header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Data as a Service (DaaS) marktomvang zal naar verwachting USD 67,85 miljard bereiken bij een CAGR van 36,9% in 2030 – Rapport van Market Research Future (MRFR)

May 30, 2023 3:00 PM ET

Marktoverzicht:

Data as a Service (DaaS) verwijst naar het verstrekken van gegevens op aanvraag aan gebruikers via internet. Met DaaS kunnen organisaties gegevens openen, beheren en gebruiken zonder dat ze de infrastructuur of opslagsystemen zelf hoeven te onderhouden. Het gaat om het leveren van gegevens van een externe server naar het apparaat of de toepassing van de gebruiker, meestal via een API of webservice. De data as a service (DaaS) markt zal naar verwachting groeien van USD 7,52 miljard in 2022 tot USD 67,85 miljard in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 36,9% tijdens de prognoseperiode (2022 – 2030).

DaaS heeft de afgelopen jaren veel tractie gekregen door de toenemende vraag naar datagedreven inzichten en de groei van clsoud computing. Het biedt verschillende voordelen, waaronder kostenbesparingen, schaalbaarheid en flexibiliteit. Organisaties hebben toegang tot een breed scala aan gegevensbronnen, zoals demografische gegevens, financiële gegevens, gegevens van sociale media en meer, afhankelijk van hun specifieke behoeften.

De DaaS-markt omvat verschillende spelers, waaronder technologieleveranciers, dataproviders en serviceproviders. Technologieleveranciers ontwikkelen en bieden de benodigde infrastructuur, platforms en tools voor het leveren van data as a service. Dataproviders verzamelen, beheren en onderhouden grote datasets die ze beschikbaar stellen aan klanten via DaaS-platforms. Serviceproviders helpen organisaties bij het implementeren en beheren van DaaS-oplossingen.

Ontvang een gratis voorbeeld PDF-bestand:
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/6057

De belangrijkste spelers op de markt zijn,

 • Microsoft Corporation (VS)
 • IBM Corporation (VS)
 • Facebook Inc (VS)
 • Fair Isaac Corporation (VS)
 • Alibaba Group Holding Limited (China)
 • Google Inc (VS)
 • Oracle Corporation (VS)
 • Bloomberg Finance L.P. (VS)
 • com Inc. (VS)
 • LinkedIn Corporation (VS)
 • Mastercard Advisors LLC (VS)
 • LexisNexis Corporation (VS)

 

Data as a Service (DaaS) marktbereik:

Parameter

Bijzonderheden

Omzetprognose in 2032:

USD 67,85 miljard

Groei:

CAGR van 36,9% van 2022 tot 2030

Prognoseperiode:

2022 – 2030

Rapportdekking

Groeiende acceptatie van cloudservices en op abonnementen gebaseerde apparaten Toename van de acceptatie van het data as a service-model in accountants- en accountantskantoren

Koop nu dit Premium-rapport:
https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD&report_id=6057

De markt voor DaaS wordt gedreven door sectoren zoals financiën, gezondheidszorg, detailhandel, marketing en e-commerce, waar gegevens een cruciale rol spelen bij de besluitvorming en het behalen van concurrentievoordelen. DaaS stelt organisaties in staat om toegang te krijgen tot realtime gegevens, analyses uit te voeren en gegevens naadloos te integreren in hun applicaties en processen.

De DaaS-markt zou naar verwachting een aanzienlijke groei doormaken. Factoren zoals de toenemende acceptatie van cloud computing, vooruitgang in big data-technologieën en de behoefte aan datagestuurde inzichten dreven de vraag naar DaaS-oplossingen. Bovendien werd verwacht dat de proliferatie van IoT-apparaten, die enorme hoeveelheden gegevens genereren, de markt verder zou voeden.

Voor het meest nauwkeurige en actuele marktoverzicht raad ik echter aan om recente brancherapporten, marktonderzoeksbureaus of technologiepublicaties te raadplegen die de DaaS-markt bestrijken.

Data as a Service (DaaS) Markt regionale analyse

Voor zover ik weet in september 2021 is hier een algemene regionaleanalyse van de Data as a Service (DaaS) markt. Houd er rekening mee dat de marktdynamiek sindsdien kan zijn veranderd en het is raadzaam om bijgewerkte rapporten te raadplegen voor de meest recente regionale analyse.

Noord-Amerika: Noord-Amerika is van oudsher een dominante markt voor DaaS vanwege factoren zoals een sterke technologische infrastructuur, vroege adoptie van cloud computing en een bloeiende datagestuurde cultuur. Met name de Verenigde Staten hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van de DaaS-markt in de regio, met veel technologieleveranciers en dataleveranciers die daar zijn gevestigd. De aanwezigheid van grote ondernemingen, startups en onderzoeksinstellingen die innovatie stimuleren, voedt de markt verder.

Europa: Europa heeft ook een aanzienlijke groei gezien in de DaaS-markt. Landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk hebben een voortrekkersrol gespeeld bij het aannemen van datagestuurde strategieën en het benutten van DaaS-oplossingen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie heeft de markt beïnvloed door de nadruk te leggen op gegevensprivacy en -beveiliging, wat heeft geleid tot een toegenomen vraag naar conforme DaaS-aanbiedingen.

Azië-Pacific: De regio Azië-Pacific heeft een snelle groei doorgemaakt in de DaaS-markt. Landen als China, Japan, India en Australië leveren een belangrijke bijdrage. Factoren zoals de toenemende acceptatie van clouddiensten, de uitbreiding van de digitale infrastructuur en een groeiend aantal bedrijven dat zich richt op datagestuurde besluitvorming hebben de markt in deze regio voortgestuwd. Daarnaast omarmen opkomende economieën in Zuidoost-Azië ook DaaS-oplossingen om de waarde van hun data-assets te ontsluiten.

Toegang tot het volledige rapport van de DaaS-markt (Data as a Service):
https://www.marketresearchfuture.com/reports/data-as-a-service-daas-market-6057

Latijns-Amerika: Latijns-Amerika heeft een aanzienlijk potentieel voor DaaS-marktgroei laten zien. Landen als Brazilië, Mexico en Argentinië zijn getuige geweest van een toegenomen acceptatie van cloudgebaseerde diensten en data-analyse. De groeiende e-commercesector in de regio, initiatieven voor digitale transformatie en overheidsinspanningen om datagestuurd beleid te bevorderen, stimuleren de vraag naar DaaS-oplossingen.

Midden-Oosten en Afrika: Het Midden-Oosten en Afrika hebben geleidelijk DaaS-oplossingen overgenomen. Landen zoals de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië hebben vooruitgang geboekt op het gebied van cloudinfrastructuur en digitale transformatie. De toenemende focus op datagedreven besluitvorming in sectoren als het bankwezen, de telecommunicatie en de gezondheidszorg zal naar verwachting de vraag naar DaaS in deze regio stimuleren.

Het is belangrijk op te merken dat de marktdynamiek binnen elke regio kan variëren en dat de acceptatie van DaaS-oplossingen kan worden beïnvloed door factoren zoals brancheverticalen, regelgeving en economische omstandigheden. Voor de meest nauwkeurige en actuele regionale analyse van de DaaS-markt wordt aanbevolen om recente marktonderzoeksrapporten te raadplegen die specifiek zijn voor de regio van belang.

Gerelateerde artikelen:

Virtual Private Network (VPN) Markt Onderzoeksrapport – Global Forecast 2030

Workforce Management Markt Onderzoeksrapport – Prognose tot 2030

Software Defined Everything Market Onderzoeksrapport – Global Forecast tot 2030

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via ons Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

MRFR-team heeft het hoogste doel om de optimale kwaliteit marktonderzoek en inlichtingendiensten aan onze klanten te bieden. Onze marktonderzoeksstudies op basis van producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Contactgegevens:
Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5e verdieping
New York, NY 10013
Verenigde Staten van Amerika
1 628 258 0071 (VS)
44 2035 002 764 (Verenigd Koninkrijk)
E-mailadres: sales@marketresearchfuture.com
Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Data as a Service (DaaS) Market,Global Data as a Service (DaaS) Market,Data as a Service (DaaS) Market 2030,Data as a Service (DaaS) Market Size,Data as a Service (DaaS) Market Share,Data as a Service (DaaS) Market Analysis,Data as a Service (DaaS) Market Scope