producten kan beschermen tegen vocht, licht en zuurstof.

Spreek met analist: https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_schedule_call/11493 

Regionale analyse:

De regio Azië-Pacific zal naar verwachting de markt voor flexibele verpakkingslijm domineren tijdens de prognoseperiode, vanwege de aanwezigheid van een grote bevolking, toenemende verstedelijking en stijgende besteedbare inkomens. De regio is ook getuige van een aanzienlijke groei in de e-commerce-industrie, die naar verwachting de vraag naar flexibele verpakkingsoplossingen zal stimuleren. China en India zullen naar verwachting de grootste markten in de regio zijn, vanwege hun grote bevolking en snel groeiende economieën.

Noord-Amerika en Europa zijn ook belangrijke markten voor flexibele verpakkingslijmen, vanwege de aanwezigheid van een grote voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de groeiende vraag naar milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen. Het gebruik van milieuvriendelijke lijmen zal naar verwachting toenemen in deze regio’s als gevolg van strenge regelgeving voor VOS-emissies en de groeiende focus op duurzaamheid.

Blader door het volledige rapport: https://www.marketresearchfuture.com/reports/flexible-packaging-adhesive-market-11493 

Belangrijkste marktspelers:

De markt voor flexibele verpakkingslijm is zeer concurrerend, met verschillende grote spelers die op de markt actief zijn. Enkele van de belangrijkste spelers op de markt zijn H.B. Fuller, Henkel, Bostik, Lubrizol, BASF, DSM, Hunstman, 3M, Eastman, Evonik, Ashland, Wacker Chemicals, Dow Chemical Company, Morchem, Inktech, MitsuiChemicaliën, Sika, ExxonMobil Chemical.

Flexibele verpakkingslijm Ontwikkelingen in de industrie

2021 Bostik, het Adhesive Solutions-segment van Arkema, heeft vandaag een koopcontract getekend met Nordmeccanica, een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van lamineermachines, voor het meubilair van een geavanceerde commerciële lamineermachine, om zijn wereldwijde R&D-inspanningen op het gebied van flexibel lamineren te versterken en zijn aanbod van duurzame slimme lijmoplossingen verder te diversifiëren.

Blader door gerelateerde rapporten:

Frozen Food Packaging Market https://www.marketresearchfuture.com/reports/frozen-food-packaging-market-1249

Glazen verpakkingsmarkt https://www.marketresearchfuture.com/reports/glass-packaging-market-1258

Wereldwijde Smart Labels Markt https://www.marketresearchfuture.com/reports/smart-labels-market-1294

Zelfklevende etiketten Markt https://www.marketresearchfuture.com/reports/self-adhesive-labels-market-1333

Bioplastic Packaging Market https://www.marketresearchfuture.com/reports/bioplastic-packaging-market-1498

Contact:
Marktonderzoek Toekomst®
99 Hudson Street, 5e verdieping
New York, New York 10013
Verenigde Staten van Amerika
Telefoon: 1 628 258 0071(US) 44 2035 002 764(UK)
E-mailadres: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Flexible Packaging Adhesive,Flexible Packaging Adhesive Market,Flexible Packaging Adhesive Industry