header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De Automotive Semiconductor Market wordt aangedreven door een snel evoluerende auto-industrie met een gezonde CAGR van ~ 8,6% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030

May 15, 2023 6:40 PM ET

Volgens de MRFR-analyse zal de Global Automotive Semiconductor Market naar verwachting een CAGR van ~ 8,6% registreren van 2022 tot 2030 en een waarde van meer dan USD 85.727,8 miljoen hebben in 2030.

De wereldwijde halfgeleidermarkt voor auto’s verwijst naar de markt voor halfgeleidercomponenten die worden gebruikt bij de productie van voertuigen, met name in de auto-industrie. Deze halfgeleidercomponenten worden gebruikt voor een reeks functies, waaronder aandrijflijnbesturing, veiligheidssystemen, infotainmentsystemen en andere functies die afhankelijk zijn van elektronische besturing.

De wereldwijde halfgeleidermarkt voor auto’s wordt gedreven door technologische vooruitgang, een stijgende vraag naar elektrische en hybride voertuigen en toenemende overheidsvoorschriften voor voertuigveiligheid en emissiebeheersing. De markt zal naar verwachting blijven groeien naarmate de auto-industrie zich blijft ontwikkelen en nieuwe technologieën adopteert.

Vraag de gratis voorbeeld-PDF van dit rapport aan: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/10444

De COVID-19-pandemie had een aanzienlijke impact op de wereldwijde halfgeleidermarkt voor auto’s, net als op veel industrieën over de hele wereld. De pandemie veroorzaakte verstoringen in de wereldwijde toeleveringsketens, wat leidde tot tekorten aan kritieke componenten, waaronder halfgeleiders, die de productie van voertuigen beïnvloedden. Als gevolg hiervan moesten veel autofabrikanten de productie verminderen of stopzetten, wat leidde tot een afname van de vraag naar halfgeleiders voor auto’s.

De pandemie versnelde ook de adoptie van nieuwe technologieën, zoals elektrische en autonome voertuigen, die geavanceerde halfgeleidercomponenten vereisen. De verschuiving naar werken op afstand en het toegenomen online winkelen verhoogde ook de vraag naar halfgeleidercomponenten die worden gebruikt in infotainmentsystemen en andere voertuigfuncties.

Regionale analyse

De grootste regio van de wereldwijde halfgeleidermarkt voor auto’s was Azië-Pacific, gevolgd door Noord-Amerika en Europa.

De regio Azië-Pacific was goed voor het grootste marktaandeel vanwege de aanwezigheid van grote autoproducerende landen zoals China, Japan, Zuid-Korea en India. Deze landen hebben een groot klantenbestand voor auto’s en zijn getuige geweest van een aanzienlijke groei in de acceptatie van elektrische en hybride voertuigen.

 Noord-Amerika en Europa hebben ook aanzienlijke marktaandelen in de wereldwijde halfgeleidermarkt voor auto’s vanwege de aanwezigheid van grote autofabrikanten en leveranciers, evenals de toenemende acceptatie van elektrische en autonome voertuigen in deze regio’s.

Marktsegmentatie

De Global Automotive Semiconductor Market is gesegmenteerd in componenten en toepassingen.

Op basis van de component is de markt gesegmenteerd in processor, analoog IC, discreet voedingsapparaat, sensor, geheugenapparaat en logisch IC.

Op basis van de toepassing is de markt gesegmenteerd in aandrijflijn, veiligheid, carrosserie-elektronica en chassis.

Lees rapportoverzicht: https://www.marketresearchfuture.com/reports/automotive-semiconductor-market-10444

Belangrijkste spelers

Enkele van de belangrijkste marktspelers zijn:

  • NXP Halfgeleiders
  • Renesas Elektronica
  • Infineon-technologieën
  • STMicroelectronics
  • Robert Bosch GmbH
  • Texas Instrumenten
  • ON Halfgeleider
  • Rohm
  • Toshiba
  • Analoog apparaat

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldberoemd marktonderzoeksbureau dat een breed scala aan diensten aanbiedt, compleet met nauwkeurige en nauwkeurige analyse over diverse markten, deelmarkten en doelconsumenten. Onze aanpak is een combinatie van uitgebreide informatie en meerdere databronnen die helpen om de klant een uitputtend inzicht te geven in de laatste belangrijke ontwikkelingen, naast toekomstige gebeurtenissen en welke maatregelen en beslissingen op basis daarvan moeten worden genomen.

Ons snel opkomende marktonderzoeksbureau is gewapend met een bedreven onderzoeksanalistenteam dat zich richt op het verzamelen van nuttige gegevens en analyses in termen van economische en technologische vooruitgang. Onze bekwame analisten voeren industriële bezoeken uit in een poging om betrouwbare en nauwkeurige informatie van gevestigde marktdeelnemers te verkrijgen. Een van onze belangrijkste doelstellingen is om de klant goed op de hoogte te houden van alle lucratieve kansen en uitdagingen rond verschillende wereldwijde markten. Wij bieden stapsgewijze begeleiding aan onze klanten, door middel van consulting en strategische diensten, waardoor zij tot een praktische en effectieve beslissing kunnen komen.

Ontdek meer onderzoekRapporten over de auto-industrie, door Market Research Future:

Luchtfilter voor automotive marktgrootte

Automotive Axle Marktgrootte

Auto deur klink markt

Automotive Ignition System Markt

Automotive AHSS Marktgrootte

 

 

 

Marktonderzoek Toekomst

99 Hudson Street, 5e verdieping

New York, New York 10013

Verenigde Staten van Amerika

Telefoon: 1 628 258 0071(US) 44 2035 002 764(UK)

E-mail: sales@marketresearchfuture.com

Website:https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Automotive Semiconductor Market,Automotive Semiconductor Market Share,Automotive Semiconductor Market Research Report,Automotive Semiconductor Market Size,Automotive Semiconductor Market Trends