header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Software Defined Networking (SDN): de toekomst van netwerken

May 12, 2023 5:00 PM ET

Software Defined Networking (SDN) Marktoverzicht

Software-defined networking (SDN) is een netwerkarchitectuur die het besturingsvlak scheidt van het gegevensvlak. Het besturingsvlak is verantwoordelijk voor de besluitvorming, zoals routering en switching, terwijl het gegevensvlak verantwoordelijk is voor het doorsturen van verkeer. SDN zorgt voor meer programmeerbaarheid en automatisering van netwerken, wat kan leiden tot verbeterde prestaties, flexibiliteit en beveiliging. De Software Defined Networking (SDN) marktindustrie zal naar verwachting groeien van USD 12,002 miljard in 2023 tot USD 38,12 miljard in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 21,24% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2030). SDN is een disruptieve technologie die de netwerkindustrie transformeert.  Het wordt al gebruikt door bedrijven en serviceproviders van elke omvang en de acceptatie ervan zal naar verwachting de komende jaren versnellen. SDN is een complexe technologie, maar het heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de netwerkindustrie.  Naarmate SDN volwassener wordt en op grotere schaal wordt toegepast, kunnen we nog meer voordelen van deze innovatieve technologie verwachten. 

De wereldwijde softwaregedefinieerde netwerkmarkt groeit voortdurend. De snelle verspreiding van IoT, 5G en Industry 4.0 in verschillende sectoren is een belangrijke drijvende kracht achter de groei van de markt. Softwaregedefinieerde technologieën, zoals SDN, SDDC, SDS en SDI, zijn getuige van een snelle acceptatie in de telecom- en ITES-industrie (Information Technology-Enabled Services). Ook de groeiende behoefte aan uitgebreide telecomnetwerkmogelijkheden stimuleert de adoptie van SDN op grote schaal. Mobiele operators staan steeds meer onder druk om optimale netwerken aan te bieden voor verschillende bedrijfsmodellen via SDN-mogelijkheden

Top Key spelers actief in de SDN markt zijn,

  • Intel Corporation (VS)
  • Pluribus Networks Inc. (VS)
  • Hewlett Packard Enterprise Company (VS)
  • Huawei Technologies Co Ltd (China)
  • Cisco Systems Inc. (VS)
  • Juniper Networks Inc. (VS)
  • NEC Corporation (Japan)
  • Pica8 Inc. (VS)
  • IBM Corporation (VS)
  • Brocade Communications Systems Inc. (VS)
  • Big Switch Networks Inc. (VS)
  • Ciena Corporation (Verenigde Staten)
  • Ulak Communications (Verenigde Staten)
  • Dell EMC (VS)
  • Citrix (US)
  • Arista Networks (VS)
  • Extreme Networks (VS)
  • Infovista (Verenigde Staten)
  • Scale Computing (US)
  • DataCore Software (US)
  • Pivot3 (VS)
  • Hivel (VS)
  • Lenovo (HongKong)
  • Cumulus Netwerk (US)
  • en Fujitsu (Japan)

 

Ontvang een gratis voorbeeld PDF-brochure:
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/1607

Software-defined networking (SDN) is het belangrijkste aspect van software-defined everything (SDx) technologie. De markt groeit met het groeiende bewustzijn van software-defined everything technologie bij organisaties. IoT en slimme technologieën evolueren voortdurend, waardoor de acceptatie van private cloud computing-diensten toeneemt.

Software-Defined Networking (SDN) is een unieke netwerkbenadering die softwaregebaseerde controllers / application programming interfaces (API’s) gebruikt om te communiceren met basishardware-infrastructuur en verkeer op een netwerk te leiden. SDN biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van traditionele netwerkbenaderingen. Sommige hiervan omvatten meer controle met grotere snelheid en flexibiliteit die aanpasbare netwerkinfrastructuur en robuuste beveiliging mogelijk maken. 

De vraag naar geavanceerde oplossingen voor embedded energiebeheer, geheugen en opslag en I/O-subsystemen groeit snel. Ook is er een groeiende vraag naar technologieën die ideaal zijn voor geavanceerde softwaregedefinieerde netwerktechnologieën, edge-netwerkbeveiligingsoplossingen en -hardware, gegevensverwerkingseenheden en meer. 

De komst van nieuwe ultracompacte ontwikkelaarsplatforms zal belangrijk blijken te zijn bij het creëren van geavanceerde edge-netwerkapparaten die in staat zijn tot extreme computing en snelle communicatie. Als gevolg hiervan werken SDN-providers voortdurend aan de ontwikkeling van een verscheidenheid aan edge- en datacenternetwerkoplossingen, waardoor krachtige softwaregedefinieerde netwerkvoordelen mogelijk zijn.

Softwaregedefinieerde netwerkmarktsegmenten

De SDN-markt is gesegmenteerd in SDN-typen, componenten, eindgebruikers, professionele services, organisatiegrootte, bedrijfsverticalen en regio’s. Het componentensegment omvat SDN-infrastructuur, software en services. Het SDN-type segment bestaat uit open SDN, SDN viaoverlay en SDN Via API. Het eindgebruikerssegment bestaat uit serviceproviders, ondernemingen en anderen. Het professionele servicesegment omvat ondersteunende diensten, implementatiediensten, adviesdiensten en andere.

Het segment organisatiegrootte bestaat uit grote ondernemingen en kmo’s. Het enterprise verticals-segment omvat BFSI, retail, ITeS, productie, onderwijs, gezondheidszorg, overheid en defensie, energie en nutsbedrijven, reizen en gastvrijheid, transport en logistiek en anderen. Het regiosegment omvat de MEA, Noord- en Zuid-Amerika, APAC, Europa en de rest van de wereld. 

Trends in de branche

Een belangrijke trend die het groeiende marktlandschap bepaalt, is de groei van softwaregedefinieerde wide-area networks (SD-WAN’s) om te voldoen aan de groeiende behoeften op het gebied van werken op afstand. De meeste bedrijven over de hele wereld zijn begonnen met het opzetten van werken op afstand en implementeren SD-WAN-oplossingen om breedbandconnectiviteit, applicaties en toegang tot verschillende bedrijfsapps te verbeteren. De marktgroei is grotendeels toe te schrijven aan de toenemende adoptie van private cloud en de toenemende software-defined datacenters.

SD-WAN-netwerken kunnen netwerkservices beheren via low-level functionaliteit, waardoor het ontwerp en de bouw van virtuele netwerken eenvoudiger wordt en interne en externe cloudservices worden verbonden. Bovendien stimuleren de voortdurend evoluerende IoT en slimme technologieën de marktgroei, waardoor de acceptatie van private cloud computing-services toeneemt.  Ook hebben COVID-19-uitdagingen een grote invloed op de marktverkoop, waardoor SD-WAN-netwerken nodig zijn.

Softwaregedefinieerde netwerkmarkt regionale analyse

Noord-Amerika domineert de wereldwijde softwaregedefinieerde netwerkmarkt. De toename van 5G-uitrol en telecombedrijven in de hele regio stimuleert de marktgroei. Bovendien heeft de aanwezigheid van belangrijke SDN-providers en de snelle verschuiving naar 5G-netwerken in deze regio invloed op de acceptatie van SDN-markten. Het enorme bewustzijn van softwaregedefinieerde allestechnologie, IoT en slimme technologieën, samen met de toenemende acceptatie van private cloud computing-diensten, onderbouwt de marktomvang. 

APAC is een andere snelgroeiende markt voor softwaregedefinieerde netwerkoplossingen. De regio is getuige van een aanzienlijke groei van 5G-netwerkdiensten in verschillende industrieën. Bovendien vergroten de snellere adoptie van geavanceerde technologieën en toenemende initiatieven om innovatieve modules en netwerken te ontwikkelen en in te zetten de marktaandelen van de regio. De hoge digitale betrokkenheid van klanten in deze regio bevordert de marktinkomsten.

Blader door het volledige rapport:
https://www.marketresearchfuture.com/reports/software-defined-networking-market-1607

SDN-marktconcurrentieanalyse

De zeer concurrerende softwaregedefinieerde netwerkmarkt lijkt gefragmenteerd, met verschillende gevestigde spelers die een concurrerend landschap vormen. Toonaangevende marktspelers investeren fors in onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten en sturen hun uitbreidingsplannen aan. Deze spelers integreren benaderingen zoals strategische partnerschappen, fusies en overnames, uitbreiding, samenwerking en product- / technologielanceringen om een groter concurrentieaandeel te krijgen. 

Bijvoorbeeld, onlangs, op 28 september 2022, lanceerde SolidRun, een toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van network edge-oplossingen, single board computers (SBC) en high-performance System-on-Module (SOM) -oplossingen, een lijn van Arm-gebaseerde software-defined data processing unit (DPU) – SolidNET. 

De nieuwe oplossing biedt gebruikers volledige flexibiliteit om SDN-, netwerkbeveiligings- en versnellingsfuncties te implementeren op basis van virtIO-, DPDK- en NVMe-standaarden. Bovendien zijn deze krachtige datacenteroplossingen uitgerust met alle belangrijke elementen die nodig zijn voor geavanceerde cloud-scale computing.

Gerelateerde rapporten:

Data Governance Markt Per component, per functie, per implementatie, per gebruiker, per regio – marktprognose tot 2030

Big Data Analytics Markt Per component, per oplossing, per eindgebruiker – prognose 2030

E-Wallet Markt Per toepassing, per type, per modus – prognose 2030

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het onderscheidende doel om de optimale kwaliteit onderzoek en granulair onderzoek aan klanten te bieden. Onze marktonderzoeksstudies op basis van producten, diensten, technologieën,Toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Volg ons: LinkedIn | Sjilpen

Contact

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)

99 Hudson Street, 5e verdieping

New York, NY 10013

Verenigde Staten van Amerika

1 628 258 0071 (VS)

44 2035 002 764 (Verenigd Koninkrijk)

E-mailadres: [email protected]

Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  SDN,Software-defined networking,Network virtualization,OpenFlow,SDN controller,SDN switch,SDN software,SDN market,SDN market size,SDN market growth,SDN market trends,SDN challenges,SDN opportunities,SDN Market Forecast,SDN Market Players,SDN Market Opportunities,SDN Market Challenges,SDN Market Drivers,SDN Market Trends,SDN Market Growth,SDN Market Share,SDN Market Size,Global SDN Market,Software Defined Networking (SDN) Market,Asia-Pacific region,united states