header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Lithiummarkt zal naar verwachting USD 7,86 miljard bereiken in 2032, getuige een CAGR van 8,10% – Rapport van Market Research Future (MRFR)

May 17, 2023 4:00 PM ET

De lithiummarkt zal naar verwachting groeien van USD 4,21 miljard in 2023 tot USD 7,86 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,10% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032).

Lithium is een essentieel metaal met uitgebreide toepassingen in technologieën van de volgende generatie, zoals energieopslag, elektrische mobiliteit en draadloze apparaten. Lithiumverbindingen worden ook gebruikt in de spectrum-, glas-, email- en keramische industrie, smeervetten, farmaceutische producten en aluminiumproductie.

De toenemende vraag naar lithium wordt gecombineerd met de groei van elektrische voertuigen. Elektrische auto’s hebben een groot aantal lithium-ionbatterijen nodig, die zijn vervaardigd uit een verbinding die lithiumhexaferrumoxide wordt genoemd. De vraag naar de lithiummarkt is sinds 2010 met 3000% gestegen als gevolg van een sterke toename van de productie van elektrische voertuigen. Verschillende factoren dragen bij aan de groeiende vraag naar lithium, waaronder efficiëntere en betaalbare batterijen die meer energie kunnen opslaan, regelgeving die de ontwikkeling van groene technologie stimuleert en toenemende bezorgdheid over klimaatverandering. De stijgende vraag naar lithium uit toepassingen zoals glas en keramiek, smeermiddelen en opslag van elektriciteitsnetten zal naar verwachting de marktgroei stimuleren. De toevoeging van lithiumverbindingen bij de productie van email en glazuren vermindert de thermische uitzetting en stooktemperaturen en verhoogt de sterkte. Lithiumcarbonaat wordt meestal toegepast voor keramische toepassingen. De stijgende vraag naar lithium-ionbatterijen van tal van consumentenelektronica draagt bij aan de groei van de markt. De immense energie-gewichtsverhoudingen, het langzame verlies van lading, het lichtgewicht en het gebrek aan geheugeneffect van lithium-ionbatterijen maken het gebruik ervan mogelijk voor elektronische toepassingen zoals mobiele telefoons, pc’s, powerbanks, digitale camera’s en notebook-pc’s.

Het Global Lithium Market-rapport biedt een geïntegreerde evaluatie van de markt. Het rapport biedt een uitgebreide analyse van belangrijke segmenten, trends, drijfveren, beperkingen, concurrentielandschap en factoren die een belangrijke rol spelen in de markt.

Ontvang een gratis voorbeeld pdf-brochure:  https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/8030

Concurrentiedynamiek

Marktdeelnemers concurreren op basis van productkwaliteit, leveringsbetrouwbaarheid en klantenservice, en de breedte van hun productaanbod. Daarnaast zetten marktpartijen in op de batterijsector, het belangrijkste gebruik van lithium. 

Albemarle Corporation (VS), SQM S.A. (Chili), Livent (VS), Altura Mining (Australië), Orocobre Limited Pvt Ltd (Australië), Jiangxi Ganfeng Lithium Co. Ltd (China), Tianqi Lithium Industries Inc. (China), Critical Elements Corporation (Canada), Lithium Americas Corp. (Canada) en Sayona Mining Limited (Australië)

Markt drivers

De richtlijnen van de overheid om de afhankelijkheid van autofabrikanten van interne verbrandingsmotoren (ICE’s) te beteugelen, zijn een belangrijke kracht die de lithiummarkt voortstuwt. Stijgende atmosferische koolstofniveaus hebben het noodzakelijk gemaakt om na te denken over het gebruik van lithiumbatterijen om vervuiling te verminderen. Vervuilingsreducerende batterijen en andere toepassingen hebben de prioriteiten van klanten verlegd naar schonere, groenere emissietechnologieën. Er zijn verschillende plannen voorgesteld voor het subsidiëren van elektrische voertuigen en andere marktbevorderende technologieën, die allemaal hebben bijgedragen aan de huidige stijging van de markt. Veel fabrikanten en producenten zijn overgestapt op een gezondere, productievere productiestijl als reactie op de verschuiving in de batterijvoorraad.

De EV-markt zal diepgaand worden beïnvloed door de technologie en de verschuivingen in de industrie in de afgelopen jaren. Vanwege technologische vooruitgang, lage koolstofemissies, weinig onderhoud, een soepelere rit, het gemak van thuis opladen, minder motorgeluid en een groot brandstofverbruik, zijn EV’s bedoeld om conventionele vervoerswijzen te vervangen. Elektrische voertuigen zijn nuttig voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en luchtvervuiling in stedelijke gebieden.

Marktbeperkingen

Met name met betrekking tot wateruitputting en vervuiling heeft Li-winning aanzienlijke sociale en milieueffecten. Ook zijn gevaarlijke chemicaliën nodig voor Li-verwerking. Giftige chemicaliën die in de lucht vrijkomen, in de grond worden uitgeloogd of worden gemorst, kunnen desastreuze gevolgen hebben voor dieren in het wild, de landbouw en de menselijke gezondheid. Het is onvermijdelijk dat bodemdegradatie en verontreiniging het gevolg zullen zijn van Li-extractie. De lokale bevolking in Argentinië heeft geklaagd dat de activiteiten de waterbronnen hebben vervuild.

Er zijn ook zorgen geuit over de recycleerbare aard van het product. De afwezigheid van Li-recycling kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder een laag inzamelingspercentage, fluctuerende lithiumprijzen en hogerecyclingkosten. Vanwege de extreem reactieve, brandbare en giftige aard is het recyclen van dit product waarschijnlijk moeilijk.

Blader door een diepgaand marktonderzoeksrapport (140 pagina’s) over lithium https://www.marketresearchfuture.com/reports/lithium-market-8030

Marktsegmentatie:

Op producttype

Qua volume was de productcategorie carbonaat in 2021 marktleider en was verantwoordelijk voor ruim 57,0% van het totaal. De meest stabiele anorganische chemische stof is lithiumcarbonaat (Li2CO3), waaruit andere verbindingen zoals lithiumhydroxide (LiOH) en zelfs zuiver lithiummetaal kunnen worden gesynthetiseerd.

Per toepassing

Verwacht wordt dat de toepassing voor energieopslag de belangrijkste drijfveer van de markt zal zijn gedurende de onderzoeksperiode.

Nu kopen: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD&report_id=8030

Regionale analyse:

De wereldwijde lithiummarkt is verdeeld in vijf regio’s; Noord-Amerika, Azië-Pacific, Europa, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten en Afrika.

Europa zal naar verwachting meer dan 30% van het wereldwijde lithiummarktaandeel in handen hebben en zal naar verwachting zijn dominantie gedurende de prognoseperiode voortzetten als gevolg van de groei van de productie van elektrische voertuigen.

Azië-Pacific zal naar schatting de hoogste CAGR vertonen tijdens de prognoseperiode, vanwege de toenemende vraag naar batterij-aangedreven voertuigen in China en Zuidoost-Aziatische landen.

De opleving van de vraag naar lithium in farmaceutische en agrarische chemicaliën wordt verwacht om de vraag naar lithium in Noord-Amerika te stimuleren.

De toepassing van fermentatiechemicaliën in lijmen en vetprocessen in combinatie met het gebruik ervan in de bouwsector zal naar verwachting de vraag naar lithium in het Midden-Oosten en Afrika tijdens de prognoseperiode stimuleren.

Deel uw vragen: https://www.marketresearchfuture.com/enquiry/8030

Ontdek meer onderzoeksrapporten over chemische industrie, door Market Research Future:

Petrochemische markt Onderzoeksrapportinformatie per type (ethyleen, propyleen, butadieen, benzeen, tolune, xyleen, methanol, anderen) Toepassing (kleefstoffen en afdichtingsmiddelen, polymeren, verven en coatings, kleurstoffen, oppervlakteactieve stoffen, rubber, oplosmiddelen, andere) Eindgebruiksindustrie (verpakking, automotive en transport, bouw en constructie, elektriciteit en elektronica, gezondheidszorg, andere) Prognose 2030

Batterijscheidermarkt: informatie per materiaal (polyethyleen, polypropyleen, keramiek), batterijtype (li-ion, loodzuur, nikkel-cadmium, nikkel-metaalhydride), eindgebruiksindustrie (automotive, consumentenelektronica) en regio – prognose tot 2028

Cool Roof Coatings Market: Informatie per producttype (elastomeer, IR-reflecterend), dakhelling (steil hellend dak, laag hellend dak), toepassing (commercieel, residentieel, industrieel), regio (Azië-Pacific, Noord-Amerika, Europa) – voorspelling tot 2027

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het onderscheidende doel om de optimale kwaliteit onderzoek en granulair onderzoek aan klanten te bieden. Onze marktonderzoeksstudies op basis van producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Contact:
Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5e verdieping
New York, NY 10013
Verenigde Staten van Amerika
1 628 258 0071 (VS)
44 2035 002 764 (Verenigd Koninkrijk)
E-mailadres: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com

Keywords:  Lithium,Lithium Market,Lithium Industry