header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Aluminiummarkt 2023, bedrijfsinzichten met belangrijke trendanalyse, industrie biedt kansen

Jun 7, 2023 6:00 PM ET

Introductie

Aluminium markt De omvang werd in 2022 geschat op USD 179,9 miljard. De aluminiummarktindustrie zal naar verwachting groeien van USD 189,25 miljard in 2023 tot USD 256,53 miljard in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,20% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2030).

Aluminium, een lichtgewicht en veelzijdig metaal, speelt een vitale rol in verschillende industrieën, waaronder de bouw, automotive, ruimtevaart, verpakkingen en elektrische apparaten. Met zijn uitzonderlijke eigenschappen en groeiende vraag heeft de wereldwijde aluminiummarkt de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. Dit artikel geeft een overzicht van de huidige trends en kansen in de aluminiummarkt.

Groeiende vraag en toepassingen

De vraag naar aluminium is gestaag gestegen, voornamelijk gedreven door de wijdverspreide toepassingen. In de bouwsector wordt aluminium gebruikt voor ramen, deuren, dakbedekking en gevels vanwege de corrosiebestendigheid, duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. De auto-industrie gebruikt steeds vaker aluminium om het gewicht van het voertuig te verminderen, de brandstofefficiëntie te verbeteren en de prestaties te verbeteren. Bovendien wordt aluminium op grote schaal gebruikt in de lucht- en ruimtevaartsector vanwege de hoge sterkte-gewichtsverhouding, waardoor vliegtuigen lichter en zuiniger worden. De verpakkingsindustrie vertrouwt ook op aluminium voor blikjes, folies en andere containers vanwege de uitstekende barrière-eigenschappen en recycleerbaarheid.

Ontvang hier een gratis voorbeeldkoppeling @

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/2031

Duurzame en recyclebare natuur

Een van de belangrijkste voordelen van aluminium is de duurzaamheid. Het is een zeer recyclebaar materiaal, met bijna 75% van al het aluminium dat ooit is geproduceerd en nog steeds in gebruik is. Het recyclen van aluminium vereist slechts 5% van de energie die nodig is om primair aluminium te produceren, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Het recyclingproces produceert ook aanzienlijk minder broeikasgasemissies, wat bijdraagt aan de vermindering van de koolstofvoetafdruk. Naarmate duurzaamheid een prioriteit wordt voor industrieën en consumenten, zal de vraag naar gerecycled aluminium naar verwachting verder groeien.

NU KOPEN-rapport @

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD&report_id=2031

Dynamiek van vraag en aanbod

China is de grootste producent en consument van aluminium, goed voor een aanzienlijk deel van de wereldmarkt. Andere landen zoals Rusland, Canada en Australië dragen echter ook bij aan de wereldwijde aluminiumvoorziening. De levering van aluminium wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de beschikbaarheid van grondstoffen, energiekosten, overheidsbeleid en handelsvoorschriften. Prijsschommelingen in de aluminiummarkt worden voornamelijk gedreven door veranderingen in de dynamiek van vraag en aanbod, wereldwijde economische omstandigheden en geopolitieke factoren.

Belangrijke bedrijven in de aluminiummarkt zijn onder meer

 • Alcoa Corporation (VS)

 • Rio Tinto (Australië)

 • RUSAL (Rusland)

 • Norsk Hydro A.S.A. (Noorwegen)

 • Dubai Aluminum Company Limited (VAE)

 • Aluminium Bahrain B.S.C. (Bahrein)

 • Century Aluminum Company (VS)

 • Vedanta Ltd. (Indië)

 

Uitdagingen en kansen

Hoewel de aluminiummarkt tal van kansen biedt, staat het ook voor enkele uitdagingen. Fluctuerende grondstofprijzen, met name voor bauxiet en aluminiumoxide, kunnen van invloed zijn op de productiekosten en winstgevendheid. Bovendien vormen stijgende energiekosten en strenge milieuvoorschriften uitdagingen voor aluminiumproducenten. De toenemende vraag vanuit opkomende economieën, infrastructuurontwikkelingsprojecten en de verschuiving naar lichtgewicht materialen bieden echter aanzienlijke groeimogelijkheden voor de aluminiummarkt.

 

Blader door meer trending marktrapporten: 

Ethylacetaat markt https://www.marketresearchfuture.com/reports/ethyl-acetate-market-945

Lithiumhydroxide markt  <ahref=”https://www.marketresearchfuture.com/reports/lithium-hydroxide-market-988″>https://www.marketresearchfuture.com/reports/lithium-hydroxide-market-988

Antraciet Markt  https://www.marketresearchfuture.com/reports/anthracite-market-2742

Wolfraamcarbide markt  https://www.marketresearchfuture.com/reports/tungsten-carbide-market-5388

Tegellijm markt  https://www.marketresearchfuture.com/reports/tile-adhesive-market-1731

Specialty Silica Markt  https://www.marketresearchfuture.com/reports/specialty-silica-market-2159

Marktonderzoek Future® 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten Telefoon: 1 628 258 0071 (US) 44 2035 002 764 (UK) E-mail: [email protected]


Keywords:  Aluminum Market analysis,Aluminum Market overview,Aluminum Market share,Aluminum Market size,Aluminum Market trends,Aluminum Market research,Aluminum Market revenue,Aluminum Market forecast,Aluminum Market growth